Sticky Imagine newsletter

Înscrie-te la newsletter-ul LaDoiPași

Află primul
despre ofertele pe care le poți găsi la cel mai apropiat magazin de tine

X
X

Vă rugăm adăugați o adresa de e-mail validă.

X

V-ați abonat cu success!

Acum 3 ani

În 2019, clienții magazinelor LaDoiPași au predat 1000 kg baterii uzate spre reciclare

Magazinele LaDoiPași alături de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) au colectat în 2019 peste 1000 kg baterii uzate predate de clienții magazinelor. Anul trecut, mii de români au avut posibilitatea să predea gratuit bateriile spre reciclare în cele aproximativ 500 de magazine din țară dotate cu infrastructură specială pentru colectare, pusă la dispoziție de SNRB.

 

 

Pentru fiecare 5 baterii uzate predate, aceștia au primit drept recompensă o baterie nouă, stimulent menit să încurajeze obiceiul pozitiv al reciclării. În total, 13.300 baterii noi s-au întors în casele celor care au reciclat, iar 66.600 au luat calea reciclării în centre speciale de tratare.

 

 

Prin reciclare sunt recuperate materiale valoroase cum ar fi cobaltul, nichelul, metale tare, zinc, litiu, plumb, mangan, oțel. Toate aceste materiale extrase din baterii sunt transformate în produse noi - rame pentru ochelari, bijuterii, furci, cuțite, jgheaburi și chiar baterii pentru mașini electrice și biciclete electronice.

 

 

Bateriile și acumulatorii uzați sunt cele mai periculoase deșeuri municipale generate, cu un impact nociv asupra mediului inconjurator și sănătății umane. Atunci când sunt eliminate în sol, substanțele periculoase conținute de baterii (nichel, mercur, cadmiu, plumb) intră în pânza freatica ajungând ulterior în apa potabilă. Metalele grele eliberate cauzează afecțiuni grave ale sistemului nervos și respirator și sunt asociate cu bolile de inimă, diferite tipuri de cancer și alte disfuncționalități critice. Riscurile sunt cu atât mai mari, cu cât gestionarea greșită a deșeurilor de baterii are acțiune imediată.

 

 

În România sunt aruncate la gunoi în fiecare an peste 50 de milioane de baterii folosite. Aruncate la întâmplare, bateriile uzate sunt extrem de nocive pentru mediul înconjurător, din cauza substanțelor periculoase pe care le conțin și le elimină în sol (cadmiu, nichel, mercur) punând în pericol sănătatea.

 

 

„Responsabilitatea francizei LaDoiPași este și va rămâne îndreptată spre comunitatea sa. Încă de la deschidere, ne-am asumat acest lucru prin oferirea de produse și servicii de calitate, dar și prin inițiative menite să o protejeze. Bateriile uzate sunt unele dintre cele mai periculoase deșeuri municipale, cu impact negativ asupra sănătății oamenilor, dar și a mediului înconjurător. Cu ajutorul clienților noștri am colectat un număr impresionant de baterii uzate prin programul oferit de Asociația Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor. Misiunea noastră continua și, cu pași mici, oferim soluții ecologice pentru noi, dar și pentru planeta noastră.”, a declarat Geanina Ghiculescu, Head of Retail Marketing, METRO Cash & Carry România.

 

 

Pentru a facilita reciclarea bateriilor, SNRB a pus la dispoziția celor interesati și o aplicație mobilă  („Unde Reciclăm”www.undereciclam.ro )  cu ajutorul căreia utilizatorii să poată identifica cel mai apropiat magazin LaDoiPași și pot obține informații cu privire la campaniile promoționale în derulare.« inapoi la stiri