Sărbători

Ziua Muncii cu recunoștință, grătar și voie bună

April 29, 2024

« înapoi la sfaturi

Puțin știu că până acum aproximativ 130 de ani era o practică obișnuită în Europa și SUA ca muncitorii să lucreze 12 ore/ zi, 7 zile/ săptămână, copiii indiferent de vârstă puteau fi angajați, condițiile de muncă erau foarte precare și salariile foarte mici. A fost nevoie de zeci de ani de proteste, uneori foarte violente, implicând sute de mii de muncitori în zeci de țări din toată lumea pentru ca guvernele să admită implementarea unor reglementări de care ne bucurăm și noi acum: ziua de muncă de 8 ore, 5 zile/ săptămână de lucru, limita minimă de vârstă pentru angajați, condiții mai bune și salarii ceva mai mari.

Astfel că Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită pe 1 mai în majoritatea țărilor, vine tocmai să celebreze aceste realizări. Putem și noi să sărbătorim cu această ocazie, să mulțumim înaintașilor noștri, să ne folosim de această zi pentru a reflecta și noi la plusurile sau minusurile actuale ale legislației din domeniu și să petrecem timpul liber alături de cei dragi! Am adunat mai jos câteva idei de activități de 1 mai:

Zi liberă, în natură

Organizează un picnic sau un grătar tradițional în aer liber! Poți merge într-un loc special amenajat pentru asta, într-un parc, la pădure sau în curtea unui prieten. Micii și berea nu trebuie să lipsească, așa că îi găsești în oferta noastră alături de cărbuni, instrumente pentru grătar și seturi pentru picnic.

 

 

1 mai muncitoresc cu voluntariat

Poți sărbători 1 mai cu o activitate de voluntariat pentru mediu! Ai de ales între diverse acțiuni de plantare de copaci, curățenie în pădure sau pe o plajă, poți să te înscrii voluntar pentru un maraton montan sau să faci diverse acțiuni de promovare a reciclării. Caută să vezi ce ONG-uri se preocupă de bunăstarea planetei și vezi cu ce poți ajuta!

City break într-un alt oraș din România

Ai vizitat vreodată Băile Herculane, Sibiu sau Deva? Poate ar fi o idee bună să profiți de ziua liberă de 1 mai să mergi cu familia sau prietenii într-un oraș nou, timp de 2 zile. Poți merge la Hunedoara la Castelul Huniazilor, la Iași să vezi Palatul Culturii sau spre Deva să vizitezi superbele Giardini di Zoe. Avem o țară superbă, ce merită vizitată!

Teambuilding cu colegii de serviciu

Chiar dacă firma la care lucrezi nu organizează un teambuilding cu această ocazie, puteți organiza voi dacă vreți! Cum ar fi o mică excursie la munte sau la mare cu colegii, ca să vă cunoașteți mai bine, să vă împrieteniți mai mult, să vă jucați ceva și să stați până târziu de povești. Puteți inclusiv discuta, într-o stare de spirit mai relaxată, despre ce îmbunătățiri ați vrea să aduceți la modul de lucru, ca să vă fie tuturor mai bine, în spiritul celor dinaintea voastră care au pus preț pe drepturile lor și le-au obținut. LaDoiPași găsești tot ce ai nevoie pentru voie bună: vin, băuturi răcoritoare, arahide și covrigei.

Într-o excursie organizată

Sunt foarte multe excursii organizate cu ocazia zilei de 1 mai: pot fi cu cortul la munte, cu foc de tabără și cântat la chitară, sau la mare, cu petrecere până în zori. Special făcute pentru cei care vor să își facă prieteni noi, pentru cupluri, pentru familii cu copii sau chiar organizate pentru posesori de câini, ca micuții să se joace în timp ce stăpânii se relaxează. Orice ai alege, noi venim în întâmpinarea ta luna aceasta cu cadouri de sezon!

Produsele Kinder Bueno cumpărate din magazinele LaDoiPași îți pot aduce o tabletă Samsung A8, Cappy Pulpy și Lemonade îți pot aduce un hamac, un coș pentru picnic sau o umbrelă de plajă, iar energizantele Burn te pot trimite la Electric Castle. Descoperă mai multe detalii la casele de marcat!

Cooking party!

Ce zici de o petrecere bazată mai mult pe gătit și mai puțin pe mâncat? Alege împreună cu prietenii tăi câte un fel de mâncare mai complex sau mai exotic și gătiți împreună! De exemplu, o prăjitură lava cake, un pui indian, sau o friptură cu gorgonzola. În magazinele LaDoiPași găsești toate ingredientele de care ai nevoie, la prețuri speciale!

Orice ați alege, vă urăm să vă bucurați de acest timp liber bine-meritat!

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.