Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului
Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.
Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.
Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.
Pasul 4: Topim margarina.
Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.
Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.
Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.
Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.
Le putem consuma atât calde cât și reci.
Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă