Casă & Grădină

Om de zăpadă din hârtie - cum îl faci acasă

November 28, 2019

« înapoi la sfaturi

Ce spui de o activitate amuzantă împreună cu cel mic? Pentru că am intrat în sezonul rece și se apropie sărbătorile de iarnă, ne-am gândit să te învățăm cum să faci un om de zăpadă din hârtie, la tine acasă. O idee simplă de ornament, felicitare sau chiar accesoriu pentru brad. Iată ce ai de făcut! Omul de zăpadă este considerat unul dintre simbolurile principale ale iernii. Și pentru că mai este puțin timp până când ne vom bucura de zăpada naturală în toată țara, timp în care vom putea face oameni de zăpadă afară, astăzi învățăm să facem om de zăpadă din hârtie. O activitate relaxantă și distractivă de făcut împreună cu copiii. Nu ai nevoie de prea multe ustensile, ci doar de puțină îndemânare și poftă de joacă. Cu aceste figurine vei putea amenaja casa în ajun de sărbătoare, camera copilului sau chiar vei putea împodobi bradul ori le vei putea folosi drept felicitări de Crăciun. Așadar, să trecem la treabă! Cum facem un om de zăpadă din hârtie!

Ai nevoie de:

  • ● Trei cercuri din hârtie - cerc mare de 8 cm, cerc mijlociu de 7 cm și cerc mic de 5 cm.
  • ● hârtie colorată pentru pălăria omului de zăpadă;
  • ● lipici pentru hârtie;
  • ● cariocă neagră.

Pentru început, ia cercul de hârtie mare și cel mic, pentru a le potrivi și pentru a realiza forma omului de zăpadă. Îndoaie cercul mijlociu pe jumătate și pe îndoitură pune o cantitate mică de lipici. Lipește cercul mijlociu peste cercul mare, dar ai grijă ca îndoitura de la jumătatea cercului să devină linia nasturilor pe care îi vei desena ulterior.

Cercul mijlociu trebuie lipit doar din îndoitură și nu toată suprafața, deoarece marginile trebuie să rămână libere și să se poată ridica precum aripile unui fluture.

Acum, gândește-te la o formă pe care vrei să o aibă pălăria omului de zăpadă din hârtie. Imediat cum ai creat-o, dintr-o hârtie colorată, lipește pe cercul mic, capul omului de zăpadă din hârtie.

Acum trebuie să desenăm și decorăm omul de zăpadă. Poți desena ochii cu carioca, fie poți lipi ochi mici din plastic, pe care îi găsești la magazinele de jucării. Desenează nasturii și nasul și omul de zăpadă din hârtie este gata.

Ai făcut o decorațiune numai bună de pus în bradul de Crăciun.

Alt exemplu de om de zăpadă din hârtie

De data aceasta vei face un om de zăpadă din hârtie în doar câțiva pași.

Mototolește hârtie albă până când ajungi la dimensiunea pe care îți dorești să o aibă omul de zăpadă. Joacă-te și fă două astfel de mototoale din hârtie, unul mai mare și altul mai mic. Aranjează frumos ghemotoacele de hârtie și lipește-l pe cel mai mic deasupra ghemotocului mai mare. Tocmai ce ai obținut un om de zăpadă în miniatură.

Acum, cu ajutorul unei carioci, vei putea să îi desenezi omului de zăpadă gura, ochii și nasul. Îi poți face dintr-o bucată mică de material și un fular și o căciuliță.

Rezultatul este extrem de amuzant, iar copiii vor fi foarte fericiți că au avut posibilitatea să facă singuri decorațiunile de sărbători pentru camera loc.

Bineînțeles că acestea nu sunt singurele exemple care te pot ajuta să faci om de zăpadă dintr-un material chiar la tine acasă. 

     Poți încerca să faci și om de zăpadă din material. Umpli un sac cu orice material pentru ambalare, vată, bumbac, etc și îl legi în trei locuri diferite, astfel încât să formezi corpul omului de zăpadă. La gât îi poți pune o eșarfă din material, iar nasul îl poți face dintr-o bucată de hârtie colorată, la fel și ochii.

Vrei să ai un om de zăpadă de mari dimensiuni în casă?

Iată cel mai ușor truc!

Dacă ai frigider de mari dimensiuni și este alb, îl poți transforma în omul de zăpadă al casei pe toată perioada iernii. Ce ai de făcut?

Îți trebuie:

     hârtie portocalie și hârtie neagră;

     hârtie de împachetat cu un model vesel, poate chiar de Crăciun;

     Creion;

     Foarfece pentru hârtie;

     Bandă dublu adeziv;

     două pahare, unul mai mare și altul mai mic.

Să trecem la treabă:

Pe o coală de hârtie neagră, pune paharul mai mare și decupează două cercuri. Acestea vor fi ochii omului nostru de zăpadă. Acum, tot pe o coală de hârtie neagră, dar cu paharul mic, vei decupa conturul pentru opt, nouă cerculețe. Acestea vor fi nasturii hăinuței.

Din hârtia portocalie decupează un triunghi. Acesta este forma nasului.

Acum, măsoară frigiderul și vezi de ce dimensiune trebuie să fie hârtia de împachetat cu model de Craciun, pentru fular. Ar trebui să fie două benzi: una 15-20 cm lățime și alta de 30-40 cm.

Începem montarea omului de zăpadă pe frigider. Lipește ochii, nasul și nasturii din hârtie cu bandă dublu adeziv, apoi la gâtul omului de zăpadă pune cele două hârtii colorate: una pe lungime și alta la jumătatea lungimii, dar pe lățime. Acesta este fularul omului de zăpadă.

Acum, frigiderul vostru de acasă s-a transformat în om de zăpadă!

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.