Sărățele de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 70 gr margarina
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 150 ml apă minerală
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 2 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă zahăr
  • 0 ulei
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului

Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.

 

Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.

 

Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.

 

Pasul 4: Topim margarina.

 

Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.

 

Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.

 

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.

 

Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.  

 

Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.

Le putem consuma atât calde cât și reci.

 

Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă

Smoothie de fructe - o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Smoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...

Vezi rețeta completă

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă