Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 140 gr zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguriţă praf de copt
  • 3 banane moi
  • 0 câteva pătrățele de ciocolată
  • 80 gr nuci tocate
  • 50 ml lapte
Găsește magazinul apropiat

Cum se face banana bread

Banana bread este un desert asemănător cu un chec la exterior, dar cu o combinaÈ›ie diferită la interior datorită piureului din banane È™i ciocolatei adăugate. Se pregăteÈ™te simplu, se coace în cuptor, capătă o crustă fermă È™i un miez fraged, iar gustul savuros mulÈ›umeÈ™te orice gurmand pofticios. Iată ce ai de făcut

 

DecojeÈ™te bananele È™i începe să le mixezi într-un bol cu ajutorul unei furculiÈ›e până ajungi la o pastă omogenă. Peste bananele pasate adaugă untul, nucile pe care le-ai mărunÈ›it, laptele, oul, zahărul È™i continuă să amesteci până totul este uniform.

 

Următorul pas este să adaugi peste amestecul de banane făina și praful de copt. Le presari treptat și amesteci, pentru a evita formarea cocoloașelor.

 

Acum, ai nevoie de o tavă de chec, dimensiune 30 x 10 cm sau 25 x 15 cm, în care torni toată compoziÈ›ia de chec cu banane.

 

Banana bread se pune în cuptorul încins timp de o oră, la temperatura de 180 de grade Celsius. Checul cu banane este gata atunci când a trecut testul scobitorii.

 

Imediat cum ai scos tava din cuptor, lasă banana bread să se răcească pentru câteva minute, înainte să-l serveÈ™ti.

 

Trucuri pentru un banana bread reușit

 

  • FoloseÈ™te întotdeauna făină cu un conÈ›inut ridicat de gluten, deoarece asta ajută aluatul să crească È™i să fie pufos.

 

  • Dacă îÈ›i doreÈ™ti un gust intens, chiar dacă bananele au un conÈ›inut ridicat de zahăr, poÈ›i adăuga È™i puÈ›ină miere.

 

  • Dacă nu ai unt, poÈ›i folosi ulei (o jumătate de ceaÈ™că), iar checul va fi mult mai dens È™i va avea un gust mai concentrat.

 

  • Pentru o aromă deosebită poÈ›i adăuga în reÈ›eta de banana bread coji de portocală sau de lămâie, nucÈ™oară ori puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară.

 

  • Când reÈ›eta este gata, deasupra poÈ›i presăra zahăr pudră, fulgi de ciocolată sau o glazură de caramel.

 

ReÈ›eta de banana bread este foarte uÈ™or de făcut de orice începător în bucătărie, ba chiar te sfătuim să îi implici È™i pe cei mici în acest proces, deoarece va fi o încântare pentru ei să participe la crearea desertului preferat.

 

Banana bread este desertul perfect de consumat dimineaÈ›a împreună cu o cană de lapte cald sau o cafea aromată. Este dovada că orice desert făcut în casă are un gust cu adevărat delicios dacă urmezi paÈ™ii esenÈ›iali ai reÈ›etei.

 

De asemenea, pentru o reÈ›etă reuÈ™ită de banana bread, te aÈ™teptăm în cel mai apropiat magazin #LaDoiPaÈ™i, acolo unde vei găsi toate ingredientele necesare.

 

ÎÈ›i dorim poftă bună È™i îÈ›i arătăm È™i câteva poze pentru insipraÈ›ie!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă