Lanţ de magazine LaDoiPași noi - Gasesti exact ce-ti doresti
Reţete
Dulceață de cireşe
Ingrediente pentru 6 borcane de 300g
• 3 kg cireşe
• 1500g zahăr
• sare de lămâie Dr Oetker

Într-o oală de metal se toarnă zahărul și 200 ml de apă rece. Se pune pe foc și se adaugă 8 g sare de lămâie Dr Oetker. Când siropul picurat pe o farfurioară își păstrează forma de picătură bombată înseamnă că e legat.

Se pun cireșele peste sirop și în timp ce toată compoziția fierbe se culege spuma formată la suprafață.

După ce au fiert bine fructele, cu ajutorul unui polonic, se umplu borcanele sterilizate în prelabil în cuptor și se înșurubează cât de strâns posibil capacele.

Tiramisu
• 400 gr pișcoturi ARO
• 1 l cafea răcită
• 4 gălbenușuri ouă
• 2 x 250 gr mascarpone Fine Life
• 150 gr zahăr pudră
• 3 plicuri de frișcă + lapte pentru preparare
• Cacao Fine Life

Se amestecă zahărul cu gălbenușurile și mascarpone. Se adaugă frișca deja preparată amestecându-se ușor de sus în jos.

În tavă se pune un rând de pișcoturi înmuiate ușor în cafea peste care se pune jumătate din cremă. Se pune un al doilea rând de pișcoturi înmuiate în cafea și restul de cremă.

Se pudrează cu cacao și se lasă la frigider minim 2 ore.

Buon appetito!

Pandişpan cu piersici din compot
• 700 g spanac Fine Life
• 3-4 căţei de usturoi
• 2 cepe tocate
• apa
• ulei
• sare
• piper

Se pune uleiul și ceapa la călit într-o cratiță încăpătoare, la foc mediu.

Se adauga spanacul și se se acoperă cu un capac. După ce spanacul s-a decongelat complet se înlătură capacul pentru a lăsa mîncarea să scadă.

Se adaugă usturoiul atunci cand mancarea are consistența dorită. Se condimentează după gust cu sare și piper.

Mâncare de spanac
• 8 ouă
• 8 linguri de ulei
• 1 cană zahăr Fine Life
• 1 cană faină alba
• 1 pliculeţ praf de copt
• 2 pliculeţe zahăr vanilinat
• un praf de sare
• 1 sau 2 borcane de piersici în compot Olympia

Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se mixează albuşurile cu un praf de sare. Se adaugă zahărul peste albuşuri, treptat, până când se obţine o bezea.

Se pune pe rând zahărul vanilat şi gălbenuşurile amestecate cu ulei. Ulterior se adaugă făina cu praful de copt şi se amestecă uşor până când se distribuie egal în compoziţie.

Se toarnă compoziţia în tavă, şi aşează fructele uniform.

Se pune compoziţia la copt timp de 25-30 de minute, până când prăjitura de rumeneşte uşor. Se serveşte pudrată cu zahăr.

Pana cotta
• 1/3 cană de lapte
• 1 plic de gelatină
• 2 1/2 ceşti de smântână
• 1/2 cană de zahăr alb
• 1/2 linguriță extract de vanilie
• Dulceţă de vişine pentru decor

Se toarnă laptele într-un castron și se amestecă cu gelatina.

Se amesteca smântâna cu zahărul într-o cratiță si se lasă să fiarbă la foc mic.

Se toarnă gelatina și laptele în crema obţinută la pasul anterior amestecând constant. Se ia de pe foc, se pune esenţă de vanilie şi se toarnă în recipiente.

Se răceşte la temperatura camerei. Se acoperită cu folie de plastic şi se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.p>Se adaugă dulceaţă de vişine înainte de a fi servită.

Supă cremă de mazăre
• 500 gr mazăre
• 2 cartofi curăţaţi
• 1 ceapă
• 1/2 rădăcină de ţelină
• 1 legătură de mărar
• 4-5 linguri ulei
• sare, piper

Pentru a avea consistenţa ideală folosiţi apă în aceeaşi cantitate cu legumele.

Se căleşte ceapa până devine aurie, se adaugă mazărea, ţelina, cartofii şi sarea şi se pun la fiert.

După ce se răcesc se mixează cu blenderul adaugînd apă până la consistenţa dorită.

Se condimentează şi se adaugă mărar.

Se serveşte cu smântână şi crutoane.

 
Cum te înscrii?
Vrei să te alături rețelei de magazine LaDoiPași?
Completează formularul de înscriere și consultantul nostru te va contacta la adresa de mail sau
numărul de telefon
precizat de tine in
formular.

Alăturaţi-vă nouă
Oferta LaDoiPași