Chifteluțe marinate în sos de roșii - rețeta clasică pentru cele mai bune chifteluțe

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr carne de vită;
  • 250 gr carne de miel;
  • 250 gr carne de porc;
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 o felie de pâine
  • 150 ml lapte
  • 1 un cartof mediu
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 20 ml apă minerală
  • 1 mărar sau pătrunjel
  • 2 crenguÈ›e de cimbru proaspăt sau ¼ linguriță cimbru uscat
  • 250 gr făină necesară pentru a trece chifteluÈ›ele prin făină înainte de prăjire
  • 1 sare È™i piper
Găsește magazinul apropiat

ReÈ›etă chifteluÈ›e marinate în sos de roÈ™ii

ReÈ›eta de chiftele marinate nu are nevoie de ingrediente speciale È™i nici nu necesită o pregătire complicată. Este o reÈ›etă gustoasă, care se încadrează cu brio în reÈ›etele tradiÈ›ionale, dar mai ales o reÈ›etă simplă ce poate fi pregătită de orice începător în bucătărie.

Ingrediente necesare pentru sosul chifteluțelor:

  • 700 ml sos de roÈ™ii;
  • 20 ml oÈ›et;
  • 2 linguri de zahăr;
  • o linguriță piper boabe;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare;
  • o frunză de dafin.

Mod de preparare rețetă chifteluțe marinate

Pentru început se pregătesc chifteluÈ›ele, astfel încât după prăjire să aibă suficient timp de odihnă, pentru a se scurge uleiul.

AÈ™adar, se începe prin amestecarea celor trei tipuri de carne tocată, peste care se adaugă sare, piper, frunzele de cimbru, mărarul tocat mărunt È™i apa minerală. Pâinea se pune în lapte, se scurge È™i se adaugă alături de carnea tocată.

Între timp, în puÈ›in ulei se căleÈ™te ceapa care a fost tocată mărunt È™i morcovul dat pe răzătoare. Acestea se lasă pe foc până când se înmoaie uÈ™or. Când sunt gata, ceapa È™i morcovul se pun peste carne, peste care se adaugă usturoiul pisat È™i 2 ouă bătute.

Acum, se începe modelarea chiftelelor. Chiftelele se modelează în palmele umezite cu puÈ›ină apă, iar după ce sunt perfect aplatizate, se dau prin puÈ›ină făină È™i se pun la prăjit în ulei încins.

ChifteluÈ›ele se prăjesc pe ambele părÈ›i pentru câteva minute, după care se scot pe un È™ervet de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Acum trecem la pregătirea sosului pentru chifteluÈ›e. Sosul de roÈ™ii împreună cu zahărul, sare, piperul È™i oÈ›etul se pun la fiert pentru aproximativ 4 minute. După acest timp, se adaugă în sos usturoiul pisat È™i frunza de dafin È™i se mai lasă la fiert pentru încă 5 minute, totul la foc mediu.

Într-un vas încăpător se adaugă toate chifteluÈ›ele prăjite, peste care se pune sosul È™i totul se pune pe foc, pentru câteva clocote.

Asta-i tot! Atât de simplu ai pregătit cele mai gustoase chifteluÈ›e marinate.

Important de știut pentru cele mai bune chifteluțe:

  • ChifteluÈ›ele pot fi preparate fie doar dintr-un singur fel de carne, fie dintr-un amestec de mai multe feluri de carne tocată, în funcÈ›ie de preferinÈ›e.
  • Dacă preferi carnea de porc pentru chiftele, trebuie să È™tii că acest preparat este mai gras È™i, de regulă, se amestecă cu carne de pasăre sau carne de viÈ›el;
  • ChifteluÈ›ele marinate pot fi servite alături de un piure cremos din cartofi, dar È™i alături de o porÈ›ie de paste, mămăligă sau chifteluÈ›e marinate simple.

ÎÈ›i dorim poftă bună È™i aÈ™teptăm să împărtășeÈ™ti cu noi È™i alte reÈ›ete de chifteluÈ›e marinate pe care le-ai mai încercat!

ReÈ›eta de chifteluÈ›e marinate este una dintre cele mai populare reÈ›ete din bucătăria tradiÈ›ională românească. Este o reÈ›etă uÈ™or de pregătit È™i incredibil de gustoasă, dar care poate să difere în funcÈ›ie de zonă, tradiÈ›ii ori anotimp. Servite cu orice garnitură, chifteluÈ›ele marinate sunt un fel principal care îÈ›i asigură saÈ›ietate pentru ore bune. Mai jos îÈ›i spunem cum poÈ›i face la tine acasă chifteluÈ›e marinate È™i care este secretul pentru a obÈ›ine cel mai bun gust pentru chiftele.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă