Rețetă Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr făină integrală FineLife
  • 200 gr faină albă de grâu FineLife
  • 280 ml apă călduță
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 0 linguriţă zahăr
  • 30 ml ulei de măsline
  • 8 gr sare
  • 300 gr sos de roÈ™ii
  • 400 gr mozzarella de bivoliță
  • 150 gr ciuperci champignon
  • 300 gr prosciutto cotto
  • 100 gr măsline negre fără sâmburi
Găsește magazinul apropiat

               Mod de preparare

        Aluat de pizza cu faina integrala – Mod de preparare

Pentru inceput, punem mozzarella intr-o sita si o lasam sa se scurga cca 2-3 ore.

Punem ambele tipuri de faina intr-un vas si le amestecam bine.

Frecam drojdia cu zaharul, pana cand se lichefiaza, apoi o adaugam in centrul fainii. Adaugam si apa calduta (atentie sa nu fie fierbinte), uleiul de masline si incepem sa framantam.

Cand aluatul capata putina consistenta, adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic (cca 10-15 minute).

Il acoperim cu folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca cca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

                Dupa ce aluatul a dospit, il asezam pe masa de lucru si il impartim in 3 parti egale.

 

                 Ungem tava de cuptor cu putin ulei de masline, asezam prima bucata de aluat in centrul ei si il intindem cu mainile pana atinge o grosime de 5-6 mm.

 

                Ungem pizza cu sos de rosii, punem din loc in loc maslinele intregi sau taiate in jumatati, prosciutto cotto rupt in bucatatele, ciupercile feliate, iar peste ele, adaugam                      mozzarella bine scursa, taiata in cubulete mici.

 

                Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe a doua treapta a cuptorului, pentru cca 15 minute sau pana cand s-a copt uniform.

 

                O servim calda, este delicioasa! Pofta buna!

Pizza este mâncarea îndrăgită È™i de cei mari È™i de cei mici. Iar  atunci când o preparăm în casă cu multă iubire, iese o masă pe cinste. Iată reÈ›eta propusă de Laura Adamache pentru LaDoiPaÈ™i!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă