Sărățele cu unt și brânză sărată

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 300 gr brânză sărată
  • 150 gr caÈ™caval
  • 150 gr unt
  • 100 gr smântână
  • 500 gr făină
  • 3 ouă
  • 0 seminte de susan, mac, chimen
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al aluatului fraged

Pasul 1: Întâi radem brânza sărată pe răzătoare È™i apoi o lăsăm deoparte. Ne vom folosi de ea imediat. 

Pasul 2: Într-un bol punem făina, untul rece tăiat cubuleÈ›e, smântâna È™i ouăle. La acest amestec adăugăm È™i brânza rasă pe care am pregătit-o anterior.

Pasul 3: Frământăm aluatul până devine omogen È™i potrivit de tare.

Pasul 4: În momentul în care am obÈ›inut consistenÈ›a dorită, îl modelăm sub formă de minge È™i îl învelim in folie alimentară. Aluatul va sta în frigider pentru cel puÈ›in o oră.

Modul de pregătire al sărățelelor

 

Pasul 1: Scoatem aluatul È™i îl întindem pe blatul de lucru sub formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 1 cm. 

 

Pasul 2: Cu ajutorul unui cutit îl tăiem în fâÈ™ii lungi de aproximativ 10-15 cm È™i late de aproximativ 1,5 -2 cm .  

 

Pasul 3: Punem o hârtie de copt sau o folie de silicon în tava È™i aÈ™ezăm sărățelele.

Coacerea și servirea

Pasul 1: Le ungem cu ou È™i apoi presărăm seminÈ›ele È™i caÈ™cavalul ras. 

 

Pasul 2: Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 170-180° C pentru aproximativ 20 de minute.

 

Sărățelele se pot servi atât calde cât È™i reci.



Nu uita, îÈ›i aducem reÈ›ete din toate colÈ›urile țării, pentru a uni toate gusturile românilor. Descoperă toate reÈ›etele LaDoiPaÈ™i. Apăsă aici

Sărățelele cu unt È™i brânză sărată sunt o gustare pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente. Fără mult efort te poÈ›i bucura de gustul lor foarte fraged È™i aromat împreună cu întreaga familie. Iar porÈ›iile sunt suficient de mari încât să ajungă mai multe zile.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă