Sgr Banner
Ce este SGR?

Ce este SGR?

Sistemul de garanție-returnare reprezintă în primul rând un instrument care ne va ajuta să contribuim la un mediu înconjurător mai curat. Începând cu 30 noiembrie, atunci când vei cumpăra un produs cu ambalaj primar nereutilizabil din sticlă, plastic sau metal, cu volum cuprins între 0,1 l şi 3 l inclusiv, de la un comerciant, vei plăti și o garanție de 0,50 RON. Pentru a fi identificate ușor, produsele care vor face parte din sistem vor fi marcate cu un logo specific.


După golire, va trebui să duci ambalajul într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, practic, în orice magazin din România. În schimbul ambalajului gol, vei primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal și chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.

Cum functionează SGR?

1. Cumperi de la magazin o băutură* cu volum intre 0.1L și 3L și plătești o garanție de 50 de bani.

*ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic și metal care conțin sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, apă plată, apă minerală sau cu arome, bere, mixuri de bere, cidru, vinuri spirtoase, mixuri de băuturi alcoolice.

2. Poți returna** ambalajele marcate cu sigla SGR la orice punct de returnare din magazine, manual direct la vânzător, sau automat – la automatele de preluare a ambalajelor.

**Doar ambalajele goale goale, nedeformate, cu codul de bare intact vor fi acceptate la returnare.

3. Primești înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat corespunzător.

ATENȚIE! Doar ambalajele cu simbolul ”Ambalaj cu garanție” sunt purtătoare de garanție.

Cum functioneaza SGR?

Pentru informații complete despre sistemul de garanție-returnare, recomandăm parcurgerea HG 1074/2021 cu toate actualizările în vigoare.

Hai si tu in

Hora reciclarii

1

Sunt acceptate doar ambalaje din plastic, sticlă și metal, cu volume cuprinse între 0.1 și 3L, nedeformate, golite de conținut și curate, cu eticheta intactă și cu simbolul

2

Valoarea garanției este de 0,50RON/bucată

3

Modalitățile disponibile de restituirea garanției pot fi: numerar sau voucher

4

Ambalajele pot fi preluate în timpul programului de funcționare al magazinului afișat la intrare

5

Ambalajele SGR pot fi preluate la orice punct de returnare de pe teritoriul României