Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Nu poÈ›i da greÈ™ cu pizza sau brioÈ™e când vine vorba de a-i răsfăța pe cei mici. Iar când pui două lucruri bune la un loc, cu siguranță va ieÈ™i de aici ceva È™i mai bun. Este cazul brioÈ™elor-pizza, simplu de făcut, foarte gustoase È™i minunate pentru o gustare rapidă, nu doar acasă ci È™i în deplasări, spre exemplu la un picnic.
La Lena ne explică pas cu pas cum putem pregăti aceste brioșe simpatice.
Primul pas este aluatul pentru pizza. Pentru aluatul clasic de pizza avem nevoie de apă călduță, zahăr È™i drojdie uscată, pe care le amestecăm È™i le lăsăm să stea 15 min. Separat amestecăm într-un bol făina, sarea È™i uleiul, È™i încorporăm amestecul de drojdie. După ce se leagă aluatul, îl frământăm 2-3 minute cu mâna, pe o suprafață presărată cu făină. Iar ca să nu se lipească de mâini, mai presărăm câte puÈ›ină făină. După ce am terminat, îl aÈ™ezăm într-un bol È™i îl lăsăm 15 minute să se odihnească, acoperit cu un prosop.
Cât timp aluatul se odihneÈ™te, pregătim restul ingredientelor. Cascavalul se dă pe răzătoarea cu găuri mari iar cârnaÈ›ii se taie rondele.
Întindem apoi aluatul într-o foaie cu grosime de circa 3-4 mm È™i tăiem cercuri cu o cană. Mărimea cercului variază în funcÈ›ie de mărimea formelor de brioÈ™e. Pentru cele obiÈ™nuite, este necesară o cană mai mare, cu diametru de aproximativ 9-10 cm.
Aranjăm cercurile de aluat în formele de brioÈ™e unse cu puÈ›in ulei È™i le presăm uÈ™or cu degetele pe borduri È™i la bază. Le ungem la bază È™i pe pereÈ›i cu sos de roÈ™ii. O variantă gustoasă È™i la îndemână este sosul Marinara clasic, a cărui reÈ›etă o poÈ›i vedea aici.
Adăugăm porumbul, cârnaÈ›ii afumaÈ›i sau alte topping-uri preferate, iar la final acoperim brioÈ™ele cu caÈ™caval.
BrioÈ™ele-pizza se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade È™i se lasă 30-40 de minute, cât să se rumenească frumos. Se pot servi calde sau reci.
Vezi pe La Lena toate detaliile acestei reÈ›ete precum È™i multe alte idei de reÈ›ete care să îÈ›i lase gura apă
La Lena îÅ£i recomandă o reÈ›etă de brioÈ™e aperitiv pe care cei mici le vor adora. Nu poÈ›i da greÈ™ cu pizza sau brioÈ™e când vine vorba de a-i răsfăța pe cei mici. Iar când pui două lucruri bune la un loc, cu siguranță va ieÈ™i de aici ceva È™i mai bun.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă