Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pentru început se pregăteÈ™te varza. Se desfac foile murate de varză, se spală bine pentru a nu mai fi foarte de sărate È™i se taie fideluță, fâÈ™ii subÈ›iri.
Se curăță ceapa, se toacă mărunt È™i se pune într-un vas încăpător la călit în 100 ml de ulei. Când ceapa s-a călit (a devenit sticloasă) se pune deasupra varza tocată È™i se condimentează cu chimen È™i cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele È™i se pun 2 căni de apă caldă deasupra. Se lasă varza să fiarbă pe foc aproximativ 45 de minute È™i se amestecă ocazional. Dacă este nevoie È™i varza nu a fiert suficient, mai poÈ›i completa cu o cană de apă caldă la jumătatea fierberii.
Se pregăteÈ™te carnea È™i orezul pentru reÈ›eta de varză a la Cluj. Orezul se spală în 2-3 ape reci È™i se scurge într-o sită. Se pune într-un vas pentru aragaz, poate fi pus È™i într-o tigaie adâncă, iar peste el se adaugă un litru de apă rece È™i o linguriță de sare. Se lasă orezul la fiert pentru aproximativ 12-15 minute din momentul în care ajunge în punctul de fierbere È™i se amestecă ocazional, pe măsură ce se absoarbe apa. Când orezul este fiert, se mută într-un alt vas È™i se clăteÈ™te cu apă rece, după care se lasă într-o sită la scurs.
Carnea tocată se pune într-o tigaie încăpătoare È™i se lasă pe foc până când îÈ™i lasă grăsime È™i apă. Se amestecă în continuu È™i se lasă pe foc până se rumeneÈ™te bine. Se condimentează cu sare È™i piper È™i se mai lasă pe foc pentru câteva minute. Se adaugă È™i boiaua, se amestecă È™i se opreÈ™te de pe foc.
Se ia o tavă adâncă pentru cuptor, cu pereÈ›i înalÈ›i (35x21x8) È™i se uniformizează cu ulei. Se aÈ™ează un strat unifrom de varză, un strat uniform de orez, un strat de carne tocată È™i ultimul strat de varză. Peste ultimul strat de varză se pune smântâna È™i câteva crenguÈ›e de cimbru proaspăt.
Varza a la Cluj se bagă la cuptor, pentru o oră la 180 de grade. Când s-a rumenit perfect deasupra È™i a devenit aurie, reÈ›eta este gata. Se lasă puÈ›in să se răcească după care se serveÈ™te cu smântână È™i verdeață proaspătă presărată deasupra.
Nu uita că toate ingredientele proaspete pentru o varză a la Cluj delicioasă le găseÈ™ti în magazinele #LaDoiPaÈ™i. ÎÈ›i dorim poftă bună!
Varză a la Cluj este una dintre cele mai renumite rețete din zona Ardealului. Un preparat sățios și foarte gustos de care te poți bucura și acasă, nu doar la restaurant, deoarece este foarte ușor de pregătit. Iată rețeta pas cu pas de varză a la Cluj.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completă