Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Chiflele pentru sandvișuri se fac în 15 minute, iar vestea bună este că nu trebuie să aprindem cuptorul pentru ele! Se frig în tigaie, nu conțin drojdie, deci nu așteptăm să dospească aluatul. Doar îl frământăm, îl întindem, decupăm chiflele și le frigem. În doar câteva minute chiflele noastre pufoase sunt gata! Nu ne rămâne decât să le umplem și să le savuram cu poftă.
Ingredientele de bază pentru aceste sandvișuri sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPasi. Salamul de Sibiu Metro Chef mi-a plăcut foarte foarte mult. Are exact gustul și consistența salamului de Sibiu de pe vremuri. Cei care au peste 40 de ani știu despre ce vorbesc. Fiind un fan al acestui salam, am încercat în ultimii ani diverse mărci, dar acesta mi-a plăcut cel mai mult.
Combinația dintre salamul de Sibiu, sosul de nuci și rucola este fabuloasă! Vă invit să încercați aceste sandvișuri, sunt foarte gustoase!
1. Punem făină amestecată cu praful de copt într-un vas, adăugăm 140 ml lapte, uleiul de măsline și sarea și amestecăm.
2. Când aluatul capătă consistență, îl frământăm până devine omogen.
3. Întindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime.
4. Decupăm chiflele cu o formă rotundă de cca 8 cm diametru.
5. Încălzim o tigaie antiaderentă și adăugăm chiflelele. Le coacem câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
6. Lăsăm chiflele să se răcească complet.
1. Punem nucile în robot, adăugăm 100 ml lapte rece, uleiul de măsline, parmezanul ras fin și sare după gust. Mixam la viteză medie până obținem un sos omogen.
2. Acoperim sosul cu folie alimentară și îl lăsăm în frigider 30 de minute.
1. Tăiem chiflele pe lungime. Ungem partea inferioară cu sos de nuci, adăugăm rucolă și 3-4 felii de salam de Sibiu.
2. Închidem șandvișurile cu partea superioară și le servim cu poftă. Sunt delicioase!
3. Poftă bună!
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completăAi zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completă