Casă & Grădină

Sfaturi practice pentru amenajarea curții

July 06, 2020

« înapoi la sfaturi

Dacă vrei să faci o schimbare în curte, noi ne-am gândit să îți venim în ajutor cu o serie de idei inedite și eficiente de amenajare, astfel încât să te poți bucura și mai mult de colțul tău de natură.

Amenajarea unei curți mici

Amenajarea unei curți mici Chiar dacă ai o grădină de dimensiuni mai reduse, poți crea un spațiu funcțional și în același timp adaptat personalității tale. Este important să stabilești de la început stilul decorativ, pentru ca toate elementele grădinii tale să se potrivească unele cu altele. Propunerile noastre: - Într-o grădină rustică poți opta pentru mobilier din lemn (bănci, leagăn, pergole), alei cu pietriș, ghivece din lut și flori specifice grădinilor din România. Ai foarte multe variante: lalelele, narcisele, zambilele, trandafirii, crinii, crizantemele, mușcatele sau chiar gălbenelele. Alege accesorii predominant din lemn cu nuanțe ușor pastelate pe care să le poți așeza în puncte cheie. Aspectul trebuie să rămână cât mai natural și relaxat.
- Dacă optezi pentru un stil mediteranean, te vei bucura în fiecare zi de un aer de vacanță. Cu siguranță lutul alb și textilele ușoare nu ar trebui să lipsească din decor. Mobilierul uni și decorațiunile albastru marin , galben sau turciaz vor ajuta la desăvârșirea acestui stil. Folosește-te de gard pentru a întinde plante agățătoare. Vor crea un contrast foarte frumos cu mobila deschisă la culoare.
- Intr-o curte orientală culorile vii sunt la ele acasă (roșul intens, albastrul azuriu, portocaliul). Nu trebuie să omiți nici nuanțele de cupru și auriu.
De asemenea, scaunele joase și pufurile de exterior nu ar trebui să lipsească din acest decor. Nici plantele nu trebuie uitate: alege puține varietăți de plante, pentru a păstra unitatea.

Amenajarea unei curți pătrate

Un spațiu simertic oferă numeroase variante de amenajare. Odată ce ai ales stilul care ți se potrivește poți alege mobilierul pentru diversele zone funcționale.
Propunerea noastră: O terasă traditională din lemn și o pergolă vopsită în culoare natur care se îmbină cu plantele, vor face din curte un spațiu perfect pentru relaxare.

Amenajarea unei curți dreptunghiulare

Curțile dreptunghiulare necesită o mai mare grijă la detalii și la dimensiunile mobilierului. Vestea bună este că există foarte multe variante de amenajare și pentru acest tip de spațiu așa că nu ai motive de îngrijorare.
Propunerea noastră: Alege mobilier ușor: băncuțe, pufuri sau un balansoar confortabil.
Vei dispune în acest fel de sufient spațiu dacă îți dorești în curte un gratar sau un foișor, care sunt prin natura lor mai voluminoase și pot limita spațiul.

Idei de decorațiuni și accesorii speciale pentru grădină

Accesorii rustice 

 - Roată decorativă – poți crea un spațiu minunat pentru flori sau plante verzi. 

- Lemnul  sculptat – aceste elemente  încălesc spațiul.

- Ghivecele pentru flori- poți alege din nenumărate modele și culori și texture.

- Roabă cu flori- ne plac foarte mult aceste accesorii, mai ales cele colorate.

- Obiecte cu aspect nefinisat – imperfecțiunile au un farmec aparte de care te poți folosi pentru decorarea curții. 

- Scaune realizate din buturugi de copac- merg mănușă acestui stil!

 

Accesorii în stil mediteranean

- Ghivece mediteranene – aceste ghivece sunt ideale mai ales dacă vrei să decorezi grădina cu elemente colorate
- Mozaic mediteranean pentru pavaje – modelele florale pot fi o opțiune foarte inspirată
- Huse din textile pentru canapele și scaune – culoarea alb este cu siguranță emblematică pentru acest stil, dar și culorile nisipii sau maronii sunt foarte potrivite. - Perne decorative – culori vii precum albastru, turcoaz și roșu

Accesorii în stil oriental

- Statuete din lemn de brad – lemnul de brad este un simbol al stilului oriental

- Covoare de exterior –o soluție foarte inspirată pentru a ne folosi de culoriile vii ale Orientului

- Felinare – alege felinarele cu sticlă colorată. Vor crea o atmosferă magică! - Perne decorative– stilul oriental este unul relaxat, care te îmbie iar pernele sunt accesoriul perfect.

Asul din mânecă: luminile de exterior

Pentru ca serile petrecute în curte să devină și mai speciale, nu uita de lumini. Există multe tipuri de corpuri de iluminat de unde le poți alege pe care ți se potrivesc cel mai bine. Am făcut o listă cu cele mai speciale surse de iluminat pentru curte:
- Becuri agățate de copac – Folosește șiruri de becuri care au lumina caldă iar seara vei avea parte de un adevărat spectacol de lumini și umbre.
- Lămpile de decor – sunt folosite cel mai des pentru a ilumina aleile și zonele principale ale curții. Cu ajutorul unei lămpi poți scoate foarte ușor în evidență obiecte sau plante ornamentale.
- Sfere strălucitoare – puse pe gazon, vor crea un efect cu totul special.
- Ghirlandele luminoase – disponibile în multe colori, le poți folosi în numeroase locuri în grădină.
- Felinare din borcane de sticlă – poți alege diverse forme și culori.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.