Sărățele de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr făină
  • 70 gr margarina
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 150 ml apă minerală
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 2 linguriţă chimen
  • 1 linguriţă zahăr
  • 0 ulei
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului

Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.

 

Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia și zahărul.

 

Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.

 

Pasul 4: Topim margarina.

 

Pasul 5: Peste făină turnăm compoziția de la pasul 4 împreună cu margarina și frământăm totul până obținem un aluat potrivit de moale.

 

Pasul 6: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.

 

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru și îl ungem cu ulei.

 

Pasul 2: Tăiem fâșii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuțit sau a unei role zimțate.  

 

Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.

 

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.

Le putem consuma atât calde cât și reci.

 

Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă