Chifteluțe marinate în sos de roșii - rețeta clasică pentru cele mai bune chifteluțe

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 1 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 500 gr carne de vită;
  2. 250 gr carne de miel;
  3. 250 gr carne de porc;
  4. 2 cepe
  5. 2 morcovi
  6. 1 o felie de pâine
  7. 150 ml lapte
  8. 1 un cartof mediu
  9. 2 ouă
  10. 2 căței de usturoi
  11. 20 ml apă minerală
  12. 1 mărar sau pătrunjel
  13. 2 crenguțe de cimbru proaspăt sau ¼ linguriță cimbru uscat
  14. 250 gr făină necesară pentru a trece chifteluțele prin făină înainte de prăjire
  15. 1 sare și piper

Rețetă chifteluțe marinate în sos de roșii

Rețeta de chiftele marinate nu are nevoie de ingrediente speciale și nici nu necesită o pregătire complicată. Este o rețetă gustoasă, care se încadrează cu brio în rețetele tradiționale, dar mai ales o rețetă simplă ce poate fi pregătită de orice începător în bucătărie.

Ingrediente necesare pentru sosul chifteluțelor:

  • 700 ml sos de roșii;
  • 20 ml oțet;
  • 2 linguri de zahăr;
  • o linguriță piper boabe;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare;
  • o frunză de dafin.

Mod de preparare rețetă chifteluțe marinate

Pentru început se pregătesc chifteluțele, astfel încât după prăjire să aibă suficient timp de odihnă, pentru a se scurge uleiul.

Așadar, se începe prin amestecarea celor trei tipuri de carne tocată, peste care se adaugă sare, piper, frunzele de cimbru, mărarul tocat mărunt și apa minerală. Pâinea se pune în lapte, se scurge și se adaugă alături de carnea tocată.

Între timp, în puțin ulei se călește ceapa care a fost tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Acestea se lasă pe foc până când se înmoaie ușor. Când sunt gata, ceapa și morcovul se pun peste carne, peste care se adaugă usturoiul pisat și 2 ouă bătute.

Acum, se începe modelarea chiftelelor. Chiftelele se modelează în palmele umezite cu puțină apă, iar după ce sunt perfect aplatizate, se dau prin puțină făină și se pun la prăjit în ulei încins.

Chifteluțele se prăjesc pe ambele părți pentru câteva minute, după care se scot pe un șervet de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Acum trecem la pregătirea sosului pentru chifteluțe. Sosul de roșii împreună cu zahărul, sare, piperul și oțetul se pun la fiert pentru aproximativ 4 minute. După acest timp, se adaugă în sos usturoiul pisat și frunza de dafin și se mai lasă la fiert pentru încă 5 minute, totul la foc mediu.

Într-un vas încăpător se adaugă toate chifteluțele prăjite, peste care se pune sosul și totul se pune pe foc, pentru câteva clocote.

Asta-i tot! Atât de simplu ai pregătit cele mai gustoase chifteluțe marinate.

Important de știut pentru cele mai bune chifteluțe:

  • Chifteluțele pot fi preparate fie doar dintr-un singur fel de carne, fie dintr-un amestec de mai multe feluri de carne tocată, în funcție de preferințe.
  • Dacă preferi carnea de porc pentru chiftele, trebuie să știi că acest preparat este mai gras și, de regulă, se amestecă cu carne de pasăre sau carne de vițel;
  • Chifteluțele marinate pot fi servite alături de un piure cremos din cartofi, dar și alături de o porție de paste, mămăligă sau chifteluțe marinate simple.

Îți dorim poftă bună și așteptăm să împărtășești cu noi și alte rețete de chifteluțe marinate pe care le-ai mai încercat!