Pentru parinti

Idei pentru pachețelul de școală, de pregătit în doar doi pași!

September 24, 2021

« înapoi la sfaturi

Ce punem în pachețel mâine? Vă sună cunoscută această întrebare? Pregătirea pachetului pentru școală a reintrat în sarcina părinților odată cu întoarcerea copiilor în bănci. Alături de cărți, caiete și penar, își face loc și caserola cu bunătăți pentru gustarea dintre ore.

Preferatul copiilor, sandvișul, este cea mai rapidă și la îndemână gustare de pus în pachet. Acesta ne oferă diverse posibilități de a combina alimentele, în funcție de gusturile copiilor: cremă de branză, o felie de cașcaval, una de șunca, poate și câteva legume sau o funză de salată și gustarea este pregătită în mai puțin de 5 minute.

Pentru școlari și preșcolari, gustarea este importantă pentru o dezvoltare armonioasă pe toate planurile, atât fizic cât și intelectual, psihic și emoțional; tocmai de aceea este recomandat să le oferim celor mici gustări diversificate, bogate în nutrienți, vitamine și minerale. Încercați, pe cât posibil, să puneți în pachețelul copiilor și fructe, legume, nuci, evitând alimentele care conțin calorii goale, cum sunt dulciurile, chipsurile și biscuiții.

Și pentru că știm că uneori părinții rămân fără idei când vine vorba de ce pun în pachețel, ne-am gândit să le dăm câteva idei simple:

Tortilla umplută

Tortilla sau lipia o găsiți la magazinul LaDoiPași și o puteți folosi pentru a prepara o multitudine de gustări pentru cei mici. Amestecul de ingrediente precum și textura moale a lipiei, vor face această gustare una dintre preferatele copiilor. Tortilla poate fi înlocuită cu ușurință cu foi de clătită făcute în casă.

Nu aveți nevoie de o rețetă anume, ci mai degrabă țineți cont de preferințele copiilor în materie de alimente și nu utilizați mult sos, pentru a evita situațiile neplăcute, cum ar fi pătarea hăinuțelor.

Puteți pregăti lipiile astfel:

  • - cu un amestec de pastă de branză cu ardei gras tăiat cubulețe și mărar;
  • - cu cașcaval, șuncă, salată, roșii și castraveți;
  • - cu bucăți de piept de pui, castraveciori murați și maioneză făcută în casă.

Mini pizza

Acest preparat este unul dintre preferatele copiilor. Vă recomandăm pizza în miniatură pentru o experiență specială!

Cu siguranță ați făcut pizza de casă cel puțin odată, iar dacă nu ați făcut-o încă, puteți să încercați chiar pentru pachețelul de școală. Veți avea nevoie de un aluat de pizza, cumpărat sau făcut în casă, sos de roșii, cașcaval sau mozzarella, legume tăiate și, bineînțeles, un preparat din carne.

Utilizați ingredientele preferate ale celui mic, însă evitați să le folosiți pe cele cu miros puternic, cum sunt salamul sau brânzeturile maturate, pentru a nu trezi simțurile celorlalți pofticioși din clasă.

Brioșe cu legume

Ei bine, da! Copiii adoră brioșele cu ciocolată, însă pentru o gustare sănătoasă și consistentă la școală, brioșele cu legume pot fi o alternativă care merită încercată. Le puteți pregăti cu o zi înainte și de ce nu, poate faceți și o porție de brioșe cu ciocolată ca desert, astfel cel mic va fi nerabdător sa-și termine gustarea sărată înainte de a trece la cea dulce.

Pentru această rețetă puteți combina o sumedenie de ingrediente. Ouale și laptele vor fi o sursă bună de proteine pentru școlărel, iar legumele și verdețurile folosite îi vor da energie cât să-i ajungă până la masa de prânz.

Pancakes sau clătite americane cu fructe

Clătitele americane sunt o versiune mai groasă a clătitelor noastre tradiționale, dar la o dimensiune mai mică. Rețeta este asemănătoare, însă consistența compoziției este îngroșată cu mai multă făină.

Ouă, lapte sau iaurt pentru frăgezime, puțină vanilie pentru aromă, și clătitele sunt gata de pus în pachețel, în doi pași!

Copiii le vor adora și simple, însă ele pot fi servite și alături de fructe sau unse cu puțină miere.

Poftă bună, dragi școlari!

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.