Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 100 gr unt
  • 140 gr zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguriţă praf de copt
  • 3 banane moi
  • 0 câteva pătrățele de ciocolată
  • 80 gr nuci tocate
  • 50 ml lapte
Găsește magazinul apropiat

Cum se face banana bread

Banana bread este un desert asemănător cu un chec la exterior, dar cu o combinație diferită la interior datorită piureului din banane și ciocolatei adăugate. Se pregătește simplu, se coace în cuptor, capătă o crustă fermă și un miez fraged, iar gustul savuros mulțumește orice gurmand pofticios. Iată ce ai de făcut

 

Decojește bananele și începe să le mixezi într-un bol cu ajutorul unei furculițe până ajungi la o pastă omogenă. Peste bananele pasate adaugă untul, nucile pe care le-ai mărunțit, laptele, oul, zahărul și continuă să amesteci până totul este uniform.

 

Următorul pas este să adaugi peste amestecul de banane făina și praful de copt. Le presari treptat și amesteci, pentru a evita formarea cocoloașelor.

 

Acum, ai nevoie de o tavă de chec, dimensiune 30 x 10 cm sau 25 x 15 cm, în care torni toată compoziția de chec cu banane.

 

Banana bread se pune în cuptorul încins timp de o oră, la temperatura de 180 de grade Celsius. Checul cu banane este gata atunci când a trecut testul scobitorii.

 

Imediat cum ai scos tava din cuptor, lasă banana bread să se răcească pentru câteva minute, înainte să-l servești.

 

Trucuri pentru un banana bread reușit

 

  • Folosește întotdeauna făină cu un conținut ridicat de gluten, deoarece asta ajută aluatul să crească și să fie pufos.

 

  • Dacă îți dorești un gust intens, chiar dacă bananele au un conținut ridicat de zahăr, poți adăuga și puțină miere.

 

  • Dacă nu ai unt, poți folosi ulei (o jumătate de ceașcă), iar checul va fi mult mai dens și va avea un gust mai concentrat.

 

  • Pentru o aromă deosebită poți adăuga în rețeta de banana bread coji de portocală sau de lămâie, nucșoară ori puțină scorțișoară.

 

  • Când rețeta este gata, deasupra poți presăra zahăr pudră, fulgi de ciocolată sau o glazură de caramel.

 

Rețeta de banana bread este foarte ușor de făcut de orice începător în bucătărie, ba chiar te sfătuim să îi implici și pe cei mici în acest proces, deoarece va fi o încântare pentru ei să participe la crearea desertului preferat.

 

Banana bread este desertul perfect de consumat dimineața împreună cu o cană de lapte cald sau o cafea aromată. Este dovada că orice desert făcut în casă are un gust cu adevărat delicios dacă urmezi pașii esențiali ai rețetei.

 

De asemenea, pentru o rețetă reușită de banana bread, te așteptăm în cel mai apropiat magazin #LaDoiPași, acolo unde vei găsi toate ingredientele necesare.

 

Îți dorim poftă bună și îți arătăm și câteva poze pentru insiprație!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă