Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Gorgonzola este o brânză originară din Italia. Unii spun că aceasta a fost făcută pentru prima dată, în orașul cu același nume, în 879. Potrivit altor surse, această brânză provine din Pasturo nella Valsassina, un centru mare de produse lactate, cunoscut pentru peșterile naturale ale căror temperaturi medii sunt constant între 6°C și 12°C.
Gorgonzola este o brânză untoasă, produsă din lapte de vacă sau de capră, ori din amestecul acestor două. Există două tipuri de Gorgonzola care sunt în general disponibile - dulce și picantă. Prima este lăptoasă, cremoasă, cu un gust ușor condimentat. Gorgonzola picantă are o compoziție mai dură. Având nevoie de o perioadă de maturare mai lungă, aceasta are un gust mai puternic, mai înțepător. Totodată, nervurile albăstrii date de mucegaiurile din compoziție sunt mai proeminente.
Poftă bună!
Citeste si reteta salata caesar.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă