Sărățele simple la cuptor

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 350 gr faină
  • 250 gr brânză de vacă
  • 150 gr unt cu minim 80% grăsime
  • 100 gr smântâna 20%
  • 1 ou pentru aluat
  • 1 lingură sare, piper, chimen
  • 0 praf de paprika sau boia dulce
  • 1 sare grunjoasă
  • 1 semințe de chimen
  • 1 ou pentru coacere
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului

Pasul 1. Pentru a pregăti aluatul, folosim întâi brânza de vacă, smântâna, 1 ou, sarea, piperul, chimenul și untul. Compoziția se amestecă bine cu ajutorul unui mixer până ce se omogenizează.

Pasul 2. Adăugăm treptat făină și după ce se formează aluatul îl așezăm pe masa de lucru.

Câteva trucuri pentru această etapă

  • Este indicat ca untul să fie la temperatura camerei.
  • Chimenul măcinat va da sărățelelor o aromă deosebită.

Modul de pregătire al sărățelelor

Este un aluat foarte ușor de manevrat așa că nu trebuie să îți faci griji: nu vei avea probleme în a tăia formele. 

Pasul 1: Întâi întindem aluatul astfel încât să aibă o grosime de 4-6 mm după care urmează să decupăm forma de sarățele. Tăiem tot aluatul în fâșii dreptunghiulare cu lungime de aproximativ 9-14 cm.  

Pasul 2: Amestecăm un ou cu praful de paprika și apoi ungem aluatul.

Pasul 3: Presărăm pe deasupra chimenul și sarea grunjoasă.

 Câteva trucuri pentru această etapă

  • Înainte de a așeza aluatul, poți să presari puțină făină pe masa de lucru.
  • Poți folosi și susan sau mac peste sărățele. 
  • Poți folosi o formă specială pentru a tăia aluatul. Astfel că printr-o singură apăsare îl tai pe tot. 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tavă și așezăm sărățelele.

Pasul 2: Coacem sărățelele în cuptorul preîncins la 180° C timp de 16-20 de minute. Pentru cuptoarele cu gaz folosim una din treptele 4-6, adică cele medii spre mari. 

Pasul 3: Când sunt gata, le scoatem din cuptor și după ce se răcesc complet le punem într-un recipient ermetic pentru a le păstra frăgezimea. 

Acum este momentul să le savurezi împreună cu cei dragi! 

 

Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețeta de sărățele simple este una la îndemâna oricui și merită încercată. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustos este rezultatul. Gata în doar 30 de minute, sunt perfecte pentru serile de filme în familie sau pentru atunci când vrei să oferi musafirilor tăi o gustare de casă.   

 

 

Conservarea ghebelor pentru iarnă

Frumoasele ghebe, pe care le găsim în buchete bogate, cresc în România în pădurile de foioase, conifere și molizi, pe trunchiuri de copaci vii sau chiar ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă