Sănătate

Alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

November 11, 2020

« înapoi la sfaturi

Alimentația este strâns legată de sănătatea noastră, iar precum o zicală celebră spune: “suntem ceea ce mâncăm”, cu siguranță ar trebui să avem grijă la acest aspect.

În sezonul rece este recomandat să consumăm alimente care îmbunătățesc sistemul imunitar. Iată mai jos câteva dintre acestea și beneficiile pe care le aduc:

Ghimbir

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. Consumul de ghimbir ajută la apărarea organismului, are calități digestive și curăță organismul de toxine. În cazul răcelilor și ale infecțiilor respiratorii, ceaiul cu ghimbir susține procesul de refacere al organismului

Usturoiul

Usturoiul este un antioxidant pentru organism care conține magneziu, zinc și vitaminele A și C. Consumul de usturoi împiedică apariția unor afecțiuni precum boli inflamatorii, alergii, dar și infecții respiratorii. În plus, usturoiul ajută sistemul imunitar, reechilibrează zahărul din sânge și are proprietăți anti-virale.

Peștele

O adevărată sursă de vitamine și minerale, peștele este un aliment hrănitor care ajută la întărirea imunității prin conținutul ridicat de vitamine, precum A, B6, B12, D și E, dar și minerale precum fosfor, iod și potasiu. Este recomandat consumul de pește de două ori pe săptămâna pentru un organism sănătos și imunitate crescută. Cele mai recomandate specii sunt somonul, heringul, păstrăvul și macroul.

Afine

Bogate în vitamine C, E și K, în fibre și fitonutrienți, afinele sunt cunoscute pentru blocarea agenților patogeni care amenință sistemul imunitar.

Citrice

Citricele sunt fructe cu un conținut ridicat de vitamina C, care ajută considerabil la întărirea imunității. Toate citricele sunt bogate în vitamina C, iar în această perioada poți alege din belșug: portocale, lămâi, clementine, mandarine, grapefruit.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.