Sărbători

1 și 8 martie - Idei de mărțișoare pentru persoanele dragi și felicitări pentru mama

March 06, 2020

1 Martie este una dintre cele mai așteptate și iubite sărbători de către noi toți. Este un eveniment care ne dă ocazia să oferim în dar persoanelor dragi cele mai frumoase mărțișoare confecționate manual, dar și momentul care ne îndeamnă să îi declarăm sentimentele celei mai importante persoane din viața noastră, mama. Pentru că nu mai este mult timp până atunci, ne-am gândit să te învățăm câteva modalități simple prin care să faci mărțișoare acasă, dar și felicitări pentru mama de 8 martie.

Mărțișor pentru 1 martie - Cum faci mărțișoare acasă

Mărțișor pentru 1 martie - Cum faci mărțișoare acasă

Mărțișorul, simbolul primăverii, este cel mai căutat și oferit cadou în luna martie. Confecționarea acestuia este un bun prilej de a petrece timp cu copiii, ajutându-i să creeze mărțișoare unice, pe care ulterior să le dăruiască persoanelor speciale. Și pentru că tot în luna martie celebrăm și ziua mamei, unul dintre cele mai importante evenimente, iată cum puteți petrece mai mult timp împreună, pentru a desena și colora cele mai frumoase felicitări. Dar, să începem cu mărțișoare handmade de 1 martie. Iată câteva idei pentru mărțișoare deosebite.

Mărțișoare handmade din mărgele

Mărțișoare handmade din mărgele

Floare din mărgele pentru mărțișor

Ai nevoie de mărgele și sârmă subțire. Vei face cinci petale, fiecare petală formată din 9 mărgele mici. Se înșiruie mărgelele pe sârmă pentru fiecare petală, se răsucește la capătul fiecărei petale și se continuă până ai făcut toate cele 5 petale. Când ai terminat de făcut petalele, la capăt se răsucește sârma de două ori, suficient de bine strâns pentru a te asigura că va rămâne intactă forma. Pentru a rotunji petalele florilor, poți introduce în mijlocul lor vârful unui creion subțire, astfel încât să obții un cerc. Leagă un șnur de mărțișor și asta-i tot!

Mărțișoare handmade din scoici

Mărțișoare handmade din scoici

Poți forma foarte simplu animăluțe sau floricele din scoici lipite pe cartonașe. Așează pe un cartonaș colorat câteva scoici de diferite dimensiuni și lipsește-le între ele, astfel încât să obții forma dorită. Poți adăuga și mărgele sau perle mici pentru a înfrumuseța mărțișorul ori poți colora scoicile astfel încât să creezi un mărțișor unic.

Mărțișoare handmade pentru 1 martie din plastelină

Mărțișoare handmade pentru 1 martie din plastelină

Plastelina este extrem de ușor de modelat pentru a crea cele mai frumoase mărțișoare pentru 1 martie. Pentru a face acasă aproximativ 10 mărțișoare diferite din plastelină ai nevoie de:

 • Plastelină în două culori;
 • Roller pentru întins pasta;
 • O agrafă pentru păr;
 • Cutter;
 • Un dop mic pentru a decupa petalele florilor.

Plastelina se întinde, iar cu ajutorul căpăcelului se vor decupa câte cinci cerculețe de aceeași culoare pentru a forma petalele și un cerculeț dintr-o culoare diferită pentru a-l pune în centrul florii.

Cele cinci cerculețe de aceeași culoare se apropie în forma unei flori, iar în mijloc se așază cerculețul de culoare diferită și toate petalele se turtesc ușor cu ajutorul cutter-ului. Cu ajutorul agrafei vei cresta foarte puțin centrul fiecărei petale, dar și petala din mijloc, pentru a-i oferi mărțișorului o textură mai frumoasă.

