Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului
Pasul 1: Cernem făina într-un vas încăpător după care adăugăm sarea.
Pasul 2: Într-un vas separat amestecăm drojdia È™i zahărul.
Pasul 3: Turnăm apa minerală peste drojdia lichefiata și amestecăm cu grijă.
Pasul 4: Topim margarina.
Pasul 5: Peste făină turnăm compoziÈ›ia de la pasul 4 împreună cu margarina È™i frământăm totul până obÈ›inem un aluat potrivit de moale.
Pasul 6: Acoperim aluatul È™i îl lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Întindem aluatul pe blatul de lucru È™i îl ungem cu ulei.
Pasul 2: Tăiem fâÈ™ii lungi de maxim 14 cm cu ajutorul unui cuÈ›it sau a unei role zimÈ›ate.
Pasul 3: Presărăm chimenul peste aluat.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le băgăm în cuptorul preîncălzit È™i lăsăm la copt, la 180° C, pentru aproximativ 13 minute până prind o culoare arămie.
Le putem consuma atât calde cât È™i reci.
Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completăCrăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...
Vezi rețeta completă