Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului
Pasul 1. Pentru a pregăti aluatul, folosim întâi brânza de vacă, smântâna, 1 ou, sarea, piperul, chimenul È™i untul. CompoziÈ›ia se amestecă bine cu ajutorul unui mixer până ce se omogenizează.
Pasul 2. Adăugăm treptat făină È™i după ce se formează aluatul îl aÈ™ezăm pe masa de lucru.
Câteva trucuri pentru această etapă
Modul de pregătire al sărățelelor
Este un aluat foarte uÈ™or de manevrat aÈ™a că nu trebuie să îÈ›i faci griji: nu vei avea probleme în a tăia formele.
Pasul 1: Întâi întindem aluatul astfel încât să aibă o grosime de 4-6 mm după care urmează să decupăm forma de sarățele. Tăiem tot aluatul în fâÈ™ii dreptunghiulare cu lungime de aproximativ 9-14 cm.
Pasul 2: Amestecăm un ou cu praful de paprika și apoi ungem aluatul.
Pasul 3: Presărăm pe deasupra chimenul și sarea grunjoasă.
Câteva trucuri pentru această etapă
Coacerea și servirea
Pasul 1: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tavă È™i aÈ™ezăm sărățelele.
Pasul 2: Coacem sărățelele în cuptorul preîncins la 180° C timp de 16-20 de minute. Pentru cuptoarele cu gaz folosim una din treptele 4-6, adică cele medii spre mari.
Pasul 3: Când sunt gata, le scoatem din cuptor È™i după ce se răcesc complet le punem într-un recipient ermetic pentru a le păstra frăgezimea.
Acum este momentul să le savurezi împreună cu cei dragi!
Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici.
ReÈ›eta de sărățele simple este una la îndemâna oricui È™i merită încercată. Pe cât de simplă este reÈ›eta, pe atât de gustos este rezultatul. Gata în doar 30 de minute, sunt perfecte pentru serile de filme în familie sau pentru atunci când vrei să oferi musafirilor tăi o gustare de casă.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă