Pentru parinti

LaDoiPași și Blog în Tandem îți recomandă 11 filme de familie, de văzut împreună cu cei mici

March 15, 2019

« înapoi la sfaturi

Cum organizezi o seară de film în familie? Raspunsul este: „Foarte simplu!”. O canapea confortabilă, câteva ronțăieli gustoase (dar și sănătoase) și un film bun – dacă avem la îndemână aceste 3 elemente, plus familia din dotare

Anca a decretat vinerea drept seară de film în familie

Promisiunea unui weekend care de abia începe, lipsa presiunii temelor și a alarmei de dimineață, toate fac din seara zilei de vineri momentul numai bun pentru vizionarea unui film, tolăniți pe canapea și cu popcornul în brațe. Pe lângă timpul de calitate petrecut cu cei dragi, o seară de film este și o oportunitate bună pentru dezvoltarea unei culturi cinematografice. Fiecare film este o ocazie de a învăța – despre oameni, despre acțiunile lor, despre lumea în care trăim, dar și despre puterea imaginației. Seara de film a ajutat-o pe Anca să adune o colecție impresionantă de filme vizionate, unele de recomandat, altele mai degrabă de evitat, iar astăzi ne prezintă cîteva dintre cele ce nu ar trebui ratate:

Minunea

Bazat pe bestseller-ul cu același titlu, filmul „Minunea” este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare. El spune povestea emoţionantă a lui August Pullman, un copil altfel, dar cu o inimă uriaşă. Născut cu un chip diferit, Auggie intră în clasa a V-a la o şcoală publică, unde va deveni un fel de erou pentru colegi. Bineînțeles, drumul până la acceptare nu este însă ușor.

Inside Out / Întors pe dos

Dacă te-ai uitat vreodată la cineva întrebându-te ce se petrece în capul acelei persoane, „Inside Out” îți oferă răspunsul. Eroina acestei animații este Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, ce este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, pentru a se muta la San Francisco. Acțiunea adevărată este însă în mintea ei. Emoţiile ei - Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria – preiau inițiativa, spre nemulţumirea părinţilor ei, și se ceartă, colaborează ori se pierd în discuţii în contradictoriu. De fapt, emoțiile ei sunt reacții naturale la un fapt simplu: chiar dacă îi este greu, micuța Riley trebuie să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

COCO

„COCO” urmăreşte povestea lui Miguel, un băieţel de 12 ani cu visuri măreţe, de a deveni un mare cântăreț, la fel ca idolul sau, Ernesto de la Cruz - cel mai cunoscut muzician din istoria Mexicului. Însă Miguel trebuie să depășească obstacolele impuse de propria familie, care urăște muzica din ziua în care stră-străbunicul său și-a abandonat familia pentru a-și împlini visul de a ajunge un cântăreț celebru. Încercând cu disperare să-şi dovedească talentul, băiatul ajunge pe Tărâmul magic al Morților, unde încearcă să dezlege misterul ascuns de generații în familia sa. Este o călătorie extraordinară, cu multă culoare și personaje minunate, dar și cu numeroase învățăminte.

The Pursuit of Happiness / În căutarea fericirii

Chris Gardner, jucat de Will Smith, este un tată singur care încearcă prin orice mijloace să-şi facă copilul fericit. Povestea lui nu este însă una veselă, ci mai degrabă o luptă constantă pentru supraviețuire. Viaţa îl schimbă în fiecare zi câte puţin pe Chris, însă el trebuie să rămână puternic pentru copilul lui. Când tragem linie rămînem cu următoarea lecție: „Nu da voie nimănui să-ți spună că nu poți să faci ceva... Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi... Dacă vrei ceva, încearcă să obții. Punct.”

Pay it forward / Dă mai departe

Filmul este o frumoasă fabulă despre cum putem schimba lumea în bine. Trevor, un copil de clasa a VII-a, primește la materia de studii sociale o temă dificilă – trebuie să găsească o soluție pentru a îmbunătăți întrega omenire. El vine cu ideea de a face trei fapte bune unei persoane, cerându-i ca, în loc de mulțumire, să replice gestul ajutând la rândul său alte 3 persoane, care să continue și ele acest gest. Tu știi cum ai putea să schimbi lumea în bine?

Sperăm că ți-am deschis apetitul pentru un film bun. Iar dacă dorești și alte recomandări, găsești pe Blog în Tandem alte câteva propuneri, numai bune pentru o seară relaxantă în familie.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.