Brioșe-Pizza pentru copii

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 350 gr Făină albă
  • 0.5 linguriţă Sare
  • 3 lingură Ulei de floarea soarelui
  • 2 lingură Drojdie uscată
  • 225 ml Apă
  • 1 lingură Zahăr
  • 200 gr Sos de roÅŸii
  • 200 gr Porumb conservat
  • 100 gr CârnaÅ£i afumaÅ£i
  • 300 gr CaÅŸcaval
Găsește magazinul apropiat

Nu poÈ›i da greÈ™ cu pizza sau brioÈ™e când vine vorba de a-i răsfăța pe cei mici. Iar când pui două lucruri bune la un loc, cu siguranță va ieÈ™i de aici ceva È™i mai bun. Este cazul brioÈ™elor-pizza, simplu de făcut, foarte gustoase È™i minunate pentru o gustare rapidă, nu doar acasă ci È™i în deplasări, spre exemplu la un picnic.

La Lena ne explică pas cu pas cum putem pregăti aceste brioșe simpatice.

Primul pas este aluatul pentru pizza. Pentru aluatul clasic de pizza avem nevoie de apă călduță, zahăr È™i drojdie uscată, pe care le amestecăm È™i le lăsăm să stea 15 min. Separat amestecăm într-un bol făina, sarea È™i uleiul, È™i încorporăm amestecul de drojdie. După ce se leagă aluatul, îl frământăm 2-3 minute cu mâna, pe o suprafață presărată cu făină. Iar ca să nu se lipească de mâini, mai presărăm câte puÈ›ină făină. După ce am terminat, îl aÈ™ezăm într-un bol È™i îl lăsăm 15 minute să se odihnească, acoperit cu un prosop.

Cât timp aluatul se odihneÈ™te, pregătim restul ingredientelor. Cascavalul se dă pe răzătoarea cu găuri mari iar cârnaÈ›ii se taie rondele.

Întindem apoi aluatul într-o foaie cu grosime de circa 3-4 mm È™i tăiem cercuri cu o cană. Mărimea cercului variază în funcÈ›ie de mărimea formelor de brioÈ™e. Pentru cele obiÈ™nuite, este necesară o cană mai mare, cu diametru de aproximativ 9-10 cm.

Aranjăm cercurile de aluat în formele de brioÈ™e unse cu puÈ›in ulei È™i le presăm uÈ™or cu degetele pe borduri È™i la bază. Le ungem la bază È™i pe pereÈ›i cu sos de roÈ™ii. O variantă gustoasă È™i la îndemână este sosul Marinara clasic, a cărui reÈ›etă o poÈ›i vedea aici.

Adăugăm porumbul, cârnaÈ›ii afumaÈ›i sau alte topping-uri preferate, iar la final acoperim brioÈ™ele cu caÈ™caval.

BrioÈ™ele-pizza se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade È™i se lasă 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos. Se pot servi calde sau reci.

Vezi pe La Lena toate detaliile acestei reÈ›ete precum È™i multe alte idei de reÈ›ete care să îÈ›i lase gura apă

La Lena îÅ£i recomandă o reÈ›etă de brioÈ™e aperitiv pe care cei mici le vor adora. Nu poÈ›i da greÈ™ cu pizza sau brioÈ™e când vine vorba de a-i răsfăța pe cei mici. Iar când pui două lucruri bune la un loc, cu siguranță va ieÈ™i de aici ceva È™i mai bun.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă