Rețetă Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto de la Laura Adamache

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 2 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 300 gr făină integrală FineLife
  2. 300 gr faină albă de grâu FineLife
  3. 280 ml apă călduță
  4. 15 gr drojdie proaspătă
  5. linguriţă zahăr
  6. 30 ml ulei de măsline
  7. 8 gr sare
  8. 300 gr sos de roșii
  9. 400 gr mozzarella de bivoliță
  10. 150 gr ciuperci champignon
  11. 300 gr prosciutto cotto
  12. 100 gr măsline negre fără sâmburi

Mod de preparare

Aluat de pizza cu faina integrala – Mod de preparare

Pentru inceput, punem mozzarella intr-o sita si o lasam sa se scurga cca 2-3 ore.

Punem ambele tipuri de faina intr-un vas si le amestecam bine.

Frecam drojdia cu zaharul, pana cand se lichefiaza, apoi o adaugam in centrul fainii. Adaugam si apa calduta (atentie sa nu fie fierbinte), uleiul de masline si incepem sa framantam.

Cand aluatul capata putina consistenta, adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic (cca 10-15 minute).

Il acoperim cu folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca cca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, il asezam pe masa de lucru si il impartim in 3 parti egale.

 

Ungem tava de cuptor cu putin ulei de masline, asezam prima bucata de aluat in centrul ei si il intindem cu mainile pana atinge o grosime de 5-6 mm.

 

Ungem pizza cu sos de rosii, punem din loc in loc maslinele intregi sau taiate in jumatati, prosciutto cotto rupt in bucatatele, ciupercile feliate, iar peste ele, adaugam mozzarella bine scursa, taiata in cubulete mici.

 

Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe a doua treapta a cuptorului, pentru cca 15 minute sau pana cand s-a copt uniform.

 

O servim calda, este delicioasa! Pofta buna!