Pentru parinti

Activitati pentru copii

February 18, 2019

Activitatile pentru copii pot deveni provocări dificile pentru părinți sau provocări captivante pentru cei mici. Ne dorim, cu siguranță, să îi vedem pe micuții noștri jucându-se, distrându-se, dezvoltându-și imaginația și învățând lucruri noi. 

Activitatile pentru copii pot deveni provocări dificile pentru părinți sau provocări captivante pentru cei mici. Ne dorim, cu siguranță, să îi vedem pe micuții noștri jucându-se, distrându-se, dezvoltându-și imaginația și învățând lucruri noi. 

Activitățile pentru copii pot deveni provocări dificile pentru părinți sau provocări captivante pentru cei mici. Ne dorim, cu siguranță, să îi vedem pe micuții noștri jucându-se, distrându-se, dezvoltându-și imaginația și învățând lucruri noi. Ne dorim să petrecem cât mai mult timp în familie și să creăm amintiri de neuitat. Ca să îi creștem cât mai armonios pe prichindei, trebuie să ne gândim la activități pentru copii care să le asigure dobândirea de aptitudini noi, îmbunătățirea memoriei, a spiritului competitiv și artistic.

Care sunt cele mai bune jocuri distractive pentru copii? Care dintre sutele de activități pentru copii în vacanța de vară sau din alt sezon care ne permite desfășurarea lor în afara casei? Vom afla de îndată cum îi putem implica pe prichindei în activități relaxante, cum îi vom ține ocupați și cum le vom putea antrena mintea în timpul liber.

Cele mai bune activitati pentru copii

Muzică și mișcare

poate cea mai bună metodă de a-i încuraja pe cei mici să facă mișcare este muzica. Ca să îi scoatem pe micuți din fața laptopului, televizorului sau tabletei, după programul de grădiniță sau școală, e bine să o facem cât să le stimulăm interesul mai mult decât device-ul pe care îl îndrăgește deja. Plănuiește jocuri distractive pentru copii pe melodii ritmate și vesele. Doar apasă ‘play’ și energizați-vă împreună, dansând în living sau, dacă vremea permite, chiar afară, în grădină. Cei mici vor fi, cu siguranță, încântați de faptul că vă veți implica într-o astfel de activitate fizică și se vor amuza copios dacă veți încerca și diferite coregrafii. Puteți, de asemenea, să organizați un concurs. Acest lucru va spori și spiritul competitiv al picilor. Dintr-o sumedenie de activități de copii în aer liber sau în casă, dansul rămâne cea mai la îndemână și relaxantă metodă. Vă veți simți plini de energie și vitalitate, iar amintirile cu aceste activități pentru copii vor rămâne la loc de cinste în albumul cu amintiri!

Colorăm și ne distrăm!

Una din activitățile pentru copii preferate de majoritatea părinților sunt cele care reușesc să le stârnească curiozitatea prichindeilor și care să le stimuleze creativitatea. Cele mai multe activități pentru copii includ pictura, lucrul manual, jocul cu plastilina și multe ateliere creative disponibile în locurile special dedicate copiilor. Puștii adoră să coloreze și să creeze obiecte din diverse materiale, de ce să nu profităm de acest lucru? Ai nevoie de câteva coli albe, creioane cerate, cariocă, acuarele, lipici și hârtie creponată. Îi puteți ține ocupați pe pici ore bune, iar rezultatul muncii și creativității lor va ajunge, cu siguranță, la loc de cinste, pe frigider, într-o ramă, la “Colțul Artistului” de la școală sau, de ce nu, acasă la bunici. Astfel, stimulăm creativitatea copiilor și ne bucurăm de amintiri care durează.

Activitati pentru copii de 7-8 ani

Știm cu toții că cele mai cunoscute activitati pentru copii implică elementul fantasticului. Pentru a dezvolta imaginația celor mici și a-i ajuta să evadeze din cotidian, ce zici de un ‘scavenger hunt’ sau ‘vânătoare de comori’? Te poți plia pe preferințele micuților sau apela la diverse tematici - fie că este vorba de pirați, zâne, ponei sau vrăjitori - surprinde-i pe cei mici cu una din cele mai interesante activități pentru copii.

Numeroase activități pentru copii în București au început să prindă contur în jurul ideii de vânătoare de comori, iar organizarea unui astfel de joc implică găsirea unor locuri accesibile, lăsarea de indicii pe post-it-uri sau pictarea unei hărți cu traseul de parcurs. Trebuie să menționăm că vânătoarea de comori are numeroase beneficii pentru cei mici, și anume: stârnirea curiozității, îmbunătățirea memoriei, dezvoltarea abilităților de cercetare, organizare, rapiditate și spirit competitiv.

Să bucătărim!

Ei, nu-i așa că ar arăta genial micuții noștrii cu o pălărie albă de Chef și un șorț cu panglici? De ce să nu tranformăm această fantezie în realitate? Ca să îi responsabilizăm pe prichindei și să le stârnim interesul în bucătărie, am putea organiza o sesiune amuzantă de gătit. Fie că alegeți să preparați paste, tocănițe, să faceți brioșe sau biscuiți cu umplutură de ciocolată sau vanilie, oferiți-le celor mici spațiul de care au nevoie. Lăsați-i să frământe ei aluatul, să guste toppingul și să se distreze cu formele pentru turtă dulce. Pe lângă numeroasele activități pentru copii în vacanța de vară, dar și din timpul sfârșitului de săptămâna, gătitul joacă un rol extrem de important, informează specialiștii.

Dacă îi lăsăm pe prichindei să ne observe când pregătim masă, dar mai ales, să ne fie un ajutor de încredere în bucătărie, îi vom ajuta să se familiarizeze cu diferite gusturi, texturi și preparate, să fie mai dezinhibați și mai curioși să cunoască și să își dezvolte alte simțuri. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului, gătitul le va oferi celor mici o paletă largă de experiențe senzoriale bogate și le va spori încrederea în forțele proprii. Implicați-i, de asemenea, pe copii în curățenia bucătăriei și explicați-le importanța menținerii unui spațiu de lucru igienic și armonios.

Ne distrăm și învățăm!

Pe lângă garantarea distracției și veseliei, multe activități pentru copii au rol educativ. Din seria de activitati pentru copii în București, putem alege vizitarea unor muzee, cum ar fi Grigore Antipa, care oferă un tur de excepție pentru prichindei și numeroase programe expoziționale. Copiii se pot distra aflând despre complexitatea speciei umane, evoluția oamenilor, biodiversitate, lumea insectelor, fauna și flora. Totodată, Muzeul Național de Istorie a României este locul ideal pentru organizarea de activitati pentru copii de peste 10 ani. Cei mici vor fi, cu siguranță, fascinați de piesele arheologice, de tezaur, de istoria poporului român. Iar pentru activități care implică jocuri distractive pentru copii recomandăm Muzeul Simțurilor, care e un loc enigmatic și modern. Aici, micuții vor descoperi o lume cu totul fascinantă, cu iluzii optice, jocuri de lumini, culori și activități pentru copii care includ emoții senzoriale puternice.

Vezi si articolul despre activitati in aer liber pentru copii sau articolul despre jocuri in casa pentru copii.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.