Sandviș cu salam de Sibiu, rucola și sos de nuci -Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 4 gr praf de copt
  • 1 lingură ulei de masline extravirgin FineLife
  • 240 ml lapte
  • 100 gr nuci FineLife
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin FineLife
  • 130 gr parmezan ras fin
  • 200 gr salam de Sibiu Metro Chef
  • 100 gr rucola
Găsește magazinul apropiat

Preparare chifle rapide la tigaie


1. Punem făină amestecată cu praful de copt într-un vas, adăugăm 140 ml lapte, uleiul de măsline și sarea și amestecăm.
2. Când aluatul capătă consistență, îl frământăm până devine omogen.
3. Întindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime.
4. Decupăm chiflele cu o formă rotundă de cca 8 cm diametru.
5. Încălzim o tigaie antiaderentă și adăugăm chiflelele. Le coacem câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
6. Lăsăm chiflele să se răcească complet.


Preparare sos de nuci


1. Punem nucile în robot, adăugăm 100 ml lapte rece, uleiul de măsline, parmezanul ras fin și sare după gust. Mixam la viteză medie până obținem un sos omogen.
2. Acoperim sosul cu folie alimentară și îl lăsăm în frigider 30 de minute.
Asamblare sandvișuri
1. Tăiem chiflele pe lungime. Ungem partea inferioară cu sos de nuci, adăugăm rucolă și 3-4 felii de salam de Sibiu.
2. Închidem șandvișurile cu partea superioară și le servim cu poftă. Sunt delicioase!
3. Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

 Chiflele pentru sandvișuri se fac în 15 minute, iar vestea bună este că nu trebuie să aprindem cuptorul pentru ele! Se frig în tigaie, nu conțin drojdie, deci nu așteptăm să dospească aluatul. Doar îl frământăm, îl întindem, decupăm chiflele și le frigem. În doar câteva minute chiflele noastre pufoase sunt gata! Nu ne rămâne decât să le umplem și să le savuram cu poftă.  

Ingredientele de bază pentru aceste sandvișuri sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPasi. Salamul de Sibiu Metro Chef mi-a plăcut foarte foarte mult. Are exact gustul și consistența salamului de Sibiu de pe vremuri. Cei care au peste 40 de ani știu despre ce vorbesc. Fiind un fan al acestui salam, am încercat în ultimii ani diverse mărci, dar acesta mi-a plăcut cel mai mult.
Combinația dintre salamul de Sibiu, sosul de nuci și rucolă este fabuloasă! Vă invit să încercați aceste sandvișuri, sunt foarte gustoase.

 

Frittata cu orez și cașcaval

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregăt...

Vezi rețeta completă

Conopidă la cuptor

Pregătirea conopidei. Se ia mănunchiul de conopidă, se spală și se taie sau se rup bucățele mici. Se spală bine totul, după care toate buchețele de co...

Vezi rețeta completă

Icre de crap - cea mai bună rețetă pescărească

Salata tradițională din icre de crap este unul dintre cele mai îndrăgite aperitive. Cremoasă, cu o textură fină și ușoară, salata din icre poate fi pr...

Vezi rețeta completă

Ciorbă de burtă - cum faci rețeta tradițională cu smântână și ou

Deși face parte din meniul oriental, ciorba de burtă este unul dintre cele mai pregătite preparate culinare la noi în țară. Este gustoasă, plină de arom...

Vezi rețeta completă