Orez risotto cu ardei copți

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

10 Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 200 gr ceapă albă
  2. 500 gr roșii cuburi
  3. 1.3 l supă de legume
  4. 250 ml vin alb
  5. 100 ml ulei de floarea soarelui
  6. 50 gr pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăță și se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie, se sotează ceapa  până când capătă o culoare galben aurie. Peste ceapă se adaugă orezul și se amestecă timp de un minut. Am adăugat vinul alb și am lăsat să se evapore, la foc potrivit.

Peste orez se pun ardeii tăiați julien, roșiile cuburi și un litru de supă. Orezul se dă în clocot și se transferă într-un vas ceramic pentru cuptor.

Cuptorul se încălzește la temperatura  de 180o Celsius. Vasul se acoperă și se introduce în cuptor timp de aproximativ 25 minute.

Cand orezul este gatit, se adaugă restul de supă fierbinte și pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se lasă timp de aproximativ 5 - 7 minute.

 

Poftă bună!