Sănătate

Cum faci sport acasă – recomandări de la Cori Grămescu

April 08, 2020

În această perioada în care ni se recomandă tuturor să ne păzim sănătatea petrecand cat mai mult timp acasa, activitatea fizică devine foarte problematica. Cori Grămescu ne îndeamnă să facem, însă, mișcare și ne oferă alternative de exerciții pe care le putem face cu ușurință

Petrecem extrem de mult timp în interior, avem  un nivel foarte ridicat de sedentarism, iar atmosfera generală ne face să ne simțim îngrijorați și presați.

Din fericire, exercițiile fizice de intensitate medie sunt o modalitate foarte eficientă de a lupta împortiva stresului, ne ajută să avem un sistem imunitar puternic și ne fac să ne simțim mai energici sim ai optimiști.

Vestea bună este că nu ai nevoie nici de foarte mult spațiu și nici de accesorii complicate – o saltea sau un prosop mai mare este tot ce îți trebuie pentru a face cele 30 de minute de sport de care avem nevoie zilnic, cu atât mai mult cu cât în perioada această ni se recomandă să nu ieșim din casă, decât dacă este cu adevărat necesar.

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/CXlEaEHWdJA?start=19" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Flotări

Flotările sunt un exercițiu de baza pentru sănătatea trunchiului – fie că optăm pentru executarea lor cu sprijin pe genunchi sau pe vârfuri. Varianta pe genunchi este mai ușor de gestionat. Spatele trebuie să fie drept, fesele constractate, omoplații strânși pe spate și, expirând lent, îndoim coatele și apropiem trunchiul de sol, într-o mișcare controlată. Apoi, ridicăm lent corpul, împingând în sol. Ca să lucrăm corect acest exercițiu trebuie să menținem abdomenul și fesele bine încordate, doar așa vom avea postura corectă.

Mountain climbers

Mountain climbers – un exercițiu foarte bun pentru abdomen, poate fi executat lent pentru a controla forma de execuție sau alert, pentru un antrenament cardio. Spatele trebuie să fie activ, drept, formând o linie lungă de la călcai la umăr. Provocarea este să tragem genunchii spre piept fără să ridicăm bazinul și fără să arcuim spatele, exact ca în imagine.

Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt exerciții de baza pentru trenul inferior. Executate corect, ne scutesc de dureri de spate, ne ajută să avem picioare ferme și fese bombate, dar și foarte multă energie – căci nimic nu ne încarcă de bună dispoziție mai bine ca un antrenament pentru picioare. Trebuie să stăm cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și să coborâm bazinul în spate, spre genunchi, ca și cum ne-am așeza pe un scaun. Ca de obicei la sport, abdomenul trebuie să fie ferm, ușor încordat, și spatele drept.

Bridge

Bridge – sau ridicările de bazin ne ajută să mobilizăm coloana și să ne lucrăm fesele, câtă vreme menținem talia activă și spatele într-un aliniament lung, neutru. Când ridicăm bazinul spre tavan e bine să nu arcuim excesiv spatele, mențînând contracția doar la nivelul feselor.

Circuit de 30 de minute

Ca să obținem un circuit de 30 de minute de mișcare fizică este de ajunsă să facem câte 30 de repetări din exercițiile de mai sus, cu pauze de 1 minut între exerciții, și să reluăm întreg circuitul de două ori.

Vă îndemn ca în perioada asta să aveți grijă de voi și de cei dragi, să rămâneți activi și optimiști și să faceți mișcare atât cât puteți, acasă.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.