Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pentru început se pregăteÈ™te varza. Se desfac foile murate de varză, se spală bine pentru a nu mai fi foarte de sărate È™i se taie fideluță, fâÈ™ii subÈ›iri.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt È™i se pune într-un vas încăpător la călit în 100 ml de ulei. Când ceapa s-a călit (a devenit sticloasă) se pune deasupra varza tocată È™i se condimentează cu chimen È™i cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele È™i se pun 2 căni de apă caldă deasupra. Se lasă varza să fiarbă pe foc aproximativ 45 de minute È™i se amestecă ocazional. Dacă este nevoie È™i varza nu a fiert suficient, mai poÈ›i completa cu o cană de apă caldă la jumătatea fierberii.
Se pregăteÈ™te carnea È™i orezul pentru reÈ›eta de varză a la Cluj. Orezul se spală în 2-3 ape reci È™i se scurge într-o sită. Se pune într-un vas pentru aragaz, poate fi pus È™i într-o tigaie adâncă, iar peste el se adaugă un litru de apă rece È™i o linguriță de sare. Se lasă orezul la fiert pentru aproximativ 12-15 minute din momentul în care ajunge în punctul de fierbere È™i se amestecă ocazional, pe măsură ce se absoarbe apa. Când orezul este fiert, se mută într-un alt vas È™i se clăteÈ™te cu apă rece, după care se lasă într-o sită la scurs.
Carnea tocată se pune într-o tigaie încăpătoare È™i se lasă pe foc până când îÈ™i lasă grăsime È™i apă. Se amestecă în continuu È™i se lasă pe foc până se rumeneÈ™te bine. Se condimentează cu sare È™i piper È™i se mai lasă pe foc pentru câteva minute. Se adaugă È™i boiaua, se amestecă È™i se opreÈ™te de pe foc.
Se ia o tavă adâncă pentru cuptor, cu pereÈ›i înalÈ›i (35x21x8) È™i se uniformizează cu ulei. Se aÈ™ează un strat unifrom de varză, un strat uniform de orez, un strat de carne tocată È™i ultimul strat de varză. Peste ultimul strat de varză se pune smântâna È™i câteva crenguÈ›e de cimbru proaspăt.
Varza a la Cluj se bagă la cuptor, pentru o oră la 180 de grade. Când s-a rumenit perfect deasupra È™i a devenit aurie, reÈ›eta este gata. Se lasă puÈ›in să se răcească după care se serveÈ™te cu smântână È™i verdeață proaspătă presărată deasupra.
Nu uita că toate ingredientele proaspete pentru o varză a la Cluj delicioasă le găseÈ™ti în magazinele #LaDoiPaÈ™i. ÎÈ›i dorim poftă bună!
Varză a la Cluj este una dintre cele mai renumite rețete din zona Ardealului. Un preparat sățios și foarte gustos de care te poți bucura și acasă, nu doar la restaurant, deoarece este foarte ușor de pregătit. Iată rețeta pas cu pas de varză a la Cluj.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă