Pentru parinti

Cum creștem imunitatea copilului?

February 26, 2019

Creșterea imunității copilului e unul dintre obiectivele importante din viața unui părinte, mai ales în perioada răcelilor. Nu-ți poți ține copilul într-un cocon, ca să te asiguri că va fi protejat de viruși, dar poți apela la câteva metode la îndemână pentru stimularea imunității.

Creșterea imunității copilului e unul dintre obiectivele importante din viața unui părinte, mai ales în perioada răcelilor. Nu-ți poți ține copilul într-un cocon, ca să te asiguri că va fi protejat de viruși, dar poți apela la câteva metode la îndemână pentru stimularea imunității.

Primul strănut te panichează? Ți-e teamă că cel mic va lua o răceală sau o gripă când intră în colectivitate? Nu te teme, pentru că așa se clădește o imunitate puternică! În primii ani de colectivitate, copilul se va îmbolnăvi mai des din cauza virozelor frecvente, însă, cu un mic ajutor din partea ta, prichindelul tău va dobândi o imunitate crescută în timp.

Stimularea imunității copilului prin alimente sănătoase: fructe și legume

Merele

Recomandate copiilor pentru beneficiile legate de creșterea imunității încă de la cele mai fragede vârste sunt fructul-minune care ”țin doctorii departe”. Pe lângă gustul bun, un măr pe zi poate fi extrem de benefic pentru cei mici, datorită conținutului bogat în riboflavin, vitamina B6, vitamina K, potasiu, fibre și piridoxină. Mai mult, un măr conține aproximativ 25 de grame de carbohidrați, 0.3 grame de lipide și 0.5 grame de proteine. Sau, mai pe scurt, o traducere a acestei lecții de chimie, mărul este un antioxidant și un energizant natural.

Perele

Bogate în vitamina C, B1, B2, potasiu și fibre - asigură o digestie ușoară și sunt delicate cu stomacul micuților. Totodată, mango este fructul care reduce apariția răcelilor, dar și dezvoltarea bolilor de inimă, previne anemia și insolația. Extrem de delicios și bogat în fibre, carbohidrați (care vor asigura necesarul de energie pentru copii) și zaharuri naturale, mango e de luat în calcul pentru creșterea imunității copilului. Mai mult, acidul glutamic, prezent în acest fruct exotic, este extrem de benefic în dezvoltarea creierului copiilor, îmbunătățind memoria și funcțiile cerebrale.

Usturoiul

Are proprietăți fantastice în dezvoltarea sănătoasă a celor mici și stimularea imunității copilului. Acest condiment, conține alicină, componentă sulfurică ce are funcții antivirale, și este recunoscut ca un antibiotic și antifungic natural. Având și proprietăți antioxidante, usturoiul este în topul listei medicilor pentru sfaturi privind creșterea imunității copilului, întrucât stimulează producerea de celule pentru imunitate și creșterea producției de anticorpi. Îi poți servi celui mic paste împreună cu sos de usturoi, poți pune usturoi în numeroase preparate la tigaie sau cuptor sau poți coace usturoiul într-un vas de sticlă, termorezistent, adăugând o lingură de ulei de măsline.

Mierea propolizata

Sau, altfel spus, remediul dulce împotriva răcelii. Multe dintre sfaturile pentru creșterea imunității copilului oferite de medici includ utilizarea de propolis, un adevărat mix de substanțe vindecătoare din scoarța plopilor, a mestecenilor, sălciilor sau a unor tipuri de pomi fructiferi care joacă rolul unei bariere împotriva infecțiilor, virozelor și bacteriilor. Antibiotic și antiinflamator, propolisul, în combinație cu mierea, poate preveni apariția virusului gripal, combate infecțiile intestinale și duce la creșterea imunității copilului.

Vitamina C

E nelipsită din case în perioada răcelilor și își merită poziția în topul preferințelor. Cele mai multe suplimente pentru imunitatea copiilor au la bază vitamina C. Cunoscută sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar al copiilor, reducând simptomele răcelilor și gripelor. Mai mult decât atât, vitamina C este benefică creșterii imunității copilului, întrucât duce la dezvoltarea țesuturilor.

Vitamina A

Recunoscută și ca ”vitamina antiinfecții”, este obținută exclusiv din surse naturale, fiind un adevărat adjuvant în creșterea imunității copilului, întrucât previne infecțiile plămânilor, urechilor, precum și gâtului. Este recomandat să le oferim copiilor mese sănătoase și calitative, care să includă și alimente bogate în vitamina A (gălbenuș de ou, broccoli, spanac, morcovi, mango, piersici, lapte etc).

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.