PENTRU PARINTI

13 februarie

LaDoiPași și Blog în Tandem îți arată secretul dimineților cu veselie

Diminețile în familie sunt adesea haotice. Ideal, totul se desfășoara potrivit planificărilor și toată lumea se trezește la timp. În practică, după ce părinții încearcă cu frumosul să îi pregătească și să îi scoată pe ușă pe cei mici în timp să prindă clopoțelul, trec la amenințări când acele ceasului se apropie amenințător de ora de plecare.

Există însă soluții care să îi scoată mai ușor din pat pe pitici și care să le ofere părinților timpul necesar pentru a-și savura liniștiți cafeaua de dimineață. Anca ne arată astăzi ce rezolvare a găsit ea.

Rețeta dimineților cu veselie, de la Dr. Blog în Tandem, este ruleta micului dejun, care îi convinge pe copii să se trezească și să vină nerăbdători la bucătărie pentru a se juca!

Tot ce îți trebuie pentru a replica și tu acasă această rețetă este o ruletă și gustările care vor însoți sandvich-ul în pachețelul de la școală pe parcursul săptămânii ce urmează.

Anca a comandat o ruletă simplă ce a devenit jucăria familiei, schimbând complet felul în care arată diminețile acasă la ea. Lista de dulciuri și fructe poate fi bifată cu o vizită LaDoiPași, astfel încât piticul să aibă ocazia să aleagă bunătățile care îi fac cu ochiul. Apoi, în fiecare dimineață, produsele se înșiră pe masă, iar ruleta decide.

O imagine face însă cât o mie de cuvinte, așa că le lăsăm pe Anca și pe Ema să vă arate cum au reușit să își facă diminețile mai frumoase și pline de veselie.
Sunt foarte curioasă dacă există printre prietenii blogului nostru povești cu dimineți ca-n filme. Dimineți din alea cu mic dejun liniștit, cu familia la masă, relaxată, cu omletă și clătite, copii binedispuși...

Sunt foarte curioasă dacă există printre prietenii blogului nostru povești cu dimineți ca-n filme. Dimineți din alea cu mic dejun liniștit, cu familia la masă, relaxată, cu omletă și clătite, copii binedispuși...știți ce zic, tabloul tipic din reclame!

Vă întreb pentru că la noi lucrurile stau cam așa dimineața, în mod normal: eu mă trezesc prima și îmi aloc vreo 15 minute să trag de Ema să se trezească. Întâi încerc cu vorba blândă, apoi cu mângâiat, trec rapid la amenințări că suntem în criză de timp...și în cele din urmă sfârșesc prin a o trage din pat la propriu, când sunt obosită de toți pașii care-au eșuat.

În plus, până de curând, mai mereu eram în criză de timp. Ca să nu mai zic de Ema, semi adormită și morocănoasă la matineu.

...și am încălecat pe-o șa și am schimbat povestea așa! Pregătiți?

Ta, na, na....avem acum dimineți vesele, copil care abia așteaptă să se trezească și să vină la bucătărie...și să se joace! Da, da, să se joace cu ruleta micului dejun!
Hai să vă vând și vouă pontul!
Am văzut noi undeva ruleta asta, ni s-a părut super distractivă, ne-am comandat-o și am transformat-o în jucăria familiei. Iar ea ne-a transformat nouă diminețile cum nici nu speram eu!

Ce se-ntâmplă mai exact?

Eu obișnuiesc să fac cumpărăturile în tandem cu Ema la magazinul din drumul nostru, LaDoiPași. Acolo Ema-și umple pungile de obicei cu tot soiul de dulciuri & gustări care-i fac cu ochiul, pentru pachețelul de școală, pe lângă nelipsitul sandvich.
Vă notați, da?

Rețeta dimineților cu veselie, de la Dr. Blog in Tandem:

Se ia punga plină de cumpărături, se înșiră toate produsele pe masă și se trage cu ruleta. Evident, se relaxează și copilul și părinții și se înveselește dimineața. Ah...și toată procedura nu durează mai mult de 1-2 minute.
Recomandarea este să se administreze zilnic, înainte de plecarea la școală.

Așa se face că noi avem parte în ultima vreme de veselie dimineața, în loc de alergătura. Iar eu primesc mai multe zâmbete de la Ema, la prima oră, decât am primit în ultimii ani.

Și le mulțumesc celor de la LaDoiPași, magazinul nostru de lângă bloc, că m-au provocat să le povestesc cum sunt diminețile noastre. Iar acum chiar am ce povesti, fără să mă ascund!

Ba chiar am schimbat idei, pentru că și au pe site o secțiune pliiină de inspirație și idei simple pentru acasă, faturi legate de familie și sănătate. O să vedeți ce de informații utile găsiți acolo. Și o să ne găsiți și pe noi! Gata cu vorba. Să nu uitați de rețeta dimineților cu veselie!

Sau aveți și voi alte rețete? Poate facem schimb!

« inapoi la sfaturi