Rețetă drob de miel tradițional: Cum să faci un drob de Paște cu sau fără prapur

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, plămânii)
  • 5 fire de ceapă verde
  • 4 fire de usturoi verde
  • 3 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 prapur
  • 0 sare și piper
Găsește magazinul apropiat

Rețetă drob de miel tradițional

Adună-ți familia și prietenii în jurul mesei pentru o sărbătoare de Paște colorată în ouă roșii, la care servește ca aperitiv un drob de miel delicios.

PAȘI DE URMAT

1. Spală bine organele în apă rece, apoi taie-le în bucăți și curăță-le.

2. Prepară un amestec de trei părți apă și o parte oțet și lasă bucățile de carne acolo timp de 10-15 minute.

3. Pune organele la fiert în apă rece aproximativ 30 de minute. Spumează de câte ori e nevoie.

4. Scurge apa și lasă totul la răcit.

5. Dă organele fierte prin mașina de tocat împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul și pune sare.

6. Adaugă ouăle bătute și amestecă până ce totul devine o pastă închegată.

7. Spală prapurul în câteva ape și lasă-l să se zvânte. Așează-l într-o cratiță astfel încât să se reverse peste marginile cratiței.

8. Acum pune în prapur carnea, acoperă cu marginile prapurului și las-o la cuptor timp de 50 de minute până se rumenește.

9. Dacă nu îți place cum miroase prapurul, pune-l cu o seară înainte într-o cratiță cu apă rece și o ceașcă de oțet.

Pentru un drob de miel fără prapur…

1. Înlocuiește prapurul cu o foaie din aluat fraged, făcut dintr-un ou, o lingură de unt și făină cât cuprinde.

2. Se amestecă și se întinde o foaie groasă cât muchia cuțitului.

3. Se pune în cratița unsă, se întinde deasupra umplutura și se întorc marginile, se unge cu ou și se coace aproximativ 30 de minute la cuptor.

Poftă bună!

Paștele este un prilej de liniște spirituală și anunță pentru mulți dintre noi zile pline alături de familie și prieteni, copii roind în jurul meselor îmbelșugate cu mâncăruri tradiționale, iar spre sfârșitul săptămânii dintre Duminica Floriilor și Paște, pregătirile ajung în punctul culminant.

Dacă ești în căutarea unei rețete gustoase de drob de miel, cu un rezultat spectaculos care să-i bucure pe cei dragi, pune în aplicare pașii prezentați în rețeta din josul paginii, însă nu înainte de a afla care sunt semnificațiile religioase ale mielului.

Ce semnificație are mielul de Paște

În credința ortodoxă, Paștele este una dintre cele mai importante sărbători. Pregătirile și obiceiurile, inclusiv alimentele tradiționale, rămân o parte importantă a vieții românilor de pretutindeni. 

Tradiția de a mânca miel de Paște își trage rădăcinile încă dinaintea creștinismului. Conform povestii Exodului din Vechiul Testament, poporul Egiptului a fost lovit de o serie de plăgi teribile, inclusiv moartea tuturor întâi-născuților. Evreii au pictat ușile cu sânge de miel sacrificat, astfel încât „Îngerul Morții” să treacă peste casele lor și să-i cruțe. Obișnuiți să mănânce miel de Paște, evreii care s-au convertit la creștinism au continuat tradiția.

În plus, când Ioan Botezătorul li s-a adresat ucenicilor săi, acesta l-a numit pe Iisus „Mielul lui Dumnezeu”, care va șterge păcatul strămoșesc al lumii.

 

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă