Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Banana bread este un desert asemănător cu un chec la exterior, dar cu o combinație diferită la interior datorită piureului din banane și ciocolatei adăugate. Se pregătește simplu, se coace în cuptor, capătă o crustă fermă și un miez fraged, iar gustul savuros mulțumește orice gurmand pofticios. Iată ce ai de făcut
Decojește bananele și începe să le mixezi într-un bol cu ajutorul unei furculițe până ajungi la o pastă omogenă. Peste bananele pasate adaugă untul, nucile pe care le-ai mărunțit, laptele, oul, zahărul și continuă să amesteci până totul este uniform.
Următorul pas este să adaugi peste amestecul de banane făina și praful de copt. Le presari treptat și amesteci, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Acum, ai nevoie de o tavă de chec, dimensiune 30 x 10 cm sau 25 x 15 cm, în care torni toată compoziția de chec cu banane.
Banana bread se pune în cuptorul încins timp de o oră, la temperatura de 180 de grade Celsius. Checul cu banane este gata atunci când a trecut testul scobitorii.
Imediat cum ai scos tava din cuptor, lasă banana bread să se răcească pentru câteva minute, înainte să-l servești.
Rețeta de banana bread este foarte ușor de făcut de orice începător în bucătărie, ba chiar te sfătuim să îi implici și pe cei mici în acest proces, deoarece va fi o încântare pentru ei să participe la crearea desertului preferat.
Banana bread este desertul perfect de consumat dimineața împreună cu o cană de lapte cald sau o cafea aromată. Este dovada că orice desert făcut în casă are un gust cu adevărat delicios dacă urmezi pașii esențiali ai rețetei.
De asemenea, pentru o rețetă reușită de banana bread, te așteptăm în cel mai apropiat magazin #LaDoiPași, acolo unde vei găsi toate ingredientele necesare.
Îți dorim poftă bună și îți arătăm și câteva poze pentru insiprație!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completăAi zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completă