sticker icon

Ucenic

rating star

Brioșe cu dovleac

În plină toamnă, când culorile calde ale frunzelor ne încântă privirile, iar roadele ei încă ne bucură gusturile, vă propunem o rețetă de brioșe cu dovleac.

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei cu dovleac făcută de mamele sau bunicile noastre. Dovleacul este un ingredient care merită toată atenția noastră deoarece este deosebit în preparate.

Pentru a putea realiza rețeta propusă de noi veți avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe. În magazinele LaDoiPași găsiți tavă pentru brioșe, precum și alte forme și tăvi de copt din gama Cherry, cu 50% reducere - doar în perioada 15 OCTOMBRIE - 31 DECEMBRIE.

 

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 160 gr făină
  • 180 gr piure de dovleac
  • 6 gr praf de copt
  • 5 gr scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

 

Pregătirea dovleacului

Dovleacul se spală, se curăță de sâmburi și se pune la cuptor până devine moale.

După răcire, tăiați-l cubulețe și pasați-l la blender până la obținerea unui piure fin.

 

Compoziția 

Faina se amestecă cu praful de copt și praful de sare.

Intr-un bol adaugați untul, lăsat în prealabil la topit la temperatura camerei, zahărul, ouăle, piureul de dovleac, scortișoara și extractul de vanilie. Amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.

Adăugați făina și amestecați ușor de jos în sus, până la încorporarea tuturor ingredientelor.

 

Pregătiți tava pentru brioșe așezând forme de copt din hârtie și adăugați compoziția.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15-18 minute.

Vă recomandăm să faceți și testul scobitorii pentru siguranță.

Lăsați brioșele să se răcească complet, după care le veți putea scoate una câte una pe un platou.

 

Se serveste rece, este delicios!

Pofta buna!

Toast rapid pentru un pic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă