Sărățele cu unt și brânză sărată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr brânză sărată
  • 150 gr caÈ™caval
  • 150 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 500 gr făină
  • 3 ouă
  • 0 seminte de susan, mac, chimen
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului fraged

Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare È™i apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat. 

Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubuleÈ›e, smântâna È™i ouăle. La acest amestec adăugăm È™i brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.

Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen È™i potrivit de tare.

Pasul 4: În momentul în care am obÈ›inut consistenÈ›a dorită, îl modelăm sub formă de minge È™i îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puÈ›in o oră.

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Scoatem aluatul È™i îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. 

 

Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâÈ™ii lungi de aproximativ 10-15 cm È™i late de aproximativ 1,5 -2 cm .  

 

Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava È™i aÈ™ezăm sărățelele.

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le ungem cu ou È™i apoi presărăm seminÈ›ele È™i caÈ™cavalul ras. 

 

Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.

 

Sărățelele se pot servi atât calde cât È™i reci.



Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici

Sărățelele cu unt È™i brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poÈ›i bucura de gustul lor foarte fraged È™i aromat împreună cu întreaga familie. Iar porÈ›iile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă