Sarmale în foi de stevie

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 Frunze verzi de stevie- 6 legături (cam 60 bucăti de frunze)
  • 1 kg carne de porc
  • 2 legături de ceapă verde
  • 50 ml Ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 80 gr Orez –cu bob rotund
  • 1 legatură mărar verde
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură făina
  • 0 sare, piper câte o 1 linguriță
  • 0 Cimbru (opțional)
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare:

Pregătirea frunzelor

Pasul 1: Alegem fiecare foaie de stevie pentru a ne asigura că nu există rupturi și apoi le spălăm;

Pasul 2: Tăiem cotorul pentru fiecare frunză;

Pasul 3: Într-o cratiță cu apă fierbinte așezăm câte o legătură de stevie și o  lăsăm la opărit pentru 3- 4 secunde;

Pasul 4:  Lăsăm toate frunzele la scurs.

 

Pregătirea umpluturii:

 

Pasul 1: Tocăm ceapa albă și ceapa verde;

Pasul 2: Într-o tigaie cu ulei încins, călim ceapa;

Pasul 3:Peste ceapa călită adăugăm o lingură de pastă de tomate și apoi turnăm un pahar de apă;

Pasul 4: Amestecăm și lăsăm pe foc timp de 1-2 min la foc mediu;

Pasul 5: Adăugăm orezul și lăsăm compoziția pe foc încă 2-3 minute. Nu uita să speli bine orezul înainte de a-l folosi;

Pasul 6: Tocăm carnea;

Pasul 7: Adăugăm pătrunjelul peste carme, care la rândul său a fost tocat mărunt;

Pasul 8: Este momentul să adăugăm peste carne și compoziția din tigaie. Amestecăm bine. După gust, vom adăuga sarea, piperul și cimbrul.

 

Pregătirea sarmalelor:

 

Pasul 1: Luăm o frunză de stevie și o așezăm cu partea de dos în sus;

Pasul 2: Așezăm o lingură pe umplutură pe marginea frunzei;

Pasul 3: Rulăm cu marginile spre interior.

Repetăm același procedeu cu toate frunzele de stevie.

Pasul 4: Pe măsură ce formăm sarmalele, le așezăm unele peste altele într-o oală;

Pasul 5: După ce am rulat toate sarmalele și le-am așesat în oală, turnăm apă cât să le acopere;

Pasul 6: După ce apa începe să fiarbă, dăm focul la mic. Pentru aproximativ o oră le lăsăm la fiert.

 

Pregătirea sosului:

 

Pasul 1: Într-un bol adăugăm o lingură de făină, una de sos de tomate, sare, piper și apă;

Pasul 2: Turnăm sosul peste sarmale și lăsăm totul la fiert încă 10-12 minute.

La final:

Pasul 1: Presărăm pătrunjelul tocat peste sarmale;

Pasul 2: Pentru un plus de frăgezime, le putem pune la cuptor pentru încă 15-20 de minute. Este important să preîncălzim cuptorul.

 

Chiar dacă nu ai mai încercat până acum să gătești sarmale, fi fără grijă: nu vei da greș. Și asta pentru că, așa cum ai văzut mai sus, sarmalele nu au deloc o rețetă complicată la bază.

Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă