Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă garantează că până și celor care nu sunt prieteni cu anghinarele o vor mânca cu cea mai mare plăcere.
O minunăție de gust are această lasagna cu anghinare și mozzarella! Niciodată nu am crezut că o să-mi placă altă lasagna în afară de cea cu sos bolognez, dar iată că acest lucru s-a întâmplat acum câțiva ani când am încercat pentru prima dată rețeta.
Lasagna cu anghinare este “în bianco”, așa cum spun italienii, adică fără sos de roșii. Anghinarele ușor acrișoare, mozzarella și sosul bechamel, aromatizat cu piper, se combina de minune în această rețetă.
Eu am dat o goana până la magazinul LaDoiPași din cartier de unde mi-am cumpărat toate ingredientele. Foarte plăcut surprinsă am fost de calitatea foilor de lasagna, marca FineLife. Și-au păstrat consistența al dente după preparare, aș putea să spun că sunt printre cele mai bune foi de lasagna cumpărate din România.
Anghinarele FineLife în ulei de floarea soarelui au fost și ele excelente! Crocante, ușor acrișoare, așa cum trebuie să fie anghinarele conservate.
Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mediu. În momentul în care atinge punctul de fierbere, stingem focul și acoperim crăticioara cu un capac;
Punem untul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când untul s-a topit complet, adaugăm toată făina deodată și amestecăm viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziția capătă un aspect auriu;
Adaugăm treptat laptele fierbinte și amestecăm continuu după fiecare porție adaugată. Eu am pus laptele în 4 tranșe;
Fierbem sosul încă cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecând continuu până când capătă o consistență ușor cremoasă. Cu 2-3 minute înainte de a stinge focul, condimentăm sosul cu sare și piper proaspăt măcinat.
Cum se fierb foile de lasagna
Punem o cratiță plină cu apa, pe foc moderat. Când începe să fiarbă, adaugăm 1 linguriță cu sare și 1 lingură cu ulei;
Fierbem 1 minut foile de lasagna, apoi le scoatem din cratiță și le trecem printr-un jet de apă rece. Le lăsăm la scurs. Mare atenție! Nu suprapuneți foile fierte, le puteți pune într-o sită, una lângă cealaltă sau pe un șervet de bumbac.
Ungem forma cu 2 linguri de sos bechamel;
Adaugăm un strat de foi de lasagna fierte;
Peste foi, punem încă 2-3 linguri de sos bechamel, adaugăm o parte din mozzarella ruptă în bucăți mici și jumătate din anghinare din borcan, scursă bine și tocată potrivit.
Acoperim compoziția cu un alt strat de foi de lasagna fierte și repetăm umplutura.
Formăm un ultim strat de lasagna, îl ungem uniform cu sosul bechamel rămas și adaugăm, din loc în loc, mozzarella rămasă.
Coacem lasagna, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute sau până când suprafața se rumenește uniform.
O servim caldă, este delicioasă! Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă