Casă & Grădină

4 moduri în care îți poți amenaja mansarda

September 17, 2020

« înapoi la sfaturi

Atunci când vrei să creezi mai mult spațiu în casă, amenajarea mansardei este o soluție ideală. Nu este nevoie să investești multe resurse, este un spațiu generos, care poate fi transformat într-un minunat spațiu de locuit.

Dacă te-ai hotărât să îți amenajezi mansarda, citește acest articol și inspiră-te pentru a crea spațiul ideal pentru tine sau pentru familia ta.

Un dormitor în mansardă

Dacă ai nevoie de un alt dormitor sau îți dorești un loc de odihnă pentru oaspeți, spațiul din mansardă poate fi exact ce îți trebuie, fiind un loc mai retras și mai liniștit. În ceea ce privește culorile, poți alege nuanțe deschise, fără a încărca pereții cu modele complexe. Nu este nevoie să folosești foarte multe piese de mobilier, mai ales dacă mansarda este de mici dimensiuni. Este important ca spațiul să rămână aerisit și confortabil. Este indicat să alegi un pat compact sau unul jos în așa fel încât să cobori ușor din el. Poți alege să îl poziționezi spre fereastră sau chiar sub aceasta. Vei avea mereu parte de lumină naturală și priveliște pe măsură. Spațiile de depozitare trebuie amplasate în funcție de cât permite înălțimea pereților. Dressing-ul va fi aliniat cu peretele cel mai înalt iar dulăpiorul sau polițele vor sta pe pereții joși. În așa fel putem folosi la maxim spațiul nostru. Nu uita de obiecte și decorațiuni pentru a crea atmosfera la care visezi.

Un birou în mansardă

Biroul trebuie să fie luminos și funcțional. Pentru că este un spațiu destinat lucrului și creativității iar timpul petrecut aici trebuie să fie productiv dar și relaxant în același timp, am pregătit câteva idei care să te ajute să le ai pe toate. Alege o culoare de tapet sau de pereți care să inspire și să îți dea o stare de bine: - bleumarin este indicat pentru o personalitate puternică, sofisticată - verde este culoarea naturii, ideală dacă îți place ca spațiul de lucru să fie unul deschis -albul este o variantă bună atunci când preferi spațiile curate și foarte aerisite Plasează mobilierul în dreptul ferestrelor pentru a te bucura mai bine de lumina naturală. Folosește lumină caldă atât la veioze cât și la lustre. Dacă îți permite spațiul te poți folosi și de lămpi suspendate. Creează un mic spațiu pentru relaxare. Un fotoliu confortabil, o canapea și o măsuță de cafea pot fi exact ce ai nevoie în pauzele de lucru. Nu uita nici de elementele de decor. Alege obiecte care să te inspire și care aduc un accent de culoare și căldură.

Zona de relaxare în mansardă

Dacă visezi la un spațiu unde te poți retrage când vrei să te bucuri de o cafea sau la un loc unde să stai la povești cu prietenii, mansarda este locul ideal. Departe de forfota casei, te poți relaxa în voie. Aici cel mai important obiect poate fi o canapea clasică sau la fel de bine un fotoliu bean bag. Alege mobilă comodă, folosește mult material textil și culori calde. Se vor combina de minune cu lumina naturală și cu formele spațiului. Dacă ești pasionat de seriale sau îți place să petreci timpul cu cei dragi în fața ecranului, rezervă un spațiu din mansardă pentru televizor și pentru o canapea comodă. Nu uita nici de măsuța pe care să așezi popcornul.

Cameră de joacă pentru cei mici

Mansarda este locul ideal pentru un spațiu dedicat copiilor. În funcție de personalitatea și vârsta celor mici, ai o mulțime de variante de amenajare și poți alege diverse teme, inspirându-se chiar din poveștile sau desenele lor preferate. Este ușor să creezi o lume de basm cu doar câteva elemente: culori vii pentru pereți sau tapet pastelat, un cort luminat de o veioză de podea cu lumină caldă și multe perne colorate. Alege obiecte care să le stârnească imaginația. Ce spui de un telescop, o tablă pentru desen sau un șevalet? Orice destinație alegi pentru mansarda ta, ține cont de micile detalii și încearcă să profiți din plin de spațiul de care dispui. Nu uita să stabilești de la bun început etapele și cu siguranță rezultatul va fi unul minunat.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.