Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului
Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.
Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.
Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.
Pasul 4: Topim margarina.
Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.
Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.
Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.
Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.
Le putem consuma atât calde cât și reci.
Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...
Vezi rețeta completăMusacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...
Vezi rețeta completăDescoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...
Vezi rețeta completă