Sarmale în foi de stevie

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 Frunze verzi de stevie- 6 legături (cam 60 bucăti de frunze)
  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături de ceapă verde
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 80 gr Orez –cu bob rotund
  • 1 legatură mărar verde
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură făina
  • 0 sare, piper câte o 1 linguriță
  • 0 Cimbru (opțional)
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare:

Pregătirea frunzelor

Pasul 1: Alegem fiecare foaie de stevie pentru a ne asigura că nu există rupturi și apoi le spălăm;

Pasul 2: Tăiem cotorul pentru fiecare frunză;

Pasul 3: Într-o cratiță cu apă fierbinte așezăm câte o legătură de stevie și o  lăsăm la opărit pentru 3- 4 secunde;

Pasul 4:  Lăsăm toate frunzele la scurs.

 

Pregătirea umpluturii:

 

Pasul 1: Tocăm ceapa albă și ceapa verde;

Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, călim ceapa;

Pasul 3:Peste ceapa călită adăugăm o lingură de pastă de tomate și apoi turnăm un pahar de apă;

Pasul 4: Amestecăm și lăsăm pe foc timp de 1-2 min la foc mediu;

Pasul 5: Adăugăm orezul și lăsăm compoziția pe foc încă 2-3 minute. Nu uita să speli bine orezul înainte de a-l folosi;

Pasul 6: Tocăm carnea;

Pasul 7: Adăugăm pătrunjelul peste carme, care la rândul său a fost tocat mărunt;

Pasul 8: Este momentul să adăugăm peste carne și compoziția din tigaie. Amestecăm bine. După gust, vom adăuga sarea, piperul și cimbrul.

 

Pregătirea sarmalelor:

 

Pasul 1: Luăm o frunză de stevie și o așezăm cu partea de dos în sus;

Pasul 2: Așezăm o lingură pe umplutură pe marginea frunzei;

Pasul 3: Rulăm cu marginile spre interior.

Repetăm același procedeu cu toate frunzele de stevie.

Pasul 4: Pe măsură ce formăm sarmalele, le așezăm unele peste altele într-o oală;

Pasul 5: După ce am rulat toate sarmalele și le-am așesat în oală, turnăm apă cât să le acopere;

Pasul 6: După ce apa începe să fiarbă, dăm focul la mic. Pentru aproximativ o oră le lăsăm la fiert.

 

Pregătirea sosului:

 

Pasul 1: Într-un bol adăugăm o lingură de făină, una de sos de tomate, sare, piper și apă;

Pasul 2: Turnăm sosul peste sarmale și lăsăm totul la fiert încă 10-12 minute.

La final:

Pasul 1: Presărăm pătrunjelul tocat peste sarmale;

Pasul 2: Pentru un plus de frăgezime, le putem pune la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Este important să preîncălzim cuptorul.

 

Chiar dacă nu ai mai încercat până acum să gătești sarmale, fi fără grijă: nu vei da greș. Și asta pentru că, așa cum ai văzut mai sus, sarmalele nu au deloc o rețetă complicată la bază.

Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă