Maestru bucătar
Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
PAȘI DE URMAT
CurățaÈ›i salata, spălaÈ›i-o în apă rece, È™tergeÈ›i-o cu o cârpă curată, apoi rupeÈ›i-o bucăți cu mâinile.
Al doilea pas este prepararea sosului pentru salata Caesar. Fierbem un ou È›inut la temperatura camerei timp de 1-2 minute. După ce s-a răcit complet îl spargem È™i îl punem într-un bol. Adăugăm ulei de măsline È™i mixăm cu un blender vertical.
Se adaugă sucul de lămâie, usturoiul tăiat, bucățile de anÈ™oa È™i sosul Worcestershire È™i se mixează până devine o consistență netede È™i cremoasă. La final puneÈ›i È™i parmezanul pentru a fi încorporat în dressing.
În timp ce sosul se răceÈ™te, pregătiÈ›i pieptul puiul asezonându-l cu puÈ›ină sare È™i piper pe ambele feÈ›e. PreîncălziÈ›i o tigaie È™i lăsaÈ›i pieptul de pui aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte la foc mediu.
ScoateÈ›i carnea, tăiaÈ›i-o fâÈ™ii È™i lăsaÈ›i-o să se răcească.
TăiaÈ›i pâinea în cubuleÈ›e (cu sau fără coajă, după preferință) È™i aÈ™ezaÈ›i-o într-o tavă tapetată în prealabil cu o hârtie de copt.
AdăugaÈ›i peste usturoi, sare, piper È™i rozmarin È™i stropiÈ›i cu două linguri de ulei de măsline. ÎntoarceÈ›i crutoanele ocazional timp de 10-15 minute până devin crocante È™i rumene.
PuneÈ›i salata pe fundul unui bol mare, apoi adăugaÈ›i crutoanele, fâÈ™iile de pui È™i, în cele din urmă, sosul. AmestecaÈ›i toate ingredientele.
Poftă bună!
Citeste si articolul despre reteta sos gorgonzola.
O salată care a făcut istorie: simplă, uÈ™oară È™i, în acelaÈ™i timp, alegerea ideală pentru masa de prânz de la birou sau pentru cina de după o zi lungă în care nu dorim să gătim ceva complicat.
Cu alte cuvinte: salata Caesar!
De ce se numește salata Caesar?
Credeți că salata Caesar a fost numită după părintele Imperiului Roman, Iulius Cezar? Ei bine, sunteți departe de adevăr.
Celebra salată poartă numele bucătarului care a inventat-o, Caesar (Cesare) Cardini. Caesar Cardini era un bucătar italian inspirat de bucătăria franceză, care emigrase prima dată în America, dar se mutase ulterior în Mexic pentru a scăpa de prohibiÈ›ie. Împreună cu fratele său acesta deschisese un restaurant în Tijuana, Mexic. În acel moment, Tijuana era un oraÈ™ recunoscut pentru viaÈ›a de noapte È™i pentru restaurantele în care puteai obÈ›ine alcool, fiind de cealaltă parte a graniÈ›ei.
Există diverse legende despre cum a fost inventată salata Caesar, dar se spune că în 1924, Cardini ar fi servit acest fel unui grup de actori de la Hollywood care amânaseră un zbor din cauza unei furtuni. ReÈ›eta a fost rodul imaginaÈ›iei bucătarului când acesta È™i-a dat seama că are doar câteva ingrediente rămase în cămară cu care trebuie să se descurce.
ReÈ›eta originală nu conÈ›ine nici pui, nici anÈ™oa È™i la început acest fel era mâncat cu mâna, motiv pentru care a fost folosită salata romană, cu frunze lungi È™i consistente.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă