Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dacă vă doriÈ›i un prânz delicios È™i rapid, Laura Adamache vă invită să încercaÈ›i o reÈ›etă uÈ™oară de lasagna cu anghinare È™i mozzarella. Laura vă garantează că până È™i celor care nu sunt prieteni cu anghinarele o vor mânca cu cea mai mare plăcere.
O minunăție de gust are această lasagna cu anghinare È™i mozzarella! Niciodată nu am crezut că o să-mi placă altă lasagna în afară de cea cu sos bolognez, dar iată că acest lucru s-a întâmplat acum câÈ›iva ani când am încercat pentru prima dată reÈ›eta.
Lasagna cu anghinare este “în bianco”, aÈ™a cum spun italienii, adică fără sos de roÈ™ii. Anghinarele uÈ™or acriÈ™oare, mozzarella È™i sosul bechamel, aromatizat cu piper, se combina de minune în această reÈ›etă.
Eu am dat o goana până la magazinul LaDoiPaÈ™i din cartier de unde mi-am cumpărat toate ingredientele. Foarte plăcut surprinsă am fost de calitatea foilor de lasagna, marca FineLife. Și-au păstrat consistenÈ›a al dente după preparare, aÈ™ putea să spun că sunt printre cele mai bune foi de lasagna cumpărate din România.
Anghinarele FineLife în ulei de floarea soarelui au fost È™i ele excelente! Crocante, uÈ™or acriÈ™oare, aÈ™a cum trebuie să fie anghinarele conservate.
Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mediu. În momentul în care atinge punctul de fierbere, stingem focul È™i acoperim crăticioara cu un capac;
Punem untul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când untul s-a topit complet, adaugăm toată făina deodată È™i amestecăm viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziÈ›ia capătă un aspect auriu;
Adaugăm treptat laptele fierbinte È™i amestecăm continuu după fiecare porÈ›ie adaugată. Eu am pus laptele în 4 tranÈ™e;
Fierbem sosul încă cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecând continuu până când capătă o consistență uÈ™or cremoasă. Cu 2-3 minute înainte de a stinge focul, condimentăm sosul cu sare È™i piper proaspăt măcinat.
Cum se fierb foile de lasagna
Punem o cratiță plină cu apa, pe foc moderat. Când începe să fiarbă, adaugăm 1 linguriță cu sare È™i 1 lingură cu ulei;
Fierbem 1 minut foile de lasagna, apoi le scoatem din cratiță È™i le trecem printr-un jet de apă rece. Le lăsăm la scurs. Mare atenÈ›ie! Nu suprapuneÈ›i foile fierte, le puteÈ›i pune într-o sită, una lângă cealaltă sau pe un È™ervet de bumbac.
Ungem forma cu 2 linguri de sos bechamel;
Adaugăm un strat de foi de lasagna fierte;
Peste foi, punem încă 2-3 linguri de sos bechamel, adaugăm o parte din mozzarella ruptă în bucăți mici È™i jumătate din anghinare din borcan, scursă bine È™i tocată potrivit.
Acoperim compoziția cu un alt strat de foi de lasagna fierte și repetăm umplutura.
Formăm un ultim strat de lasagna, îl ungem uniform cu sosul bechamel rămas È™i adaugăm, din loc în loc, mozzarella rămasă.
Coacem lasagna, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute sau până când suprafaÈ›a se rumeneÈ™te uniform.
O servim caldă, este delicioasă! Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă