Sărbători

Sfaturi pentru sărbători de iarna fericite și relaxate

December 24, 2018

« înapoi la sfaturi

Este cea mai frumoasă sărbătoare din an, însă poate fi și destul de stresantă. Cumpărături de ultima oră, casa plină de oaspeți, aglomerație pe stradă și eterna lipsă de timp pot să umbrească bucuria pe care o simțim cu toții în această perioadă. Ne lăsăm prinși în iureșul pregătirilor și vrem ca totul să fie perfect, punând astfel singuri presiune pe noi, fără rost. Să nu uităm însă că, în ciuda agitației, suntem într-un moment de introspecție și bucurie, un moment al iubirii și al familiei.

Petrece mai mult timp „fiind” decât „făcând”

Fii alături de cei dragi, petrece timp cu ei și bucură-te de lumina de pe fața lor. Știm că lista cu lucruri în așteptare nu pare să se golească niciodată, dar nu toate sunt esențiale. Așa ca alege să te bucuri cu adevărat de aceste sărbători, savurând momentele. Deconectează-te de la griji, ecrane și internet și conectează-te la oamenii dragi din viața ta. Fii în mijlocul sărbătorilor, simte spiritul Crăciunului și sosirea Noului An. Acestea sunt momentele de care îți vei aminti peste ani și ani.

Găsește-ți timp pentru tine

Da, toată lumea vrea ceva de la tine. Tu salvezi situația, ai grijă sa nu le lipsească nimic celor mici, te preocupi de starea și de nevoile tuturor celor din jur. Ești oricând gata să vii în ajutorul celorlalți, pentru lucruri mici și pentru lucruri mari. Însă nu uita să îți găsești timp pentru tine. Lucrurile mici pentru ceilalți pot fi amânate pentru ca tu să te liniștești 10 minute, jumătate de oră sau cât simți că ai nevoie. Ca să ai grijă de ceilalți, trebuie ca mai întâi să ai grijă de tine.

Fii activă

Mișcarea îmbunătățeste tonusul muscular și stimulează eliberarea endorfinelor – hormonii fericirii. Iar după toate delicatesele de pe masa de Crăciun, puțină mișcare nu poate decât să prindă bine. Îmbracă-te în haine comode, pune-ți căciula, fularul și mănușile, și pleacă într-o plimbare în parc sau pregătește-te pentru un meci improvizat de fotbal, handbal sau ce preferă echipa familie. Vei vedea imediat efectele benefice.

Relaxează-te. Lucrurile sunt minunate așa cum sunt

Nu există perfecțiune făcută de mâna omului. Oricând se va găsi cineva - adesea chiar cel care a facut ca lucrurile să se apropie de perfecțiune- care să considere că există loc de mai bine. Prin urmare, poate este cazul să înțelegem că nu trebuie tot timpul să alergăm pentru a atinge niște standarde imposibile, pe care ni le fixăm chiar noi. Nu trebuie să facem de fiecare dată petreceri mai grandioase și să oferim cadouri mai mari, decorațiunile din casă nu trebuie să fie ca scoase din paginile revistelor. 

„Complexitatea este dușmanul nostru”, spunea la un moment dat Richard Branson, fondatorul Virgin Group. Este un moment bun să simplificăm lucrurile pentru a ne bucura așa cum trebuie de magia sărbătorilor.

Nu uita ce este cu adevărat important

Sărbătorile de iarnă sunt o celebrare a iubirii, a familiei și a comunității. Este un moment în care oferim din tot sufletul, ne ajutăm unii pe alții și suntem buni - cu noi înșine și cu cei din jurul nostru. Păstrează în minte acest lucru și vei vedea cum toate piesele puzzle-ului se așează de la sine.

Sărbători fericite!

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.