Casă & Grădină

Coronițe de toamnă - cel mai frumos decor pentru locuință

October 28, 2019

« înapoi la sfaturi

Crearea unor coronițe decorative de toamnă poate fi una dintre activitățile relaxante de familie. Nu este o activitate grea, nu necesită resurse financiare, însă rezultatul poate fi de-a dreptul spectaculos. Pentru inspirație, mai jos îți oferim câteva idei pentru coronițe de toamnă!

Cum poți face coronițe de toamnă

Cum poți face coronițe de toamnă

Natura este elementul principal care ne oferă toate resursele de care avem nevoie pentru a putea realiza cele mai spectaculoase coronițe de toamnă. Varietatea de culori a florilor, frunzelor, crenguțelor și tuturor elementelor din natură ne ajută să alcătuim coronițe de toamnă pentru decorul locuinței noastre sau, de ce nu, pentru a le purta chiar copiii noștri. Așadar, iată câteva idei interesante pentru a crea coronițe de toamnă!

Coronițe de toamnă din flori și frunze

Pentru început, adună câteva nuiele pe care să le strângi una lângă alta (nuiele subțiri, câte consideri pentru a face o coroniță suficient de groasă) și încearcă să le dai o formă de cerc. Poți folosi ca bază o formă subțire de sârmă pe care ulterior să așezi și să creezi coronița de toamnă. Următorul pas este să aduni elementele de decor pe care vrei să le conțină coronița ta de toamnă. Câteva idei de inspirație: poți opta pentru conuri de castane, ghinde, frunze de toate culorile, flori de toamnă precum hortensie, trandafiri sau crizanteme.

Începem decorarea coroniței de toamnă!
Combinația de elemente poate fi făcută după bunul plac, astfel că: poți așeza fie un rând de frunze colorate și din loc în loc floricele ori ghinde, fie poți așeza câte o floare, o frunză, o ghindă, un con de castane, etc. Asigură-te că modul în care așezi elementele pe coroniță este foarte sigur, iar coronița de toamnă nu se va dezmembra ușor.

Coronițe de toamnă din dovlecei

Coronițe de toamnă din dovlecei

Pentru că toamna este sezonul dovleacului, de ce să nu faci o coroniță de toamnă care să aibă la bază mici dovleci ornamentali.

Primul pas este să alegi cei mai mici dovleci ornamentali. Sfatul nostru este să alegi dovleci de mai multe culori și forme pentru a ieși o coroniță diferită.

Alege baza coroniței, îți recomandăm să încerci o sârmă puțin mai groasă pe care să prinzi ulterior dovlecii. Bineînțeles nu uita nici de frunzele din natură pe care să le așezi printre culorile minunate ale dovlecilor. O coroniță de toamnă care, cu siguranță, va rezista pe ușa casei tale pentru câteva săptămâni.

Coroniță de toamnă din spice de grâu

Coroniță de toamnă din spice de grâu

Cum poți simboliza cel mai frumos peisajul de toamnă dacă nu printr-o coroniță de toamnă formată din spice de grâu și frunze de castan? Adună câteva spice de grâu, leagă-le bine între ele și sprijină-le de o bază din sârmă. Poți lipi cu un pistol de lipit și câteva frunze colorate printre spicele de grâu. Un decor ideal pentru interiorul casei, dar și pentru grădină.

Coroniță de toamnă din conuri de brad

Coroniță de toamnă din conuri de brad

Elementele din natură care exprimă naturalețea și eleganța anotimpului. Alege câteva conuri de brad de dimensiuni medii și lipește-le între ele pe o bază formată din crenguțe de toamnă. Pentru un plus de aromă, poți adăuga câteva bețe de scorțișoară pe coronița de toamnă, dar și câteva frunze colorate și mere uscate. O coroniță de toamnă pe care o poți folosi pentru decorul casei tale, perfectă pentru a fi așezată pe masa din bucătărie

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.