Dulceață de cireşe

Ingrediente pentru 6 borcane de 300g

  1. 3 kg cireşe
  2. 1500g zahăr
  3. sare de lămâie Dr Oetker

Preparare:

Într-o oală de metal se toarnă zahărul și 200 ml de apă rece. Se pune pe foc și se adaugă 8 g sare de lămâie Dr Oetker. Când siropul picurat pe o farfurioară își păstrează forma de picătură bombată înseamnă că e legat.

Se pun cireșele peste sirop și în timp ce toată compoziția fierbe se culege spuma formată la suprafață.

După ce au fiert bine fructele, cu ajutorul unui polonic, se umplu borcanele sterilizate în prelabil în cuptor și se înșurubează cât de strâns posibil capacele.

Salată de orez cu creveți și avocado

De când mă știu, sunt îndrăgostită de orice rețetă care conține orez. De la minunatul orez cu lapte, rețeta copilăriei, până la salatele de orez. ...

Vezi rețeta completă

Top 5 rețete cu ouă - ce preparate delicioase poți face din ouă

De la o simplă omletă, până la preparate culinare deosebite, oul este alimentul ce poate fi pregătit într-o varietate de feluri. Poate fi ingredientul pri...

Vezi rețeta completă

Ciorba de potroace - remediu natural pentru sănătatea organismului

Ciorba de potroace este cel mai bun aliment remediu după o noapte de petrecere, cu excese culinare. Este ciorba delicioasă în diminețile târzii, care te aj...

Vezi rețeta completă

Cozonac cu halva și nucă - Laura Adamache

Vezi rețeta completă