Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului
Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.
Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.
Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.
Pasul 4: Topim margarina.
Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.
Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.
Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.
Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.
Le putem consuma atât calde cât și reci.
Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă