Sărățele cu unt și brânză sărată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr brânză sărată
  • 150 gr cașcaval
  • 150 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 500 gr făină
  • 3 ouă
  • 0 seminte de susan, mac, chimen
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului fraged

Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare și apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat. 

Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubulețe, smântâna și ouăle. La acest amestec adăugăm și brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.

Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen și potrivit de tare.

Pasul 4: În momentul în care am obținut consistența dorită, îl modelăm sub formă de minge și îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puțin o oră.

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Scoatem aluatul și îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. 

 

Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâșii lungi de aproximativ 10-15 cm și late de aproximativ 1,5 -2 cm .  

 

Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava și așezăm sărățelele.

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le ungem cu ou și apoi presărăm semințele și cașcavalul ras. 

 

Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.

 

Sărățelele se pot servi atât calde cât și reci.



Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Sărățelele cu unt și brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poți bucura de gustul lor foarte fraged și aromat împreună cu întreaga familie. Iar porțiile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă

Pastă rapidă de pește

Cu toții ne dorim gustări rapide, gustoase și sănătoase.

Vezi rețeta completă

Menemem - omletă turcească

Ce zici să încerci o omletă turcească cu multe vitamine și arome?

Vezi rețeta completă