Organizare

Curatenia de primavara: importanța și efectele ei nebănuite

February 28, 2019

Curatenia de primavara înseamnă mai mult decât reîmprospătarea casei, ci și o nouă reorganizare, care să-ți dea o stare de bine și de confort. E momentul să apeși Refresh și să dai o altă identitate casei tale! Te-ai pregătit? Avem câteva sfaturi numai bune pentru o casă care va părea nouă în câțiva pași. De câte ori nu ți s-a întâmplat să vii acasă de la birou și, în momentul în care intri, să simți că locuința ta te încorsetează? Că sunt prea multe obiecte, că te deranjează lucrurile care nu sunt la locul lor sau că nu găseșți ușor ceea ce cauți? Și, indiferent cât de curat este, parcă tot nu e suficient? Motivul pentru care spațiul în care locuim nu îl mai simțim ca fiind al nostru este lipsa de organizare: piese multe de mobilier, un amalgam de lucruri inutile și parcă adunăm constant, încât casa nu mai ”respiră”. Curățenia de primăvară este momentul oportun, mai ales că e în anotimpul ”renașterii”, ca locuința să primească o nouă identitate.

Reorganizează-ți lucrurile din fiecare cameră!

Curatenia generala de primăvară are efect terapeutic. Prin eliminarea multitudinii de obiecte pe care le-ai strâns de-a lungul timpului, trierea lucrurilor pe care nu le folosești zi de zi, renunțarea la mărunțișuri și reorganizarea vaselor de bucătărie, a revistelor din living, a proviziilor, maculaturii sau a tuturor hainelor din șifonier/ dulapul cu haine, vei putea să readuci starea de bine la tine în casă, să reinstaurezi ordinea și să înlături eficient ”aglomerația” de acasă. Nu ai nevoie de zece șurubelnițe, nici de seturi întregi de suporturi de pahare sau de o duzină de umbrele. Uită-te cu atenție și în dulapul cu haine! O regulă de aur în curatenia de primavara pentru haine sau accesorii este următoarea: dacă nu ai folosit o piesă vestimentară un an întreg și nu poți vizualiza cum ai putea crea o ținută folosind-o, mai bine renunți la ea.

Curatenia de primavara în bucătărie

Dacă îți place să savurezi cafeaua în bucătărie, lângă fereastră, atunci trebuie să te asiguri că vei avea acces la o priveliște plăcută. Uneori ignorate, geamurile curate au efectul de a da un efect de spațialitate și un aspect mult mai îngrijit al camerei. Curăță cu atenție geamurile și îndepărtează draperiile ca să pătrundă lumina naturală. Înlătură praful de pe geam cu o lavetă din microfibră, apoi folosește o soluție specială pentru geamuri și un burete, eventual o racletă cu margine din cauciuc, pentru o curățare eficientă și rapidă. La sfârșit, poți șterge orice urmă rămasă folosind prosoape de hârtie. deja bucătăria pare revitalizată, doar urmând câțiva pași simpli!

Schimbă așternuturile, perdelele și covoarele!

Adu parfumul primăverii în casă! Cum? Simplu! Spală perdelele, draperiile, covoarele și așternuturile. Covoarele pot fi reîmprospătate dacă le duci la o spălătorie specializată sau dacă folosești o soluție specială de curățat (verifică ofertele La Doi Pași). Dacă nu deții un uscător de rufe cu funcția de sterilizare și împrospătare, un sfat potrivit pentru curatenia de primavara ar fi să lași lenjeria de pat, păturile sau plapuma să se usuce natural, la aer curat. Pentru că temperaturile sunt deja mai ridicate și nu există riscul de umezeală, le poți așeza pe balcon sau în grădină pentru a fi aerisite. Un studiu realizat de Național Sleep Foundation certifică faptul că 75% din respondenți se simt mai odihniți dacă așternuturile sunt proaspăt spălate.

Alte sfaturi:

Cum alegem pilota potrivită pentru sezonul rece

E de la sine înțeles deja – un somn odihnitor în fiecare noapte contribuie foarte mult la starea n...

Vezi articol

Organizare pe plan personal: Idei sustenabile pentru viața de zi cu zi - Diana Mihăilă

Conceptul de sustenabilitate pare solicitant, greu de făcut acasă. Asta până când realizezi că sunt l...

Vezi articol

Mese sănătoase la doi pași - ce cumperi rapid și sănătos de mâncare când nu ai timp de gătit - Cori Grămescu

De multe ori ni se întamplă să nu avem timp de gătit. Este, din păcate, realitatea pe care mulți dintre no...

Vezi articol

Boboteaza - ce semnifică. Care sunt cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții de Bobotează

Boboteaza sau Botezul Domnului, așa cum este cunoscută sărbătoarea sărbătorită pe data de 6 ianuarie, este ziu...

Vezi articol