Organizare

O casă curată, în 5 pași simpli

October 23, 2018

Odată cu schimbarea anotimpului vine și momentul pentru o reîmprospătare a casei. Zile mai scurte și temperaturi mai scăzute înseamnă, printre altele, mai mult timp petrecut în casă, or cu toții ne dorim un cămin cât mai îmbietor în care să ne relaxam.

1. Pregătește-ți o listă cu toate sarcinile ce trebuie îndeplinite

Cum orice lucru bine organizat începe cu o listă, îți recomandăm să îți iei un timp scurt, în care să te bucuri de un ceai aromat și să pui pe hârtie toate activitățile ce trebuie făcute, dar și ustensilele , alături de produsele necesare pentru a-ți ușura munca. 

După ce toate sunt la îndemână, iar „planul de atac” este definitivat, poți începe cu încredere.

2. Fii atentă la detalii

Curățenia de toamnă este o ocazie să te concentrezi pe toate acele zone trecute cu vedere în curățenia de rutină: spații mai puțin circulate, geamuri, partea superioară a mobilei înalte, pereți, colțurile tavanului, dulapurile de bucătărie, sertarele etc.

Tu îți cunoști cel mai bine casa, cu toate problemele ei. Acum este momentul să te uiți cu atenție în jur și să lași criticul din tine să își spună părerea. Unde se simte nevoia unei curățenii mai atente? Oare urmele acelea de pe pereți lăsate de copii cum pot fi făcute să dispară?

3. Pune la păstrare toate echipamentele și hainele de vară

Avem parte de o toamnă destul de călduroasă, însă timpul rochiilor vaporoase, a tricourilor lejere și a pantalonilor scurți a trecut. Toate hainele de vară, împreună cu echipamentele de care nu te vei mai atinge până la anul, trebuie curățate și depozitate. Astfel, vei evita să te împiedici de ele prin casa, îți vei eliberă spațiul vital și le vei regăsi în primăvară într-o stare bună.

4. Curăţă aparatura din casă

În ceea ce privește toate electrocasnicele cu care ne-am împânzit casa, nu uita să le oferi și lor puțină atenție. Astfel, te vei bucura de ele mai multe vreme. Dezgheață frigiderul și congelatorul (și aruncă pachetele a căror istorie se pierde în negura vremurilor ?), decalcifiaza aparatul de cafea, lasă mașină de spălat să își facă un ciclu de curățare.

5. Aruncă ce nu mai folosești

Știm că este greu să renunți la lucrurile pe care le-ai adunat cu drag. Însă unora le-a trecut vremea, iar altele pur și simplu s-au stricat. Pentru cea de a două categorie, răspunsul este simplu – ele trebuie aruncate fără milă și înlocuite doar în cazul în care și-au dovedit utilitatea.

Pentru hainele bune pe care nu le mai folosești, sau care au rămas mici, îți propunem să le donezi. Poate că tu te-ai plictisit de ele, însă sunt oameni cărora le-ar fi necesare. De ce să adune praf în dulap, când ar putea să ajute pe cineva? Internetul te poate direcționa către puncte de colectare din zona ta. Dar dacă știi pe cineva care are nevoie, adună hainele într-un pachet frumos și fă-i o vizită.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.