Sărățele de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 70 gr margarina
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 150 ml apă minerală
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 2 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă zahăr
  • 0 ulei
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului

Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.

 

Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.

 

Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.

 

Pasul 4: Topim margarina.

 

Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.

 

Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.

 

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.

 

Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.  

 

Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.

Le putem consuma atât calde cât și reci.

 

Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă