Rețetă sos de gorgonzola - Cum să pregătești un sos de gorgonzola delicios pentru paste sau friptură

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 gr gorgonzola
  • 10 gr unt
  • 50 ml de coniac sau vin alb sec (alcoolul ajută la ruperea firelor de brânză și face sosul mai cremos)
  • 100 ml smântână de gătit
  • 0 Sare și piper negru după gust
Găsește magazinul apropiat

Despre brânza gorgonzola

Gorgonzola este o brânză originară din Italia. Unii spun că aceasta a fost făcută pentru prima dată, în orașul cu același nume, în 879. Potrivit altor surse, această brânză provine din Pasturo nella Valsassina, un centru mare de produse lactate, cunoscut pentru peșterile naturale ale căror temperaturi medii sunt constant între 6°C și 12°C.

Gorgonzola este o brânză untoasă, produsă din lapte de vacă sau de capră, ori din amestecul acestor două. Există două tipuri de Gorgonzola care sunt în general disponibile - dulce și picantă. Prima este lăptoasă, cremoasă, cu un gust ușor condimentat. Gorgonzola picantă are o compoziție mai dură. Având nevoie de o perioadă de maturare mai lungă, aceasta are un gust mai puternic, mai înțepător. Totodată, nervurile albăstrii date de mucegaiurile din compoziție sunt mai proeminente.

Reteta sos gorgonzola 

PAȘI DE URMAT

  1. Pentru a pregăti sosul gorgonzola, topiți untul într-o cratiță la foc mic.
  2. Înlăturați crusta brânzei gorgonzola, tăiați ce rămâne în cubulețe și adăugați peste unt.
  3. Odată ce gorgonzola s-a topit, adăugați smântâna treptat.
  4. Turnați brandy-ul peste compoziție și amestecați bine.
  5. Se condimentează cu sare și piper după gust, iar apoi se ia de pe foc.
  6. Puteți păstra sosul acoperit în frigider (nu mai mult de 2-3 zile) și să-l reîncălziți puțin atunci când doriți să îl serviți.

Poftă bună!

 

Citeste si reteta salata caesar.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Sosul gorgonzola este un sos simplu și gustos și este ideal pentru paste, pentru a însoți o friptură (piept de pui, mușchi de vită, cotlet de porc) sau un preparat precum gnocchi cu ciuperci.

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă