f Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 140 gr zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguriţă praf de copt
  • 3 banane moi
  • 0 câteva pătrățele de ciocolată
  • 80 gr nuci tocate
  • 50 ml lapte
Găsește magazinul apropiat

Cum se face banana bread

Banana bread este un desert asemănător cu un chec la exterior, dar cu o combinație diferită la interior datorită piureului din banane și ciocolatei adăugate. Se pregătește simplu, se coace în cuptor, capătă o crustă fermă și un miez fraged, iar gustul savuros mulțumește orice gurmand pofticios. Iată ce ai de făcut

 

Decojește bananele și începe să le mixezi într-un bol cu ajutorul unei furculițe până ajungi la o pastă omogenă. Peste bananele pasate adaugă untul, nucile pe care le-ai mărunțit, laptele, oul, zahărul și continuă să amesteci până totul este uniform.

 

Următorul pas este să adaugi peste amestecul de banane făina și praful de copt. Le presari treptat și amesteci, pentru a evita formarea cocoloașelor.

 

Acum, ai nevoie de o tavă de chec, dimensiune 30 x 10 cm sau 25 x 15 cm, în care torni toată compoziția de chec cu banane.

 

Banana bread se pune în cuptorul încins timp de o oră, la temperatura de 180 de grade Celsius. Checul cu banane este gata atunci când a trecut testul scobitorii.

 

Imediat cum ai scos tava din cuptor, lasă banana bread să se răcească pentru câteva minute, înainte să-l servești.

 

Trucuri pentru un banana bread reușit

 

  • Folosește întotdeauna făină cu un conținut ridicat de gluten, deoarece asta ajută aluatul să crească și să fie pufos.

 

  • Dacă îți dorești un gust intens, chiar dacă bananele au un conținut ridicat de zahăr, poți adăuga și puțină miere.

 

  • Dacă nu ai unt, poți folosi ulei (o jumătate de ceașcă), iar checul va fi mult mai dens și va avea un gust mai concentrat.

 

  • Pentru o aromă deosebită poți adăuga în rețeta de banana bread coji de portocală sau de lămâie, nucșoară ori puțină scorțișoară.

 

  • Când rețeta este gata, deasupra poți presăra zahăr pudră, fulgi de ciocolată sau o glazură de caramel.

 

Rețeta de banana bread este foarte ușor de făcut de orice începător în bucătărie, ba chiar te sfătuim să îi implici și pe cei mici în acest proces, deoarece va fi o încântare pentru ei să participe la crearea desertului preferat.

 

Banana bread este desertul perfect de consumat dimineața împreună cu o cană de lapte cald sau o cafea aromată. Este dovada că orice desert făcut în casă are un gust cu adevărat delicios dacă urmezi pașii esențiali ai rețetei.

 

De asemenea, pentru o rețetă reușită de banana bread, te așteptăm în cel mai apropiat magazin #LaDoiPași, acolo unde vei găsi toate ingredientele necesare.

 

Îți dorim poftă bună și îți arătăm și câteva poze pentru insiprație!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Biscuiții lui Moș Crăciun

Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...

Vezi rețeta completă

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă