Lasagna cu anghinare și mozzarella

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 12 foi lasagne FineLife
  • 1 borcan anghinare FineLife
  • 400 gr mozzarella
  • 0 sare
  • 1 lingură ulei (pentru fiert foile de lasagna)
  • 700 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 60 gr făină
  • 0 1/2 lingurițe sare
  • 0 piper proaspăt măcinat FineLife
Găsește magazinul apropiat

Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă garantează că până și celor care nu sunt prieteni cu anghinarele o vor mânca cu cea mai mare plăcere.

O minunăție de gust are această lasagna cu anghinare și mozzarella! Niciodată nu am crezut că o să-mi placă altă lasagna în afară de cea cu sos bolognez, dar iată că acest lucru s-a întâmplat acum câțiva ani când am încercat pentru prima dată rețeta.

Lasagna cu anghinare este “în bianco”, așa cum spun italienii, adică fără sos de roșii. Anghinarele ușor acrișoare, mozzarella și sosul bechamel, aromatizat cu piper, se combina de minune în această rețetă.

Eu am dat o goana până la magazinul LaDoiPași din cartier de unde mi-am cumpărat toate ingredientele. Foarte plăcut surprinsă am fost de calitatea foilor de lasagna, marca FineLife. Și-au păstrat consistența al dente după preparare, aș putea să spun că sunt printre cele mai bune foi de lasagna cumpărate din România.

Anghinarele FineLife în ulei de floarea soarelui au fost și ele excelente! Crocante, ușor acrișoare, așa cum trebuie să fie anghinarele conservate.

Sos bechamel – Preparare pas cu pas

  • Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mediu. În momentul în care atinge punctul de fierbere, stingem focul și acoperim crăticioara cu un capac;

  • Punem untul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când untul s-a topit complet, adaugăm toată făina deodată și amestecăm viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziția capătă un aspect auriu;

  • Adaugăm treptat laptele fierbinte și amestecăm continuu după fiecare porție adaugată. Eu am pus laptele în 4 tranșe;

  • Fierbem sosul încă cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecând continuu până când capătă o consistență ușor cremoasă. Cu 2-3 minute înainte de a stinge focul, condimentăm sosul cu sare și piper proaspăt măcinat.

  • Acoperim sosul bechamel cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm să se răcească până când pregătim foile de lasagna.
  • Cum se fierb foile de lasagna

  • Punem o cratiță plină cu apa, pe foc moderat. Când începe să fiarbă, adaugăm 1 linguriță cu sare și 1 lingură cu ulei;

  • Fierbem 1 minut foile de lasagna, apoi le scoatem din cratiță și le trecem printr-un jet de apă rece. Le lăsăm la scurs. Mare atenție! Nu suprapuneți foile fierte, le puteți pune într-o sită, una lângă cealaltă sau pe un șervet de bumbac.

Asamblare lasagna cu anghinare și mozzarella

  • Ungem forma cu 2 linguri de sos bechamel;

  • Adaugăm un strat de foi de lasagna fierte;

  • Peste foi, punem încă 2-3 linguri de sos bechamel, adaugăm o parte din mozzarella ruptă în bucăți mici și jumătate din anghinare din borcan, scursă bine și tocată potrivit.

  • Acoperim compoziția cu un alt strat de foi de lasagna fierte și repetăm umplutura.

  • Formăm un ultim strat de lasagna, îl ungem uniform cu sosul bechamel rămas și adaugăm, din loc în loc, mozzarella rămasă.

  • Coacem lasagna, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute sau până când suprafața se rumenește uniform.

  • O servim caldă, este delicioasă! Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Tiramisù cu piersici

Luna aceasta, Laura Adamache ne propune un tiramisù cu piersici în compot, fără ouă, lejer și delicios, dar mai ales foarte ușor de făcut.

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu ciuperci și ardei copt

Un preparat savuros și plin de arome. Salata de vinete cu ciuperci și ardei copt se pregătește foarte ușor, așa că încearcă și tu rețeta povestită p...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete Baba Ganouj/ Baba Ganoush - rețetă libaneză

Cu un plus de ingrediente față de salata de vinete tradițională, Baba Ganoush este rețeta indiană cu o textură deosebită și un gust extrem de aromat da...

Vezi rețeta completă

Salată de vinete cu maioneză

Cu toții cunoaștem gustul clasic al salatei de vinete cu maioneză adăugată. O rețetă extrem de gustoasă și foarte ușor de pregătit. Urmărește rețe...

Vezi rețeta completă