Sarmale în foi de stevie

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 Frunze verzi de stevie- 6 legături (cam 60 bucăti de frunze)
  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături de ceapă verde
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 80 gr Orez –cu bob rotund
  • 1 legatură mărar verde
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură făina
  • 0 sare, piper câte o 1 linguriță
  • 0 Cimbru (opÈ›ional)
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare:

Pregătirea frunzelor

Pasul 1: Alegem fiecare foaie de stevie pentru a ne asigura că nu există rupturi și apoi le spălăm;

Pasul 2: Tăiem cotorul pentru fiecare frunză;

Pasul 3: Într-o cratiță cu apă fierbinte aÈ™ezăm câte o legătură de stevie È™i o  lăsăm la opărit pentru 3- 4 secunde;

Pasul 4:  Lăsăm toate frunzele la scurs.

 

Pregătirea umpluturii:

 

Pasul 1: Tocăm ceapa albă și ceapa verde;

Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, călim ceapa;

Pasul 3:Peste ceapa călită adăugăm o lingură de pastă de tomate și apoi turnăm un pahar de apă;

Pasul 4: Amestecăm și lăsăm pe foc timp de 1-2 min la foc mediu;

Pasul 5: Adăugăm orezul È™i lăsăm compoziÈ›ia pe foc încă 2-3 minute. Nu uita să speli bine orezul înainte de a-l folosi;

Pasul 6: Tocăm carnea;

Pasul 7: Adăugăm pătrunjelul peste carme, care la rândul său a fost tocat mărunt;

Pasul 8: Este momentul să adăugăm peste carne și compoziția din tigaie. Amestecăm bine. După gust, vom adăuga sarea, piperul și cimbrul.

 

Pregătirea sarmalelor:

 

Pasul 1: Luăm o frunză de stevie È™i o aÈ™ezăm cu partea de dos în sus;

Pasul 2: Așezăm o lingură pe umplutură pe marginea frunzei;

Pasul 3: Rulăm cu marginile spre interior.

Repetăm același procedeu cu toate frunzele de stevie.

Pasul 4: Pe măsură ce formăm sarmalele, le aÈ™ezăm unele peste altele într-o oală;

Pasul 5: După ce am rulat toate sarmalele È™i le-am aÈ™esat în oală, turnăm apă cât să le acopere;

Pasul 6: După ce apa începe să fiarbă, dăm focul la mic. Pentru aproximativ o oră le lăsăm la fiert.

 

Pregătirea sosului:

 

Pasul 1: Într-un bol adăugăm o lingură de făină, una de sos de tomate, sare, piper È™i apă;

Pasul 2: Turnăm sosul peste sarmale È™i lăsăm totul la fiert încă 10-12 minute.

La final:

Pasul 1: Presărăm pătrunjelul tocat peste sarmale;

Pasul 2: Pentru un plus de frăgezime, le putem pune la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Este important să preîncălzim cuptorul.

 

Chiar dacă nu ai mai încercat până acum să găteÈ™ti sarmale, fi fără grijă: nu vei da greÈ™. Și asta pentru că, aÈ™a cum ai văzut mai sus, sarmalele nu au deloc o reÈ›etă complicată la bază.

Poftă bună!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă