Pana cotta

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 6 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 0.35 cană de lapte
  2. 1 plic de gelatină
  3. 2.5 ceaşcă de smântână
  4. 0.5 cană de zahăr alb
  5. 0.5 linguriţă extract de vanilie
  6. Dulceaţă de vişine pentru decor

Preparare:

Pasul 1: Se toarnă laptele într-un castron și se amestecă cu gelatina.

Pasul 2: Se amesteca smântâna cu zahărul într-o cratiță si se lasă să fiarbă la foc mic.

Pasul 3: Se toarnă gelatina și laptele în crema obţinută la pasul anterior amestecând constant. Se ia de pe foc, se pune esenţă de vanilie şi se toarnă în recipiente.

Pasul 4: Se răceşte la temperatura camerei. Se acoperită cu folie de plastic şi se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de servire.

Pasul 5: Se adaugă dulceaţă de vişine înainte de a fi servită.