sticker icon

Ucenic

rating star

Brioșe cu dovleac

În plină toamnă, când culorile calde ale frunzelor ne încântă privirile, iar roadele ei încă ne bucură gusturile, vă propunem o rețetă de brioșe cu dovleac.

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei cu dovleac făcută de mamele sau bunicile noastre. Dovleacul este un ingredient care merită toată atenția noastră deoarece este deosebit în preparate.

Pentru a putea realiza rețeta propusă de noi veți avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe. În magazinele LaDoiPași găsiți tavă pentru brioșe, precum și alte forme și tăvi de copt, din gama Cherry, cu 50% reducere. 

 

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 160 gr făină
  • 180 gr piure de dovleac
  • 6 gr praf de copt
  • 5 gr scorțișoară
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

 

Pregătirea dovleacului

Dovleacul se spală, se curăță de sâmburi și se pune la cuptor până devine moale.

După răcire, tăiați-l cubulețe și pasați-l la blender până la obținerea unui piure fin.

 

Compoziția 

Faina se amestecă cu praful de copt și praful de sare.

Intr-un bol adaugați untul, lăsat în prealabil la topit la temperatura camerei, zahărul, ouăle, piureul de dovleac, scortișoara și extractul de vanilie. Amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.

Adăugați făina și amestecați ușor de jos în sus, până la încorporarea tuturor ingredientelor.

 

Pregătiți tava pentru brioșe așezând forme de copt din hârtie și adăugați compoziția.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15-18 minute.

Vă recomandăm să faceți și testul scobitorii pentru siguranță.

Lăsați brioșele să se răcească complet, după care le veți putea scoate una câte una pe un platou.

 

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă

Conservarea ghebelor pentru iarnă

Frumoasele ghebe, pe care le găsim în buchete bogate, cresc în România în pădurile de foioase, conifere și molizi, pe trunchiuri de copaci vii sau chiar ...

Vezi rețeta completă

Rețetă de limonadă cu arome de fructe

Există ceva mai delicios și revigorant vara decât un pahar de limonadă rece ca gheața? Este atât de răcoritoare într-o zi călduroasă, la o petrecere d...

Vezi rețeta completă