Casă & Grădină

Amenajarea balconului sau a terasei pentru o vară relaxantă

June 16, 2021

« înapoi la sfaturi

Pentru a te bucura din plin de momente frumoase în această vară, ți-am pregătit câteva idei pentru amenajarea balconului sau terasei tale.  

În diminețile de vară, balconul sau terasa sunt oaza noastră de liniște și încântare. Ne grăbim să pregătim cafeaua și să o savurăm acolo unde soarele ne încălzește, aerul curat ne cuprinde și parfumul florilor ne încarcă de voie bună pentru o nouă zi.

Atunci când ne gândim la amenajarea unui spațiu, cu siguranță dimensiunea acestuia este un factor important. Însă fie că vorbim de un spațiu mic sau unul generos, putem obține un loc plăcut, dacă acordăm atenție câtorva aspecte.

 

mobilier balcon

Pentru un balcon mic alegeți mobilier în miniatură

Cu cât spațiul este mai mic, și mobilierul va fi pe măsură. O masă mică de cafea cu două scaune, fie în finisaje de lemn sau fier forjat, vor fi piesa centrală a acestui spațiu.

Accesorizați scaunele cu perne moi din materiale și culori naturale sau viu colorate, pentru un plus de confort si stil. Covoarele pot fi, de asemenea, un accesoriu valoros pentru o atmosferă caldă.

Pentru o terasă generoasă

Piesele de mobilier pot fi în diverse mărimi și modele. Puteți opta pentru o masa amplă, potrivită pentru mese în familie, sau un mobilier pentru relaxare, cum sunt seturile din ratan cu fotolii încăpătoare și comode.

Adăugați flori și verdeață

Florile în ghivece, agățate sau pe suport, vor da spațiului personalitate și culoare.
Se știe că plantele sunt benefice, atât pentru sănătate cât și pentru starea noastră de spirit. Pe lângă înfrumusețarea spațiilor, plantele purifică aerul având proprietatea de a transforma dioxidul de carbon în oxigen, împrospătând aerul și reducând concentrația de impurități.

Puneți accent pe elementele de decor

Adăugați accesorii precum: lumânări parfumate, felinare, ghivece cu design deosebit din lemn sau piatră, tăblii și rame cu mesaje inspiraționale, perne, elemente textile în culorile preferate, toate pentru a vă oferi starea de bine de care aveți nevoie.

Instalați un balansoar

Pentru a completa decorul de vară, vă propunem balansoarele suspendate. Acestea pot fi instalate chiar și în balcon, iar efectul va fi unul cu totul spectaculos. Copiii le vor adora!

Prelatele pot fi ideale în zilele însorite

Dacă aveți un balcon luminos în care soarele pătrunde fără prea mult efort, sunteți norocoși, însă pentru confort pe toată durata zilei, prelatele pot fi de mare ajutor. În plus, acestea au un efect de „vacanță nesfârșită”.

Decoruri de lumini

Pentru momente frumoase prelungite până seara, vă recomandăm decorarea spațiului cu accesorii luminoase cum sunt instalațiile de lumini și beculețe. Cu siguranță veți fi cuceriți și veți profita din plin de serile calde, alături de familie și prieteni.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.