După ce ai terminat de creat floarea, totul se coace (se pune puțin într-un vas pe foc) pentru a te asigura că petalele sunt bine lipite între ele și că pe spate se poate lipi un ac de siguranță, pentru ca mărțișorul să poată fi folosit drept broșă. Nu uita la final să adaugi și șnurul roșu de mărțișor și totul este gata.

Cum faci plastelină acasă

Cum faci plastelină acasă

Ingrediente:

 • o cană de făină albă;
 • ½ cană de sare;
 • 1 cană de apă rece;
 • 2 linguri de ulei;
 • 2 lingurițe de sare de lămâie;
 • Colorant alimentar.

Ce ai de făcut:

Se amestecă ingredientele uscate într-un vas care poate fi pus pe foc, după care se adaugă ingredientele lichide (apa și uleiul) și se amestecă cu un tel. Se pune vasul pe foc (foc mediu) și se amestecă constant cu telul până când aluatul prinde consistența dorită. Aluatul se poate împărți în câte bucăți dorești să îl colorezi. Fiecare parte din aluat se amestecă cu câteva picături de colorant, până culoarea devine uniformă. Dacă folosești colorant praf, atunci este indicat să îl diluezi înainte în câteva picături de apă. Aluatul se frământă până se omogenizează.

Acum, că ai învățat cum să faci mărțișoare acasă, îți propunem să te pregătești și pentru ziua mamei. Iată cum faci acasă felicitări pentru 8 martie.

Felicitări 8 martie pentru mama

 

 • Felicitare din năsturei făcută manual pentru 8 martie, de ziua mamei 

Ai nevoie de:

 • Câțiva năsturei frumos colorați, de diferite dimensiuni;
 • O fundiță simplă dintr-o panglică roșie;
 • o hârtie colorată;
 • Cariocă;
 • Aracet.

Se ia hârtia colorată, iar cu aracet se lipesc năstureii, într-o ordine aleatorie, astfel încât să se ajungă la forma unui buchețel. Cu carioca vei trasa câteva linii în locul tulpinilor, iar din panglică se va face o fundiță frumoasă, care va fi lipită la baza buchetului de năsturei. Totul se termină cu un mesaj emoționant scris sub buchețel, special pentru mama!

 • Flori din hârtie pentru mama

O idee simplă, dar deosebită pentru ziua mamei, de 8 martie. Vei avea nevoie de:

 • Creioane colorate;
 • Hârtie cartonată de culoarea verde și culoare tempera verde;
 • Un tub de hârtie igienică sau un băț de înghețată;
 • Ață galbenă sau roșie.

  Ce trebuie să faci:

  Hârtie cartonată se taie în forma unei lalele, iar ulterior va fi colorată cu creioane, așa cum consideră cei mici. Tulpina lalelei se va face din tubul de hârtie, tăiat subțire, ori bățul de înghețată, iar ulterior va fi colorată cu acuarele în culoarea verde. Ața colorată va fi înfășurată pe carton, pe tulpina lalelei. Acum se lipesc între ele cele două bucăți,  hârtia colorată și tubul, iar floarea este gata.

Felicitare pentru mama de 8 martie

Felicitare pentru mama de 8 martie

Cea mai simplă, dar emoționantă felicitare pentru mama de 8 martie. Vei avea nevoie doar de un carton colorat, care va lua forma unei felicitări, iar în interior se va scrie o declarație emoționantă pentru mama. Cel mic va trebui să scrie ori să deseneze care sunt cele mai frumoase lucruri pe care le vede la mama, ce complimente consideră că trebuie să îi spună mamei în această zi importantă. Pe fața felicitării se poate face un desen semnificativ zilei de 8 martie, un buchet de flori sau o inimioară pentru mama.

Așadar, acum că știi cum să confecționezi mărțișoare și felicitări pentru 1 și 8 martie chiar la tine acasă, te invităm să creezi cele mai frumoase și speciale decorațiuni. Impresionează-i pe cei dragi, dar mai ales pe mama cu creații handmade cu suflet!

 

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.