Casă & Grădină

Cum alegem pilota potrivită pentru sezonul rece

January 13, 2020

E de la sine înțeles deja – un somn odihnitor în fiecare noapte contribuie foarte mult la starea noastră de bine de zi cu zi. Deși sunt mulți factori care influențează calitatea somnului, printre care și tipul de saltea sau tipul de pernă pe care le folosim, pilota joacă un rol la fel de important.

De ce trebuie să ținem cont atunci când vrem să cumpărăm o pilotă pentru sezonul rece? Cum facem să alegem așternuturi confortabile și călduroase, din materialul potrivit nevoilor noastre? Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos la următoarele cumpărături:

Tipul de umplutură

Umplutura pilotei este primul detaliu la care ar trebui să fim atenți atunci când facem o alegere. Ea contribuie la menținerea unei temperaturi constante a corpului pe timpul nopții. Pilota potrivită va permite corpului să respire, oferind totodată căldura și confortul care ne sunt indispensabile pe timpul iernii. Cu alte cuvinte, o pilotă bună ar putea să fie exact ceea ce ne lipsea pentru a avea un somn neîntrerupt, fără să ne trezim pe timpul nopții pentru că ne este prea cald sau prea frig.

Varietatea de pe piață s-ar putea să ne dea bătăi de cap, în special dacă nu știm ce căutăm, însă lucrurile sunt destul de simple în realitate. La capitolul umplutură, există două mari tipuri: naturală și sintetică. Deși la o primă vedere am fi tentați să excludem din start variantele sintetice, ambele tipuri de umpluturi au avantajele lor. Dacă umplutura naturală (cum ar fi lâna, penele de gâscă și bambusul) este perfectă pentru cei care nu sunt deranjați de o pilotă mai grea, dar care îi protejează de frig, opțiunile sintetice oferă căldură și libertate de mișcare.

Pilotele sintetice, cum sunt cele din microfibră sau nanofibră, au apărut pe piață relativ recent. Cu toate astea, popularitatea lor crește constant pe măsură ce cumpărătorii descoperă beneficiile pe care le aduc, la un preț semnificativ mai mic decât cel al pilotelor naturale. Fibrele lor fine imită puful de gâscă, oferă la fel de multă căldură, iar pilota rămâne ușoară. Este o variantă ideală și pentru persoanele sensibile, care ar putea fi alergice la penele de gâscă.

Materialul pilotei

În cazul în care nu obișnuim să îmbrăcăm pilota într-o lenjerile de pat, materialul acesteia este cu atât mai important cu cât acesta va intra în contact direct cu pielea noastră. De aceea este indicat să ne orientăm către pilote din materiale moi, calitative, care să ne asigure confortul termic și care să nu ne irite. Bumbacul este o variantă excelentă, sau, pentru un plus de căldură și delicatețe la atingere, fleece-ul.

Confortul e prioritar în luna ianuarie

În fiecare lună ne asigurăm că îți ușurăm puțin munca când vine vorba de cumpărături pentru acasă. Oferta lunii ianuarie îți aduce în magazinul tău LaDoiPași pilote din fleece, cu exterior din microfibră, perfecte pentru nopți răcoroase petrecute în confort și căldură.

Economisește în perioada 13-26 ianuarie cu oferta noastră: https://www.la-doi-pasi.ro/campanie-actuala/zodia-confortului-2020-ianuarie.html 

Alte sfaturi:

Cum alegem pilota potrivită pentru sezonul rece

E de la sine înțeles deja – un somn odihnitor în fiecare noapte contribuie foarte mult la starea n...

Vezi articol

Organizare pe plan personal: Idei sustenabile pentru viața de zi cu zi - Diana Mihăilă

Conceptul de sustenabilitate pare solicitant, greu de făcut acasă. Asta până când realizezi că sunt l...

Vezi articol

Mese sănătoase la doi pași - ce cumperi rapid și sănătos de mâncare când nu ai timp de gătit - Cori Grămescu

De multe ori ni se întamplă să nu avem timp de gătit. Este, din păcate, realitatea pe care mulți dintre no...

Vezi articol

Boboteaza - ce semnifică. Care sunt cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții de Bobotează

Boboteaza sau Botezul Domnului, așa cum este cunoscută sărbătoarea sărbătorită pe data de 6 ianuarie, este ziu...

Vezi articol