Bucătar amator
Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de tip fast food sunt preferatele oricărui copil, de aceea vă propunem o rețetă de mini burgeri sănătoși, făcuți în casă, ce garantează succesul oricărei mese în familie.
400 gr carne tocată amestec porc și vită (50% carne porc și 50% carne vită)
½ legătură de pătrunjel
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie medie
1 ou mare
8 chifle pentru mini burger
20 gr brânză tare, tip parmezan
sare după gust
8 frunze mari de salată verde
8 felii bacon
2 roșii
1 ceapa roșie
1 avocado copt
30 de gr de brânză cheddar
Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius, unge cu ulei de măsline o tavă de copt și pune-o deoparte.
Rade ceapa și brânza tare, apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt.
Bate un ou și adaugă-l peste restul ingredientelor în bol. Adaugă apoi carnea tocată și amestecă totul foarte bine și adaugă sare după gust.
Împarte amestecul în două, apoi fiecare jumătate în patru părți egale, pe care cu mâinile umede le modelezi în cate un burger, de 2-3 cm grosime.
Pune mini burgerii în tava unsă cu ulei, unge-i cu puțin ulei și pune-i la frigider pentru o jumătate de oră.
Pune feliile de bacon să se rumenească pe fiecare parte până devin crocante, apoi lasă-le la scurs pe un șervet de hârtie.
Spală salata verde, taie ceapa și roșiile felii.
Taie avocado cubulețe mici.
Rade brânză cheddar.
Scoate tava cu mini burgeri din frigider și pune-o la cuptor pentru 15 minute sau până când sunt pătrunși.
Taie chiflele în două, pune-le într-o tavă și încălzește-le preț de 2-3 minute.
Pune mini-burgerul pe chiflă și ornează-l cu cu garniturile preferate, de exemplu poți pune jumătate de felie de bacon, roșii, ceapă și avocado tăiate felii și o frunză de salată verde.
La final pune cealaltă jumătate de chiflă capac.
Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă