Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
ReÈ›eta de chiftele marinate nu are nevoie de ingrediente speciale È™i nici nu necesită o pregătire complicată. Este o reÈ›etă gustoasă, care se încadrează cu brio în reÈ›etele tradiÈ›ionale, dar mai ales o reÈ›etă simplă ce poate fi pregătită de orice începător în bucătărie.
Pentru început se pregătesc chifteluÈ›ele, astfel încât după prăjire să aibă suficient timp de odihnă, pentru a se scurge uleiul.
AÈ™adar, se începe prin amestecarea celor trei tipuri de carne tocată, peste care se adaugă sare, piper, frunzele de cimbru, mărarul tocat mărunt È™i apa minerală. Pâinea se pune în lapte, se scurge È™i se adaugă alături de carnea tocată.
Între timp, în puÈ›in ulei se căleÈ™te ceapa care a fost tocată mărunt È™i morcovul dat pe răzătoare. Acestea se lasă pe foc până când se înmoaie uÈ™or. Când sunt gata, ceapa È™i morcovul se pun peste carne, peste care se adaugă usturoiul pisat È™i 2 ouă bătute.
Acum, se începe modelarea chiftelelor. Chiftelele se modelează în palmele umezite cu puÈ›ină apă, iar după ce sunt perfect aplatizate, se dau prin puÈ›ină făină È™i se pun la prăjit în ulei încins.
ChifteluÈ›ele se prăjesc pe ambele părÈ›i pentru câteva minute, după care se scot pe un È™ervet de hârtie, pentru a se scurge surplusul de ulei.
Acum trecem la pregătirea sosului pentru chifteluÈ›e. Sosul de roÈ™ii împreună cu zahărul, sare, piperul È™i oÈ›etul se pun la fiert pentru aproximativ 4 minute. După acest timp, se adaugă în sos usturoiul pisat È™i frunza de dafin È™i se mai lasă la fiert pentru încă 5 minute, totul la foc mediu.
Într-un vas încăpător se adaugă toate chifteluÈ›ele prăjite, peste care se pune sosul È™i totul se pune pe foc, pentru câteva clocote.
Asta-i tot! Atât de simplu ai pregătit cele mai gustoase chifteluÈ›e marinate.
ÎÈ›i dorim poftă bună È™i aÈ™teptăm să împărtășeÈ™ti cu noi È™i alte reÈ›ete de chifteluÈ›e marinate pe care le-ai mai încercat!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completă