Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pregătirea frunzelor
Pasul 1: Alegem fiecare foaie de stevie pentru a ne asigura că nu există rupturi și apoi le spălăm;
Pasul 2: Tăiem cotorul pentru fiecare frunză;
Pasul 3: Într-o cratiță cu apă fierbinte așezăm câte o legătură de stevie și o lăsăm la opărit pentru 3- 4 secunde;
Pasul 4: Lăsăm toate frunzele la scurs.
Pasul 1: Tocăm ceapa albă și ceapa verde;
Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, călim ceapa;
Pasul 3:Peste ceapa călită adăugăm o lingură de pastă de tomate și apoi turnăm un pahar de apă;
Pasul 4: Amestecăm și lăsăm pe foc timp de 1-2 min la foc mediu;
Pasul 5: Adăugăm orezul și lăsăm compoziția pe foc încă 2-3 minute. Nu uita să speli bine orezul înainte de a-l folosi;
Pasul 6: Tocăm carnea;
Pasul 7: Adăugăm pătrunjelul peste carme, care la rândul său a fost tocat mărunt;
Pasul 8: Este momentul să adăugăm peste carne și compoziția din tigaie. Amestecăm bine. După gust, vom adăuga sarea, piperul și cimbrul.
Pasul 1: Luăm o frunză de stevie și o așezăm cu partea de dos în sus;
Pasul 2: Așezăm o lingură pe umplutură pe marginea frunzei;
Pasul 3: Rulăm cu marginile spre interior.
Repetăm același procedeu cu toate frunzele de stevie.
Pasul 4: Pe măsură ce formăm sarmalele, le așezăm unele peste altele într-o oală;
Pasul 5: După ce am rulat toate sarmalele și le-am așesat în oală, turnăm apă cât să le acopere;
Pasul 6: După ce apa începe să fiarbă, dăm focul la mic. Pentru aproximativ o oră le lăsăm la fiert.
Pasul 1: Într-un bol adăugăm o lingură de făină, una de sos de tomate, sare, piper și apă;
Pasul 2: Turnăm sosul peste sarmale și lăsăm totul la fiert încă 10-12 minute.
La final:
Pasul 1: Presărăm pătrunjelul tocat peste sarmale;
Pasul 2: Pentru un plus de frăgezime, le putem pune la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Este important să preîncălzim cuptorul.
Chiar dacă nu ai mai încercat până acum să gătești sarmale, fi fără grijă: nu vei da greș. Și asta pentru că, așa cum ai văzut mai sus, sarmalele nu au deloc o rețetă complicată la bază.
Poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...
Vezi rețeta completăMusacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...
Vezi rețeta completăDescoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...
Vezi rețeta completă