Reciclare

Becurile arse aduc ghinion

October 24, 2019

Poate ca nu știai că becurile arse aduc ghinion! Cum aduc ghinion? Un bec economic ars conține mercur și praf fluorescent, substanțe periculoase pentru mediu. Așadar becurile arse aruncate la coșurile de gunoi aduc ghinion mediului, adică ție! De aceea, ne-am gândit să extindem campania de colectare a becurilor arse în 300 de magazine LaDoiPași până în ianuarie 2020. Ne dorim ca prin fiecare punct de colectare nou deschis să devină din ce în ce mai ușor pentru toată lumea să colecteze selectiv becurile arse. Impactul deșeurilor periculoase în gropile de gunoi poate că nu se observă cu ochiul liber și poate că nu ne afectează chiar astăzi. Dar pe termen lung poluarea are un efect devastator asupra mediului în care trăim și implicit asupra sănătății noastre.

Deci, de ce reciclăm?

1. pentru că vrem să reducem numărul și dimensiunile gropilor de gunoi care poluează masiv și au un impact negativ asupra imaginii orașelor și sănătății oamenilor
2. pentru că vrem să reducem emisiile de carbon, și de ce nu, efectele încălzirii globale
3. pentru că vrem să conservăm resursele naturale ale Pământului
4. pentru ca vrem să economisim pe termen lung banii cheltuiți pe energie (un bec poate fi alimentat timp de patru ore cu energia economisită prin reciclarea unui recipient de sticlă);
5. si, nu in ultimul rand, pentru că ne pasă și de ceilalți, iar pentru fiecare loc de muncă creat în industria de colectare a deșeurilor, reciclarea creează alte patru.

De ce colectează Recolamp deșeurile din echipamentele de iluminat?

După cum spuneam, conținutul de gaze rare și metale grele dăunează mediului și sănătății populației și e foarte importantă reciclarea acestor deșeuri în condiții de maximă siguranță. În plus, dintr-un bec ars, de exemplu, se recuperează mai multe materii prime care reintră în circuitul de producție, ajutând, astfel, la economisirea resurselor. Și cum cea mai mare problemă în România este că nu avem o infrastructură pusă la punct, Recolamp încearcă de 11 ani să faciliteze accesul la punctele de colectare selectivă. Așadar, din 2019 ai încă 300 de șanse să scapi de ghinion.
Adu-l ars în LaDoiPași prin programul Recolamp!

Alte sfaturi:

Sistemul imunitar - ce este și cum întărești imunitatea

Auzim adesea despre sistem imunitar și imunitate drept capacitatea organismului de a se apăra de o mulțime de viru...

Vezi articol

Dragobete - semnificația și importanța celei mai iubite sărbători

Sărbătoarea dragostei la români, Dragobete, cum este deja cunoscută, se sărbătorește în fiecare an ...

Vezi articol

Cadoul perfect pentru partener de Sfântul Valentin - idei prin care îți surprinzi sufletul pereche

Sfântul Valentin sau Valentine’s Day, așa cum cunoaștem cu toții sărbătoarea iubirii, este ocazia pe...

Vezi articol

La ce ne folosește un dezumidificator acasă

Contrar așteptărilor noastre, nivelul de umiditate din interior ne poate afecta semnificativ confortul și, î...

Vezi articol