Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea, bicarbonatul). În centru se face un gol în care se pune laptele È™i se amestecă pentru a se încorpora bine cu ingredientele uscate. Nu este nevoie de frământare, ci doar de amestecarea ingredientelor cu o furculiță.
Când aluatul a început să prindă formă, atunci se frământă pentru aproximativ 1 minut.
Între timp, se pregăteÈ™te cuptorul. Se încălzeÈ™te la 250 de grade timp de 15 minute, iar în interior se lasă un vas (o cratiță mai mare) cu capac, vas în care vom pune ulterior È™i aluatul de pâine.
După cele 15 minute, se dă deoparte capacul vasului È™i se aÈ™ează aluatul de pâine pe care îl crestezi puÈ›in cu un cuÈ›it în partea superioară. Se pune capacul vasului È™i se lasă în cuptor pentru 20 de minute, la 250 de grade. După acest timp, se dă capacul deoparte È™i se mai lasă pâinea la cuptor pentru încă 10 minute la 200 de grade.
Pâinea de casă cu bicarbonat este gata!
Dacă nu poÈ›i sau nu vrei să mai ieÈ™i din casă, dar îÈ›i lipseÈ™te drojdia, ingredientul pe care îl È™tiai principal pentru pregătirea pâinii de casă, îÈ›i spunem noi câteva reÈ›ete delicioase de pâine de casă fără drojdie!
Vei face pâine de casă fără să mai fie nevoie să o laÈ™i la dospit È™i fără să fie nevoie să o frămânÈ›i prea mult. AÈ™adar:
Ce ingrediente vei folosi pentru o pâine de casă: între 12 È™i 15 porÈ›ii:
Ingredientele uscate, făina integrală, făina de ovăz, sarea, zahărul È™i bicarbonatul de sodiu se pun toate într-un vas mare È™i se amestecă.
Într-un vas separat se bate un ou È™i se amestecă cu zerul de lapte sau laptele bătut, iar amestecul obÈ›inut se pune treptat în amestecul de ingrediente uscate. Când s-a format aluatul, acesta se poate frământa timp de 30 de secunde.
Aluatul de pâine se pune într-o tavă de copt, rotundă sau pătrată de dimensiuni medii (35x12 cm), poate fi È™i o formă de cozonac, în funcÈ›ie de forma pe care vrei să o prindă pâinea de casă, se crestează în partea superioară È™i se pune la cuptor pentru 50, 60 de minute, la 180 de grade.
Secretul la pâinea proaspătă de casă fără drojdie este ca aluatul să nu fie mult È™i bine frământat, altfel va ieÈ™i pâinea tare.
Ce ingrediente vei folosi pentru o pâine de casă de 12 porÈ›ii:
Toate ingredientele uscate se adaugă într-un vas mare. Treptat, se adaugă apa, puÈ›in câte puÈ›in, până când vei obÈ›ine un aluat omogen, fără cocoloaÈ™e. Aluatul se frământă puÈ›in, până într-un minut.
Se pregăteÈ™te tava pentru pâine. Se poate folosi o tavă pentru cozonac de dimensiuni medii (35x12 cm). Se presară puÈ›ină făină È™i se aÈ™ează aluatul în tavă. Se lasă aluatul să se odihnească în tavă pentru 10 minute, după care se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, sau până când pâine prinde crustă aurie, la o temperatură de 190 de grade.
Cu aceste reÈ›ete simple vei pregăti cea mai bună pâine de casă, fără să fie nevoie de drojdie.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă