Sărățele cu unt și brânză sărată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr brânză sărată
  • 150 gr caÈ™caval
  • 150 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 500 gr făină
  • 3 ouă
  • 0 seminte de susan, mac, chimen
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului fraged

Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare È™i apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat. 

Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubuleÈ›e, smântâna È™i ouăle. La acest amestec adăugăm È™i brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.

Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen È™i potrivit de tare.

Pasul 4: În momentul în care am obÈ›inut consistenÈ›a dorită, îl modelăm sub formă de minge È™i îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puÈ›in o oră.

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Scoatem aluatul È™i îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. 

 

Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâÈ™ii lungi de aproximativ 10-15 cm È™i late de aproximativ 1,5 -2 cm .  

 

Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava È™i aÈ™ezăm sărățelele.

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le ungem cu ou È™i apoi presărăm seminÈ›ele È™i caÈ™cavalul ras. 

 

Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.

 

Sărățelele se pot servi atât calde cât È™i reci.



Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici

Sărățelele cu unt È™i brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poÈ›i bucura de gustul lor foarte fraged È™i aromat împreună cu întreaga familie. Iar porÈ›iile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă

Tort de clătite: Desertul simplu și delicios pentru orice ocazie

În luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă de pâine de casă

Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...

Vezi rețeta completă