Brioșe-Pizza pentru copii

Icon porții

Alege numarul de persoane pentru care vrei sa pregatesti aceasta reteta si iti calculam ingredientele

Icon minus 6 Icon plus Calculeaza

Pentru calcularea cantitatii, trebuie sa aveti cel putin o portie adaugata.

Ingrediente:

  1. 350 gr Făină albă
  2. 0.5 linguriţă Sare
  3. 3 lingură Ulei de floarea soarelui
  4. 2 lingură Drojdie uscată
  5. 225 ml Apă
  6. 1 lingură Zahăr
  7. 200 gr Sos de roşii
  8. 200 gr Porumb conservat
  9. 100 gr Cârnaţi afumaţi
  10. 300 gr Caşcaval

Nu poți da greș cu pizza sau brioșe când vine vorba de a-i răsfăța pe cei mici. Iar când pui două lucruri bune la un loc, cu siguranță va ieși de aici ceva și mai bun. Este cazul brioșelor-pizza, simplu de făcut, foarte gustoase și minunate pentru o gustare rapidă, nu doar acasă ci și în deplasări, spre exemplu la un picnic.

La Lena ne explică pas cu pas cum putem pregăti aceste brioșe simpatice.

Primul pas este aluatul pentru pizza. Pentru aluatul clasic de pizza avem nevoie de apă călduță, zahăr și drojdie uscată, pe care le amestecăm și le lăsăm să stea 15 min. Separat amestecăm într-un bol făina, sarea și uleiul, și încorporăm amestecul de drojdie. După ce se leagă aluatul, îl frământăm 2-3 minute cu mâna, pe o suprafață presărată cu făină. Iar ca să nu se lipească de mâini, mai presărăm câte puțină făină. După ce am terminat, îl așezăm într-un bol și îl lăsăm 15 minute să se odihnească, acoperit cu un prosop.

Cât timp aluatul se odihnește, pregătim restul ingredientelor. Cascavalul se dă pe răzătoarea cu găuri mari iar cârnații se taie rondele.

Întindem apoi aluatul într-o foaie cu grosime de circa 3-4 mm și tăiem cercuri cu o cană. Mărimea cercului variază în funcție de mărimea formelor de brioșe. Pentru cele obișnuite, este necesară o cană mai mare, cu diametru de aproximativ 9-10 cm.

Aranjăm cercurile de aluat în formele de brioșe unse cu puțin ulei și le presăm ușor cu degetele pe borduri și la bază. Le ungem la bază și pe pereți cu sos de roșii. O variantă gustoasă și la îndemână este sosul Marinara clasic, a cărui rețetă o poți vedea aici.

Adăugăm porumbul, cârnații afumați sau alte topping-uri preferate, iar la final acoperim brioșele cu cașcaval.

Brioșele-pizza se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și se lasă 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos. Se pot servi calde sau reci.

Vezi pe La Lena toate detaliile acestei rețete precum și multe alte idei de rețete care să îți lase gura apă