Sandviș cu salam de Sibiu, rucola și sos de nuci - Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 200 gr făină
  • 4 gr praf de copt
  • 1 lingură ulei de masline extravirgin FineLife
  • 240 ml lapte
  • 100 gr nuci FineLife
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin FineLife
  • 130 gr parmezan ras fin
  • 200 gr salam de Sibiu Metro Chef
  • 100 gr rucola
Găsește magazinul apropiat

Chiflele pentru sandvișuri se fac în 15 minute, iar vestea bună este că nu trebuie să aprindem cuptorul pentru ele! Se frig în tigaie, nu conțin drojdie, deci nu așteptăm să dospească aluatul. Doar îl frământăm, îl întindem, decupăm chiflele și le frigem. În doar câteva minute chiflele noastre pufoase sunt gata! Nu ne rămâne decât să le umplem și să le savuram cu poftă.  

Ingredientele de bază pentru aceste sandvișuri sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPasi. Salamul de Sibiu Metro Chef mi-a plăcut foarte foarte mult. Are exact gustul și consistența salamului de Sibiu de pe vremuri. Cei care au peste 40 de ani știu despre ce vorbesc. Fiind un fan al acestui salam, am încercat în ultimii ani diverse mărci, dar acesta mi-a plăcut cel mai mult.
Combinația dintre salamul de Sibiu, sosul de nuci și rucola este fabuloasă! Vă invit să încercați aceste sandvișuri, sunt foarte gustoase!

Ingrediente

 

  • 200 g făină
  • 4 g praf de copt
  • 1 lingură ulei de masline extravirgin Fine L9fe
  • 240 ml lapte
  • 100 g nuci
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin FineLife
  • 100 g parmezan ras fin
  • 200 g salam de Sibiu Metro Chef
  • 100 g rucola
  •  

Preparare chifle rapide la tigaie


1. Punem făină amestecată cu praful de copt într-un vas, adăugăm 140 ml lapte, uleiul de măsline și sarea și amestecăm.
2. Când aluatul capătă consistență, îl frământăm până devine omogen.
3. Întindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu puțină făină, într-o foaie de cca 1 cm grosime.
4. Decupăm chiflele cu o formă rotundă de cca 8 cm diametru.
5. Încălzim o tigaie antiaderentă și adăugăm chiflelele. Le coacem câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
6. Lăsăm chiflele să se răcească complet.


Preparare sos de nuci


1. Punem nucile în robot, adăugăm 100 ml lapte rece, uleiul de măsline, parmezanul ras fin și sare după gust. Mixam la viteză medie până obținem un sos omogen.
2. Acoperim sosul cu folie alimentară și îl lăsăm în frigider 30 de minute.


Asamblare sandvișuri

 

1. Tăiem chiflele pe lungime. Ungem partea inferioară cu sos de nuci, adăugăm rucolă și 3-4 felii de salam de Sibiu.
2. Închidem șandvișurile cu partea superioară și le servim cu poftă. Sunt delicioase!
3. Poftă bună!

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă
X