Salată Caesar Reteta cu Pui: o opțiune gustoasă și rapidă pentru întreaga familie

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 1 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 1 piept de pui
  2. 1 salată romană (sau salată Eisberg)
  3. 3 felii de pâine (de preferat ciabatta)
  4. 1 lingură sos Worcestershire
  5. 130 ml ulei măsline
  6. 1 ou
  7. 1 linguriţă suc de lamaie
  8. 4 bucăți anșoa
  9. 5 cățel usturoi
  10. 25 gr parmezan ras

De ce se numește salata Caesar?

 

Credeți că salata Caesar a fost numită după părintele Imperiului Roman, Iulius Cezar? Ei bine, sunteți departe de adevăr.

Celebra salată poartă numele bucătarului care a inventat-o, Caesar (Cesare) Cardini. Caesar Cardini era un bucătar italian inspirat de bucătăria franceză, care emigrase prima dată în America, dar se mutase ulterior în Mexic pentru a scăpa de prohibiție. Împreună cu fratele său acesta deschisese un restaurant în Tijuana, Mexic. În acel moment, Tijuana era un oraș recunoscut pentru viața de noapte și pentru restaurantele în care puteai obține alcool, fiind de cealaltă parte a graniței.

Există diverse legende despre cum a fost inventată salata Caesar, dar se spune că în 1924, Cardini ar fi servit acest fel unui grup de actori de la Hollywood care amânaseră un zbor din cauza unei furtuni. Rețeta a fost rodul imaginației bucătarului când acesta și-a dat seama că are doar câteva ingrediente rămase în cămară cu care trebuie să se descurce.

Rețeta originală nu conține nici pui, nici anșoa și la început acest fel era mâncat cu mâna, motiv pentru care a fost folosită salata romană, cu frunze lungi și consistente.

Reteta salata Caesar cu pui

PAȘI DE URMAT

  1. Curățați salata, spălați-o în apă rece, ștergeți-o cu o cârpă curată, apoi rupeți-o bucăți cu mâinile.

  2. Al doilea pas este prepararea sosului pentru salata Caesar. Fierbem un ou ținut la temperatura camerei timp de 1-2 minute. După ce s-a răcit complet îl spargem și îl punem într-un bol. Adăugăm ulei de măsline și mixăm cu un blender vertical.

  3. Se adaugă sucul de lămâie, usturoiul tăiat, bucățile de anșoa și sosul Worcestershire și se mixează până devine o consistență netede și cremoasă. La final puneți și parmezanul pentru a fi încorporat în dressing.

  4. În timp ce sosul se răcește, pregătiți pieptul puiul asezonându-l cu puțină sare și piper pe ambele fețe. Preîncălziți o tigaie și lăsați pieptul de pui aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte la foc mediu.

  5. Scoateți carnea, tăiați-o fâșii și lăsați-o să se răcească.

  6. Tăiați pâinea în cubulețe (cu sau fără coajă, după preferință) și așezați-o într-o tavă tapetată în prealabil cu o hârtie de copt.

  7. Adăugați peste usturoi, sare, piper și rozmarin și stropiți cu două linguri de ulei de măsline. Întoarceți crutoanele ocazional timp de 10-15 minute până devin crocante și rumene.

  8. Puneți salata pe fundul unui bol mare, apoi adăugați crutoanele, fâșiile de pui și, în cele din urmă, sosul. Amestecați toate ingredientele.

Poftă bună!

 

Citeste si articolul despre reteta sos gorgonzola.