Casă & Grădină

Cum îți decorezi casa pentru Crăciun

December 21, 2018

Zilele până la Crăciun trec repede, iar în scurt timp ne vom trezi cu cadourile sub brad. Știm că fiecare familie are tradițiile ei și colecția de decorațiuni adunate cu drag de-a lungul anilor. Însă câteva idei în plus nu strică niciodată.

Verdeață, flori și elemente naturale

Nu prea ne imaginăm Crăciunul fără un brad sub care se ascund cadourile și fără parfumul de cetină care umple casa. Dacă ai ales să renunți la bradul natural în favoarea celui artificial, compensează cu ghirlande din brad natural agățate deasupra geamului și coronițe prinse de uși. Nu uita de vâsc și de florile de sezon, colorate – însuflețesc și parfumează casa

Alege una sau două culori principale

Sfaturi sunt multe când vine vorba de culorile ideale pentru Crăciun. Unii spun ca roșu și verde sunt culorile obligatorii ale sezonului. Dacă îi asculți pe alții, nu există sărbători de iarnă fără auriu sau argintiu. Decizia, la urma urmei, îți aparține. Recomandarea noastră este să stabilești 1-2 culori principale, pe care să pui accent, completându-le acolo unde simți nevoia cu alte alte culori.

Tendințele pentru Crăciunul de anul acesta indică pastelurile - roz pal, roz auriu, roz șampanie -  drept favorite. Dacă dorești, le poți folosi ca punct de plecare. Se potrivesc numai bine cu bleu și vernil prăfuit. O altă combinație de culori apreciată anul acesta este mov - albastru -  gri, ce te duce cu gândul la Crăiasa Zăpezilor și palate de cleștar.

Luminează-ți casa

Contracarează vremea întunecată și friguroasă de afară cu lumina din cămin. Instalează luminițele de iarnă în ghirlandele de brad (ai grijă să fie luminițe pe LED, care nu se încălzesc). Pune o instalație de luminițe într-un vas de sticlă frumos pe care să îl așezi pe un raft or chiar pe mijlocul mesei.  

Răsfață toate simțurile cu ajutorul unor lumânări parfumate, care să împrăștie aroma sărbatorilor (scorțișoară, măr, vanilie). Lumânările creează senzația de căldură, aducând spiritul sărbătorilor în casă. 

Concentrează-te pe detalii

Detaliile oferă personalitate unui spațiu. Joacă-te cu texturi și culori pentru a crea un spațiu relaxant și confortabil pentru cei dragi. Pernele îmbrăcate în materiale moi și cu motive de iarnă încurajează sesiunile de relaxare, așa că plasează-le strategic pe canapele, scaune și fotolii. Plasează la îndemână câteva pături călduroase, în culorile Crăciunului.

Completează atmosfera de iarnă cu ornamente deosebite agățate ici-colo. Iar dacă ai adunat peste an câteva conuri de brad, pune-le pe un platou sau într-un coș frumos, împreună cu câteva crenguțe de brad și o instalație luminoasă discretă.

Crăciunul este o sărbătoare a familiei, a păcii și a liniștei sufletești. Ne stă în fire să ne agităm pentru a face totul perfect pentru cei dragi. Însă, când tragem linie, o atitudine bună și o inimă caldă sunt tot ce avem nevoie pentru aceste sărbători.

Alte sfaturi:

Cum să fim pregătiți tot timpul pentru schimbările de temperatură

Indiferent cât de precauți suntem, fie că urmărim prognozele meteorologice la televizor sau verificăm aplic...

Vezi articol

De ce să reciclezi bateriile uzate în rețeaua de magazine LaDoiPași?

Anual 50 de milioane de baterii uzate sfârșesc la gropile de gunoi, iar fiecare dintre acestea reprezintă o m...

Vezi articol

Coronițe de toamnă - cel mai frumos decor pentru locuință

Crearea unor coronițe decorative de toamnă poate fi una dintre activitățile relaxante de familie. Nu este o activ...

Vezi articol

Becurile arse aduc ghinion

Poate ca nu știai că becurile arse aduc ghinion! Cum aduc ghinion? Un bec economic ars conține mercur și praf flu...

Vezi articol