Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pregătirea frunzelor
Pasul 1: Alegem fiecare foaie de stevie pentru a ne asigura că nu există rupturi și apoi le spălăm;
Pasul 2: Tăiem cotorul pentru fiecare frunză;
Pasul 3: Într-o cratiță cu apă fierbinte așezăm câte o legătură de stevie și o lăsăm la opărit pentru 3- 4 secunde;
Pasul 4: Lăsăm toate frunzele la scurs.
Pasul 1: Tocăm ceapa albă și ceapa verde;
Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, călim ceapa;
Pasul 3:Peste ceapa călită adăugăm o lingură de pastă de tomate și apoi turnăm un pahar de apă;
Pasul 4: Amestecăm și lăsăm pe foc timp de 1-2 min la foc mediu;
Pasul 5: Adăugăm orezul și lăsăm compoziția pe foc încă 2-3 minute. Nu uita să speli bine orezul înainte de a-l folosi;
Pasul 6: Tocăm carnea;
Pasul 7: Adăugăm pătrunjelul peste carme, care la rândul său a fost tocat mărunt;
Pasul 8: Este momentul să adăugăm peste carne și compoziția din tigaie. Amestecăm bine. După gust, vom adăuga sarea, piperul și cimbrul.
Pasul 1: Luăm o frunză de stevie și o așezăm cu partea de dos în sus;
Pasul 2: Așezăm o lingură pe umplutură pe marginea frunzei;
Pasul 3: Rulăm cu marginile spre interior.
Repetăm același procedeu cu toate frunzele de stevie.
Pasul 4: Pe măsură ce formăm sarmalele, le așezăm unele peste altele într-o oală;
Pasul 5: După ce am rulat toate sarmalele și le-am așesat în oală, turnăm apă cât să le acopere;
Pasul 6: După ce apa începe să fiarbă, dăm focul la mic. Pentru aproximativ o oră le lăsăm la fiert.
Pasul 1: Într-un bol adăugăm o lingură de făină, una de sos de tomate, sare, piper și apă;
Pasul 2: Turnăm sosul peste sarmale și lăsăm totul la fiert încă 10-12 minute.
La final:
Pasul 1: Presărăm pătrunjelul tocat peste sarmale;
Pasul 2: Pentru un plus de frăgezime, le putem pune la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Este important să preîncălzim cuptorul.
Chiar dacă nu ai mai încercat până acum să gătești sarmale, fi fără grijă: nu vei da greș. Și asta pentru că, așa cum ai văzut mai sus, sarmalele nu au deloc o rețetă complicată la bază.
Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă