sticker icon

Ucenic

rating star

Brioșe cu dovleac

În plină toamnă, când culorile calde ale frunzelor ne încântă privirile, iar roadele ei încă ne bucură gusturile, vă propunem o rețetă de brioșe cu dovleac.

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei cu dovleac făcută de mamele sau bunicile noastre. Dovleacul este un ingredient care merită toată atenția noastră deoarece este deosebit în preparate.

Pentru a putea realiza rețeta propusă de noi veți avea nevoie de o tavă specială pentru brioșe. În magazinele LaDoiPași găsiți tavă pentru brioșe, precum și alte forme și tăvi de copt din gama Cherry, cu 50% reducere - doar în perioada 15 OCTOMBRIE - 31 DECEMBRIE.

 

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 160 gr făină
  • 180 gr piure de dovleac
  • 6 gr praf de copt
  • 5 gr scorÈ›iÈ™oară
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

 

Pregătirea dovleacului

Dovleacul se spală, se curăță de sâmburi și se pune la cuptor până devine moale.

După răcire, tăiați-l cubulețe și pasați-l la blender până la obținerea unui piure fin.

 

Compoziția 

Faina se amestecă cu praful de copt și praful de sare.

Intr-un bol adaugați untul, lăsat în prealabil la topit la temperatura camerei, zahărul, ouăle, piureul de dovleac, scortișoara și extractul de vanilie. Amestecați până la obținerea unei compoziții omogene.

Adăugați făina și amestecați ușor de jos în sus, până la încorporarea tuturor ingredientelor.

 

Pregătiți tava pentru brioșe așezând forme de copt din hârtie și adăugați compoziția.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15-18 minute.

Vă recomandăm să faceți și testul scobitorii pentru siguranță.

Lăsați brioșele să se răcească complet, după care le veți putea scoate una câte una pe un platou.

 

Se serveste rece, este delicios!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă