Pentru parinti

Petrece timp de calitate alături de copilul tău

November 01, 2018

« înapoi la sfaturi

Vacanța de toamnă vine, fără îndoială, cu câteva provocări pentru părinți, iar una dintre acestea este cum să îi ții ocupați pe cei mici. Dragă mămică, drag tătic, nu îți fă griji! Îți suntem alături cu câteva idei inspirate. Lasă deoparte grijile, stresul și „nelipsita” lipsă de timp pentru o pauză de relaxare cu piticii din dotare. Această săptămâna îți oferă ocazia să petreci timp de calitate cu cei mici, timp de altfel crucial în dezvoltarea lor emoțională. Pentru ei (și nu doar pentru ei), timpul înseamnă iubire. Vei fi surprinsă de cât de puțin este nevoie pentru a face un copil fericit și cât de ușor poți să îi luminezi față. Totul începe cu prezența ta. În această toamnă, ai o nouă ocazie să creezi împreună cu copilul tău amintiri frumoase. Și nicio amintire nu este mai puternică și mai modelatoare pentru viitorul adult decât cea a unei copilării fericite. Dacă ți-ai epuizat resursa de posibile proiecte pentru aceste zile, îți oferim câteva idei de activități, de care să te bucuri împreună cu cel mic:

1. O “competiție” culinară pentru copii

Are potențialul de a produce ceva dezordine și murdărie, însă are succes garantat. Tot ce trebuie să faci este să pregătești o zonă de lucru și câteva ingrediente pentru o rețetă simplă. Invită câțiva prieteni de cataramă ai celui mic și poți da drumul competiției.

Păstrează lucrurile simple. O idee bună de rețetă vedetă este pizza, iar cei mici se vor distra cu siguranță încercând să facă aluatul. Judecătorul poți fi chiar tu, deși știm cu toții că vei avea un rol destul de solicitant și în etapă de pregătire a produselor premiate ?. Iar dacă lucrurile merg bine, poate scapi și de gătitul cinei...

2. O excursie ghidată în natură, pentru micul tău aventurier

Timpul petrecut în aer liber este sănătate curată, iar cu cât sunteți mai departe de trafic, poluare și zgomot, cu atât beneficiile cresc. Cum vremea ține cu noi, iar natura a căpătat culori impresionante, un loc ideal pentru activități în aer liber este parcul, grădina din spatele casei tale sau, de ce nu, pădurea.

Ca să îl încurajezi pe cel mic să se miște, identifică câteva task-uri care să îl intereseze. Spre exemplu, provoacă-l să găsească frunze de cât mai multe culori. Mai apoi, puteți folosi frunzele pentru un proiect colorat de toamnă, făcut de asemenea împreună – o coroniță pentru ușa camerei lui, o ramă foto personalizată în culorile toamnei, etc.

Este o activitate de explorare și de descoperire. În această idee, poți pregăti în avans mici suprize (cutiuțe cu dulciuri sau mărunțișuri) pe care să le ascunzi, pentru fiecare dintre ele oferindu-i piticului indicii ca să le identifice printre copaci, tufe și frunze uscate.

3. Organizează un atelier creativ de desen pe pietre

Internetul este plin de idei creative care pleacă de la ceva ce găsim pe toate drumurile – banalele pietre. Propunerea noastră nu este una complicată. Pentru acest proiect ai nevoie de pietre cu suprafața plată (cu dimensiuni de 6-8 cm), culori acrilice și pensule.

Plecând de la culorile prime (roșu, galben și albastru) și cele două nonculori (alb și negru), poți obține întreg spectrul de nuanțe. Plus că este o ocazie bună să îl înveți într-o manieră distractivă pe cel mic cum se formează culorile.

Cât despre sursele de inspirație pentru desen, copiii sunt izvor nesecat de idei. Lasă-l pe pitic să se exprime și vei avea cu ce să te mândrești.

Idei pentru timpul liber, pentru toate gusturile și buzunarele, se găsesc din plin: de la vizite la grădina zoologică, la muzeele care pregătesc activități speciale pentru copii, mai ales în perioada vacanțelor, la parcuri de distracții și bazine de înot. Ce lipsește mai degrabă este timpul părinților, iar provocarea noastră pentru tine este să îl găsești.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.