Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea, bicarbonatul). În centru se face un gol în care se pune laptele și se amestecă pentru a se încorpora bine cu ingredientele uscate. Nu este nevoie de frământare, ci doar de amestecarea ingredientelor cu o furculiță.
Când aluatul a început să prindă formă, atunci se frământă pentru aproximativ 1 minut.
Între timp, se pregătește cuptorul. Se încălzește la 250 de grade timp de 15 minute, iar în interior se lasă un vas (o cratiță mai mare) cu capac, vas în care vom pune ulterior și aluatul de pâine.
După cele 15 minute, se dă deoparte capacul vasului și se așează aluatul de pâine pe care îl crestezi puțin cu un cuțit în partea superioară. Se pune capacul vasului și se lasă în cuptor pentru 20 de minute, la 250 de grade. După acest timp, se dă capacul deoparte și se mai lasă pâinea la cuptor pentru încă 10 minute la 200 de grade.
Pâinea de casă cu bicarbonat este gata!
Dacă nu poți sau nu vrei să mai ieși din casă, dar îți lipsește drojdia, ingredientul pe care îl știai principal pentru pregătirea pâinii de casă, îți spunem noi câteva rețete delicioase de pâine de casă fără drojdie!
Vei face pâine de casă fără să mai fie nevoie să o lași la dospit și fără să fie nevoie să o frămânți prea mult. Așadar:
Ce ingrediente vei folosi pentru o pâine de casă: între 12 și 15 porții:
Ingredientele uscate, făina integrală, făina de ovăz, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu se pun toate într-un vas mare și se amestecă.
Într-un vas separat se bate un ou și se amestecă cu zerul de lapte sau laptele bătut, iar amestecul obținut se pune treptat în amestecul de ingrediente uscate. Când s-a format aluatul, acesta se poate frământa timp de 30 de secunde.
Aluatul de pâine se pune într-o tavă de copt, rotundă sau pătrată de dimensiuni medii (35x12 cm), poate fi și o formă de cozonac, în funcție de forma pe care vrei să o prindă pâinea de casă, se crestează în partea superioară și se pune la cuptor pentru 50, 60 de minute, la 180 de grade.
Secretul la pâinea proaspătă de casă fără drojdie este ca aluatul să nu fie mult și bine frământat, altfel va ieși pâinea tare.
Ce ingrediente vei folosi pentru o pâine de casă de 12 porții:
Toate ingredientele uscate se adaugă într-un vas mare. Treptat, se adaugă apa, puțin câte puțin, până când vei obține un aluat omogen, fără cocoloașe. Aluatul se frământă puțin, până într-un minut.
Se pregătește tava pentru pâine. Se poate folosi o tavă pentru cozonac de dimensiuni medii (35x12 cm). Se presară puțină făină și se așează aluatul în tavă. Se lasă aluatul să se odihnească în tavă pentru 10 minute, după care se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, sau până când pâine prinde crustă aurie, la o temperatură de 190 de grade.
Cu aceste rețete simple vei pregăti cea mai bună pâine de casă, fără să fie nevoie de drojdie.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completăAi zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completă