Pentru parinti

LaDoiPași și Daddy Cool te ajută să-ți înveți copilul să iubească și să protejeze natura

April 03, 2019

« înapoi la sfaturi

Cum primăvara a bătut la uși cu temperaturi prietenoase și a adus la viață natura amorțită în culori multicolore, această perioadă a anului este ideală pentru a insufla dragostea pentru natură copiilor și, totodată, pentru a o descoperi acestora. Astăzi Robert ne recomandă zece activități și obiceiuri pe care tu și copilul tău le puteți adopta, atât în scop educativ cât și distractiv, pentru a crea o relație de prietenie între natură și cel mic.

1 – Fiți propriul lor exemplu!

Cu toții suntem de acord că exemplul oferit de către părinți este important și decisiv în creșterea armonioasă și sănătoasă a copilului; cei mici admiră și copiază comportamente și exemple regăsite în sânul familiei. Prin povești și povestiri frumoase despre natură și despre tot ceea ce ea reprezintă poți stârni curiozitatea copilului și poți creiona o imagine pozitivă asupra mediului înconjurator.

2 – Plantați împreună legume și flori.

Fie că stăm la casă și avem curte, fie că stăm la bloc și avem balcon, Robert ne recomandă să plantăm împreună cu cei mici fructe și legume. „Ambele vor ajuta copiii să înțeleagă cât de important este să avem grijă de natură și cum fiecare plantă nouă reprezintă mai mult oxigen pentru noi”, menționează acesta în articolul său de pe blog.

3 – Nu le insuflați teamă.

„Fie că îi vedeți tăvăliți prin băltoace, acoperiți de noroi, jucându-se cu râme și alte activități care nu îi pun în pericol, nu le arătați niciun fel de teamă față de situația în care se află. Ba, mai mult, râdeți împreună și încurajați-i să exploreze”, relatează Robert.

4 – Vizitați locuri în strânsă legătură cu natura.

Drumețiile sau excursiile sunt unele dintre cele mai distractive și, totodată, educative activități pentru cei mici. Asta pentru că aceștia pot explora din plin natura. Robert adaugă în articolul său că indiferent dacă este vorba de un picnic, o vizită într-un parc natural, o călătorie la mare sau la munte, orice ieșire în aer liber le face copiilor cunoștință cu natura și diferitele ei forme.

5 – Mergeți alături de copii în tabere de vară.

Scopul principal al taberelor de vară este să împrietenească micuții cu natura. O idee la fel de bună este să îi lăși să meargă și singuri, atunci când sunt mai mari; ei se vor distra, iar tu te poți bucura de puțin timp cu tine. Află mai multe despre activitățile cu ajutorul cărora poți crea o relație de prietenie între copilul tău și natura care îl înconjoară în articolul de pe blogul Daddy Cool.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.