Sfaturi

TOP 5 SECRETE PENTRU SHOPPING INTELIGENT

July 02, 2020

« înapoi la sfaturi

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să venim de la cumpărături cu plasele pline dar apoi să realizăm că de fapt am omis să luăm lucrurile cele mai importante. Aceasta deoarece în cea mai mare parte a timpului suntem tentați să cumpărăm impulsiv sau să facem achiziții pe fond emoțional. Cumpărăturile inteligente necesită puțină planificare și timp de gândire. De aceea ți-am pregătit câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți eficientizezi cumpărăturile și pe deasupra să poți controla mai bine costurile.

Fă-ți o listă de cumpărături

Scrie ce trebuie să cumperi în timp ce ești acasă. Vei economisi și bani dar și timp. Începe prin a organiza lista de cumpărături pe categorii: mâncare, îmbrăcăminte, etc.) și apoi stabilește-ți un buget pentru fiecare în parte. De exemplu, pentru a pregăti lista de produse alimentare, încearcă să gândești un meniu săptămânal și notează lucrurile de care ai nevoie. Astfel, nu îți mai faci griji că omiți lucrurile importante și pe deasupra previi și risipa alimentară. Nu uita: cumpără doar lucrurile care sunt trecute pe acea listă.

Consultă catalogul magazinelor

Înainte de a merge la cumpărături poți consulta cataloagele magazinelor. Este o opțiune bună ca să te familiarizezi cu produsele și să afli ofertele și prețurile speciale din magazin. Majoritatea au și o versiune online, așa că îl poți consulta de acasă

Fii cumpătat

Cumpără doar ce ai nevoie. Nu te lăsa ademenit de lucruri care nu îți trebuie sau pe care nu le vei folosi niciodată, doar pentru că au prețuri speciale sau sunt la reduceri. Dacă ești tentat să cumperi ceva din capriciu, așteaptă cel puțin un sfert de oră. Apoi încearcă să determini cum și când vei folosi efectiv produsul. Este foarte posibil să descoperi că de fapt nu ai nevoie de el. Poți aplica această regulă ori de câte ori ești tentat să cumperi un lucru nou sau costisitor. Dacă te gândești la lucruri mai scumpe, lasă-ți mai mult timp de gândire.

Cumpără online

Cumpărăturile online sunt o modalitate bună de a salva timp și de a evita locurile aglomerate. Pe lângă asta, poți ține ușor evidența cheltuielilor. Este bine să urmărești periodic platformele online care te interesează pentru a fi la curent cu schimbările de preț sau disponibilitatea produselor. Folosește filtrele pe care ți le oferă platforma respectivă. Vei putea astfel să faci comparații între produse și să te asiguri că îl alegi pe cel potrivit.

Alege metoda de plată cea mai eficientă pentru tine

Plata cu cardul este preferată de multe persoane pentru că este rapidă și sigură. Însă nu uita să îți setezi o limită de plată. Dacă vrei să plătești cumpărăturile cu numerar atunci e bine să iei o sumă fixă de bani pentru a evita cumpărăturile în exces.

Nu cumpăra ce nu ai nevoie

 

Suntem de multe ori atrași să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, mai ales în perioadele de reduceri sau când sunt oferte. Dacă nu ești sigur cu privire la un anumit produs, folosește-te de întrebările de mai jos pentru a lua o hotărâre.
● Voi folosi acest produs în mod regulat? Articolele de sezon sau cele perisabile , de exemplu, au o utilitate limitată în timp.
● Îmi lipsește acest tip de produs sau am deja unul care servește aceluiași scop? De exemplu, un set de bucătăie profesional este ceea ce îmi trebuie sau am deja acasă tot ce îmi trebuie?
● Acest produs îmi va schimba viața în bine? Poate fi o întrebare grea dar este important să evităm cumpărăturile care încurajează obiceiurile proaste sau care te determină să cheltui mai mult decât îți poți permite. Dacă răspunsul nu este „da„ la toate aceste întrebări, atunci te poți decide mai târziu dacă îl dorești cu adevărat. Acordă-ți timp.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.