sticker icon

Ucenic

rating star

Brioșe cu dovleac

În plină toamnă, când culorile calde ale frunzelor ne încântă privirile, iar roadele ei încă ne bucură gusturile, vă propunem o rețetă de brioșe cu dovleac.

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei cu dovleac făcută de mamele sau bunicile noastre. Dovleacul este un ingredient care merită toată atenția noastră deoarece este deosebit în preparate.

Pentru a putea realiza rețeta propusă de noi veți avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe. În magazinele LaDoiPași găsiți tavă pentru brioșe, precum și alte forme și tăvi de copt din gama Cherry, cu 50% reducere - doar în perioada 15 OCTOMBRIE - 31 DECEMBRIE.

 

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 160 gr făină
  • 180 gr piure de dovleac
  • 6 gr praf de copt
  • 5 gr scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

 

Pregătirea dovleacului

Dovleacul se spală, se curăță de sâmburi și se pune la cuptor până devine moale.

După răcire, tăiați-l cubulețe și pasați-l la blender până la obținerea unui piure fin.

 

Compoziția 

Faina se amestecă cu praful de copt și praful de sare.

Intr-un bol adaugați untul, lăsat în prealabil la topit la temperatura camerei, zahărul, ouăle, piureul de dovleac, scortișoara și extractul de vanilie. Amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.

Adăugați făina și amestecați ușor de jos în sus, până la încorporarea tuturor ingredientelor.

 

Pregătiți tava pentru brioșe așezând forme de copt din hârtie și adăugați compoziția.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15-18 minute.

Vă recomandăm să faceți și testul scobitorii pentru siguranță.

Lăsați brioșele să se răcească complet, după care le veți putea scoate una câte una pe un platou.

 

Se serveste rece, este delicios!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă