Sărățele cu unt și brânză sărată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr brânză sărată
  • 150 gr cașcaval
  • 150 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 500 gr făină
  • 3 ouă
  • 0 seminte de susan, mac, chimen
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului fraged

Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare și apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat. 

Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubulețe, smântâna și ouăle. La acest amestec adăugăm și brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.

Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen și potrivit de tare.

Pasul 4: În momentul în care am obținut consistența dorită, îl modelăm sub formă de minge și îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puțin o oră.

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Scoatem aluatul și îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. 

 

Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâșii lungi de aproximativ 10-15 cm și late de aproximativ 1,5 -2 cm .  

 

Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava și așezăm sărățelele.

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le ungem cu ou și apoi presărăm semințele și cașcavalul ras. 

 

Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.

 

Sărățelele se pot servi atât calde cât și reci.



Nu uita, îți aducem rețete din toate colțurile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate rețetele LaDoiPași. Apăsă aici

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Sărățelele cu unt și brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poți bucura de gustul lor foarte fraged și aromat împreună cu întreaga familie. Iar porțiile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.

Conservarea ghebelor pentru iarnă

Frumoasele ghebe, pe care le găsim în buchete bogate, cresc în România în pădurile de foioase, conifere și molizi, pe trunchiuri de copaci vii sau chiar ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă

Rețetă compot de caise

Pentru ca este perioada parfumatelor caise, v-am pregătit o rețetă delicioasă de compot, simplă și rapidă.

Vezi rețeta completă

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă