Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Must - beneficii pentru organism
Suc, sirop sau, denumirea clasică, must de struguri. Este băutura pe care o poți pregăti foarte simplu acasă, mai ales că a început perioada de cules a viilor. Mustul de struguri este benefic pentru întreg organismul. Este bogat în vitamine (A, B1, B3), dar și minerale. Consumul regulat, un pahar de must pe zi, poate stimula sistemul nervos, energiza organismul și reduce retenția de apă. Pe lângă acestea, consumul de must ajută și la:
Un pahar de must, suc de struguri, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și, astfel, ajută la favorizarea sănătății arterelor și funcționarea optimă a sistemului circulator.
Un pahar de must proaspăt ajută la producția de oxid nitric, compus deosebit de important pentru vase de sânge flexibile. Tensiunea arterială este, de asemenea, favorizată datorită consumului de must.
Un pahar de must de struguri este considerat un laxativ natural. Este tratamentul natural de care ai nevoie dacă suferi de constipație deoarece mustul favorizează tranzitul intestinal, are proprietăți laxative și ajută la o funcționare optimă a sistemului digestiv și implicit a intestinelor.
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, dar și proprietăților antibacteriene și antivirale, mustul este ideal pentru stimularea sistemului imunitar, dar și pentru hidratarea pielii. Mai mult, produsele cosmetice pe bază de struguri sunt ideale pentru reîntinerirea pielii.
Consumul regulat de must, suc de struguri, ajută și la scăderea riscului de cancer de sân, dar are și efecte benefice împotriva gripei și răcelii.
Boabele de struguri culese de pe ciorchine se storc, iar sucul obținut se pune la fiert împreună cu zahărul pentru aproximativ o oră la foc mic. Spuma care se formează la suprafață, trebuie constant adunată.
După ce rețeta de must a fiert, se lasă mustul la răcit și se pune în sticle curate și uscate, care se închid ermetic. Mustul cu zahăr are o consistență mai groasă și este ideal pentru porția de dulce din timpul iernii. Un pahar de must cu zahăr poate fi consumat cu puțină apă minerală pentru a se dizolva.
Strugurii se spală bine, se culeg boabele de pe ciorchini și se zdrobesc bine. Sucul obținut se lasă împreună cu strugurii într-un recipient încăpător pentru câteva ore, până când începe fermentarea.
După asta, sucul obținut se trece printr-o strecurătoare fină, pentru a se îndepărta toate cojile ori sâmburii.
Mustul se pune în sticle și se lasă la limpezit în cămară pentru 2-3 zile, fără capacul pus. Când observi că mustul s-a limpezit, atunci poți pune capacul sticlelor și poți păstra sticlele de must în cămară pentru iarnă. Sticlele de must se păstrează la o temperatura constantă, dar nu mai mare de 15 grade Celsius.
Simplu și rapid, ai pregătit acasă cea mai bună rețetă de must pentru iarnă!
Must sau sirop de struguri este una dintre cele mai gustoase și aromate băuturi pe care o poți prepara la început de toamnă. Dulce și aromat, mustul este sucul plin de vitamine și minerale, un adjuvant natural pentru sănătatea organismului. Mai jos îți spunem care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de must, dar și cea mai simplă și delicioasă rețetă de must.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă