Casă & Grădină

Corpuri de iluminat cu plante verzi

July 29, 2019

Când a fost ultima dată când ți-ai cumpărat o plantă nouă și nu știai unde să o mai așezi? Adela Pârvu ne oferă azi câteva sfaturi despre cum să salvăm spațiul în mod creativ + o lecție DYI să ne facem propriul corp suspendat cu plante. Enjoy

Unul dintre modurile în care reușim să facem ambientul casei mai plăcut și relaxante este să-l populăm cu plante verzi. Nu doar că ne oferă oxigen, dar prezența naturii în casele noastre conferă o stare de bine și un aer de prospețime. Cum poți face să aduci o notă originală locuinței tale prin folosirea plantelor verzi? Ce spui de o combinație între corpurile de iluminat și suporturile pentru plante? Hai să vezi două modele de corpuri de iluminat pe care le poți face singur acasă.

De multe ori ai nevoie doar să privești altfel lucrurile pe care le știat deja. Uite, spre exemplu suporturile suspendate din sârmă pentru plante, pot fi văzute și ca abajururi pentru corpurile de iluminat. Combinând aceste suporturi poți obține o instalație de efect în casa ta.

Poți folosi un suport vechi de uscat rufe care s-a deteriorat și să-l reciclezi creativ pentru a-l folosi ca instalație cu plante. Cu ajutorul unei ghirlande de becuri decorative pe bază de baterii poți obține instalația luminoasă. Merge de minune un astfel de corp de iluminat pe terasă, în bucătărie sau în sufragerie, chiar și în camera copilului. Vrei să afli mai multe? Foarte bine, ești LaDoiPași nu doar să-l vezi, ci să afli și cum îl poți bricola. Plus, o idee de instalație pentru spoturi.

Dacă ai spre exemplu spoturi și ți-ai dori un colț cu plante, poți crea o instalație Urban Jungle cu ajutorul recipientelor din sticlă în formă de glob. În jurul spotului poți agăța cârlige de care să supenzi cu sfoară sau chiar gură (fir de pescuit) globuri cu plante. Cele mai potrivite sunt plantele suculente. Desigur, poți suspendat și plante la ghiveci, dar cele în recipiente de sticlă vor arăta mai spectaculos, mai ales că lumina de la sport se reflectă în ele. Sper să te inspire aceste idei!

Alte sfaturi:

Cum alegem pilota potrivită pentru sezonul rece

E de la sine înțeles deja – un somn odihnitor în fiecare noapte contribuie foarte mult la starea n...

Vezi articol

Organizare pe plan personal: Idei sustenabile pentru viața de zi cu zi - Diana Mihăilă

Conceptul de sustenabilitate pare solicitant, greu de făcut acasă. Asta până când realizezi că sunt l...

Vezi articol

Mese sănătoase la doi pași - ce cumperi rapid și sănătos de mâncare când nu ai timp de gătit - Cori Grămescu

De multe ori ni se întamplă să nu avem timp de gătit. Este, din păcate, realitatea pe care mulți dintre no...

Vezi articol

Boboteaza - ce semnifică. Care sunt cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții de Bobotează

Boboteaza sau Botezul Domnului, așa cum este cunoscută sărbătoarea sărbătorită pe data de 6 ianuarie, este ziu...

Vezi articol