Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului fraged
Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare și apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat.
Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubulețe, smântâna și ouăle. La acest amestec adăugăm și brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.
Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen și potrivit de tare.
Pasul 4: În momentul în care am obținut consistența dorită, îl modelăm sub formă de minge și îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puțin o oră.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Scoatem aluatul și îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm.
Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâșii lungi de aproximativ 10-15 cm și late de aproximativ 1,5 -2 cm .
Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava și așezăm sărățelele.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le ungem cu ou și apoi presărăm semințele și cașcavalul ras.
Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.
Sărățelele se pot servi atât calde cât și reci.
Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici.
Sărățelele cu unt și brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poți bucura de gustul lor foarte fraged și aromat împreună cu întreaga familie. Iar porțiile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă