Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al aluatului fraged
Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare È™i apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat.
Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubuleÈ›e, smântâna È™i ouăle. La acest amestec adăugăm È™i brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.
Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen È™i potrivit de tare.
Pasul 4: În momentul în care am obÈ›inut consistenÈ›a dorită, îl modelăm sub formă de minge È™i îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puÈ›in o oră.
Modul de pregătire al sărățelelor
Pasul 1: Scoatem aluatul È™i îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm.
Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâÈ™ii lungi de aproximativ 10-15 cm È™i late de aproximativ 1,5 -2 cm .
Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava È™i aÈ™ezăm sărățelele.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Le ungem cu ou și apoi presărăm semințele și cașcavalul ras.
Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.
Sărățelele se pot servi atât calde cât È™i reci.
Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici.
Sărățelele cu unt È™i brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poÈ›i bucura de gustul lor foarte fraged È™i aromat împreună cu întreaga familie. Iar porÈ›iile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă