Rețetă Pizza cu masline, ciuperci si prosciutto cotto de la Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr făină integrală FineLife
  • 200 gr faină albă de grâu FineLife
  • 280 ml apă călduță
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 0 linguriţă zahăr
  • 30 ml ulei de măsline
  • 8 gr sare
  • 300 gr sos de roșii
  • 400 gr mozzarella de bivoliță
  • 150 gr ciuperci champignon
  • 300 gr prosciutto cotto
  • 100 gr măsline negre fără sâmburi
Găsește magazinul apropiat

               Mod de preparare

        Aluat de pizza cu faina integrala – Mod de preparare

Pentru inceput, punem mozzarella intr-o sita si o lasam sa se scurga cca 2-3 ore.

Punem ambele tipuri de faina intr-un vas si le amestecam bine.

Frecam drojdia cu zaharul, pana cand se lichefiaza, apoi o adaugam in centrul fainii. Adaugam si apa calduta (atentie sa nu fie fierbinte), uleiul de masline si incepem sa framantam.

Cand aluatul capata putina consistenta, adaugam sarea si framantam pana cand devine elastic (cca 10-15 minute).

Il acoperim cu folie de plastic alimentara si il lasam sa dospeasca cca 1 ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

                Dupa ce aluatul a dospit, il asezam pe masa de lucru si il impartim in 3 parti egale.

 

                 Ungem tava de cuptor cu putin ulei de masline, asezam prima bucata de aluat in centrul ei si il intindem cu mainile pana atinge o grosime de 5-6 mm.

 

                Ungem pizza cu sos de rosii, punem din loc in loc maslinele intregi sau taiate in jumatati, prosciutto cotto rupt in bucatatele, ciupercile feliate, iar peste ele, adaugam                      mozzarella bine scursa, taiata in cubulete mici.

 

                Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 200°C, pe a doua treapta a cuptorului, pentru cca 15 minute sau pana cand s-a copt uniform.

 

                O servim calda, este delicioasa! Pofta buna!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Pizza este mâncarea îndrăgită și de cei mari și de cei mici. Iar  atunci când o preparăm în casă cu multă iubire, iese o masă pe cinste. Iată rețeta propusă de Laura Adamache pentru LaDoiPași!

Lasagna cu anghinare și mozzarella

Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă...

Vezi rețeta completă

Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Banana bread sau renumitul chec cu banane este desertul simplu de pregătit acasă, pe bază de piure de banane și nucă, cu un miez fraged și o aromă aparte...

Vezi rețeta completă

Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Luna aceasta, Laura Adamache și-a propus să ne surprindă cu o rețetă ușor de făcut, dar atât de gustoasă încât nu rezistă foarte mult fără a fi sa...

Vezi rețeta completă

Chiftele vegetariene cu mei și susan

Chiftele vegetariene cu mei și susan sunt o opțiune perfectă dacă vrei să pregătești un fel de mâncare sănătos, fără gluten și delicios! Chiar dac...

Vezi rețeta completă