Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Dacă vă doriÈ›i un prânz delicios È™i rapid, Laura Adamache vă invită să încercaÈ›i o reÈ›etă uÈ™oară de lasagna cu anghinare È™i mozzarella. Laura vă garantează că până È™i celor care nu sunt prieteni cu anghinarele o vor mânca cu cea mai mare plăcere.
O minunăție de gust are această lasagna cu anghinare È™i mozzarella! Niciodată nu am crezut că o să-mi placă altă lasagna în afară de cea cu sos bolognez, dar iată că acest lucru s-a întâmplat acum câÈ›iva ani când am încercat pentru prima dată reÈ›eta.
Lasagna cu anghinare este “în bianco”, aÈ™a cum spun italienii, adică fără sos de roÈ™ii. Anghinarele uÈ™or acriÈ™oare, mozzarella È™i sosul bechamel, aromatizat cu piper, se combina de minune în această reÈ›etă.
Eu am dat o goana până la magazinul LaDoiPaÈ™i din cartier de unde mi-am cumpărat toate ingredientele. Foarte plăcut surprinsă am fost de calitatea foilor de lasagna, marca FineLife. Și-au păstrat consistenÈ›a al dente după preparare, aÈ™ putea să spun că sunt printre cele mai bune foi de lasagna cumpărate din România.
Anghinarele FineLife în ulei de floarea soarelui au fost È™i ele excelente! Crocante, uÈ™or acriÈ™oare, aÈ™a cum trebuie să fie anghinarele conservate.
Punem laptele într-o crăticioară, pe foc mediu. În momentul în care atinge punctul de fierbere, stingem focul È™i acoperim crăticioara cu un capac;
Punem untul într-o cratiță antiaderentă, pe foc mic. Când untul s-a topit complet, adaugăm toată făina deodată È™i amestecăm viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, până când compoziÈ›ia capătă un aspect auriu;
Adaugăm treptat laptele fierbinte È™i amestecăm continuu după fiecare porÈ›ie adaugată. Eu am pus laptele în 4 tranÈ™e;
Fierbem sosul încă cca 10-12 minute, pe foc foarte mic, amestecând continuu până când capătă o consistență uÈ™or cremoasă. Cu 2-3 minute înainte de a stinge focul, condimentăm sosul cu sare È™i piper proaspăt măcinat.
Cum se fierb foile de lasagna
Punem o cratiță plină cu apa, pe foc moderat. Când începe să fiarbă, adaugăm 1 linguriță cu sare È™i 1 lingură cu ulei;
Fierbem 1 minut foile de lasagna, apoi le scoatem din cratiță È™i le trecem printr-un jet de apă rece. Le lăsăm la scurs. Mare atenÈ›ie! Nu suprapuneÈ›i foile fierte, le puteÈ›i pune într-o sită, una lângă cealaltă sau pe un È™ervet de bumbac.
Ungem forma cu 2 linguri de sos bechamel;
Adaugăm un strat de foi de lasagna fierte;
Peste foi, punem încă 2-3 linguri de sos bechamel, adaugăm o parte din mozzarella ruptă în bucăți mici È™i jumătate din anghinare din borcan, scursă bine È™i tocată potrivit.
Acoperim compoziția cu un alt strat de foi de lasagna fierte și repetăm umplutura.
Formăm un ultim strat de lasagna, îl ungem uniform cu sosul bechamel rămas È™i adaugăm, din loc în loc, mozzarella rămasă.
Coacem lasagna, în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 45 de minute sau până când suprafaÈ›a se rumeneÈ™te uniform.
O servim caldă, este delicioasă! Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completă