Chifteluțe marinate în sos de roșii - rețeta clasică pentru cele mai bune chifteluțe

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr carne de vită;
  • 250 gr carne de miel;
  • 250 gr carne de porc;
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 o felie de pâine
  • 150 ml lapte
  • 1 un cartof mediu
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • 20 ml apă minerală
  • 1 mărar sau pătrunjel
  • 2 crenguțe de cimbru proaspăt sau ¼ linguriță cimbru uscat
  • 250 gr făină necesară pentru a trece chifteluțele prin făină înainte de prăjire
  • 1 sare și piper
Găsește magazinul apropiat

Rețetă chifteluțe marinate în sos de roșii

Rețeta de chiftele marinate nu are nevoie de ingrediente speciale și nici nu necesită o pregătire complicată. Este o rețetă gustoasă, care se încadrează cu brio în rețetele tradiționale, dar mai ales o rețetă simplă ce poate fi pregătită de orice începător în bucătărie.

Ingrediente necesare pentru sosul chifteluțelor:

  • 700 ml sos de roșii;
  • 20 ml oțet;
  • 2 linguri de zahăr;
  • o linguriță piper boabe;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare;
  • o frunză de dafin.

Mod de preparare rețetă chifteluțe marinate

Pentru început se pregătesc chifteluțele, astfel încât după prăjire să aibă suficient timp de odihnă, pentru a se scurge uleiul.

Așadar, se începe prin amestecarea celor trei tipuri de carne tocată, peste care se adaugă sare, piper, frunzele de cimbru, mărarul tocat mărunt și apa minerală. Pâinea se pune în lapte, se scurge și se adaugă alături de carnea tocată.

Între timp, în puțin ulei se călește ceapa care a fost tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoare. Acestea se lasă pe foc până când se înmoaie ușor. Când sunt gata, ceapa și morcovul se pun peste carne, peste care se adaugă usturoiul pisat și 2 ouă bătute.

Acum, se începe modelarea chiftelelor. Chiftelele se modelează în palmele umezite cu puțină apă, iar după ce sunt perfect aplatizate, se dau prin puțină făină și se pun la prăjit în ulei încins.

Chifteluțele se prăjesc pe ambele părți pentru câteva minute, după care se scot pe un șervet de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Acum trecem la pregătirea sosului pentru chifteluțe. Sosul de roșii împreună cu zahărul, sare, piperul și oțetul se pun la fiert pentru aproximativ 4 minute. După acest timp, se adaugă în sos usturoiul pisat și frunza de dafin și se mai lasă la fiert pentru încă 5 minute, totul la foc mediu.

Într-un vas încăpător se adaugă toate chifteluțele prăjite, peste care se pune sosul și totul se pune pe foc, pentru câteva clocote.

Asta-i tot! Atât de simplu ai pregătit cele mai gustoase chifteluțe marinate.

Important de știut pentru cele mai bune chifteluțe:

  • Chifteluțele pot fi preparate fie doar dintr-un singur fel de carne, fie dintr-un amestec de mai multe feluri de carne tocată, în funcție de preferințe.
  • Dacă preferi carnea de porc pentru chiftele, trebuie să știi că acest preparat este mai gras și, de regulă, se amestecă cu carne de pasăre sau carne de vițel;
  • Chifteluțele marinate pot fi servite alături de un piure cremos din cartofi, dar și alături de o porție de paste, mămăligă sau chifteluțe marinate simple.

Îți dorim poftă bună și așteptăm să împărtășești cu noi și alte rețete de chifteluțe marinate pe care le-ai mai încercat!

Rețeta de chifteluțe marinate este una dintre cele mai populare rețete din bucătăria tradițională românească. Este o rețetă ușor de pregătit și incredibil de gustoasă, dar care poate să difere în funcție de zonă, tradiții ori anotimp. Servite cu orice garnitură, chifteluțele marinate sunt un fel principal care îți asigură sațietate pentru ore bune. Mai jos îți spunem cum poți face la tine acasă chifteluțe marinate și care este secretul pentru a obține cel mai bun gust pentru chiftele.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă smoothie detox

Smoothie-ul este o băutură bazată pe legume și/sau fructe proaspete, mixate cu ajutorul unui blender, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente...

Vezi rețeta completă

Savori andaluziene: masă tematică cu gazpacho și paella

Gazpacho este o supă făcută din legume crude, servită rece. Un fel de smoothie de legume, unde roșia este preponderentă și aroma de usturoi inconfundabil...

Vezi rețeta completă

Înghețată făcută în casă, pentru pofticioși

Să faci ceva cu mâna ta știm deja că aduce multe satisfacții. Dar să faci ceva ce nu prea se gătește în casă, cum e ciocolata sau înghețata, cu atâ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de clafoutis cu cireșe de mai

Au apărut cireșele? Atunci este timpul să le celebrăm cu un desert franțuzesc delicios - foarte ușor de preparat și de mare efect! Vă propunem astăzi o...

Vezi rețeta completă