Dulceață de cireşe

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ingrediente pentru 6 borcane de 300g

  1. 3 kg cireşe
  2. 1500g zahăr
  3. sare de lămâie Dr Oetker

Preparare:

Într-o oală de metal se toarnă zahărul și 200 ml de apă rece. Se pune pe foc și se adaugă 8 g sare de lămâie Dr Oetker. Când siropul picurat pe o farfurioară își păstrează forma de picătură bombată înseamnă că e legat.

Se pun cireșele peste sirop și în timp ce toată compoziția fierbe se culege spuma formată la suprafață.

După ce au fiert bine fructele, cu ajutorul unui polonic, se umplu borcanele sterilizate în prelabil în cuptor și se înșurubează cât de strâns posibil capacele.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă