Top 5 rețete cu ouă - ce preparate delicioase poți face din ouă

LaDoiPași

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 10 ouă (sau cât de mult ouă umplute vrei să obții);
  • 1 pate de porc ori pate de pasăre (după preferințe);
  • 200 ml ulei pentru maioneză;
  • 1 linguriță de muștar.
Găsește magazinul apropiat

Cum faci ouă umplute cu pate și maioneză

Pentru început, pune ouăle la fiert. După ce au fiert, taie-le în două și scoate-le gălbenușurile. Acum, pateul îl amesteci cu gălbenușurile, până obții o pastă. Cu această pastă vei umple jumătățile albușurilor.

Separat, pregătești maioneza de casă dintr-un gălbenuș fiert și unul crud. Pui de la început lingurița de muștar, pentru a nu se tăia maioneza, iar la final amesteci totul cu smântână. Acest amestec cu maioneză îl pui într-un vas întins, iar ouăle umplute le aranjezi cu umplutura în jos.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Top 5 rețete gustoase cu ou

Oul este alimentul ideal de consumat în orice moment al zilei. Face parte din categoria alimentelor sănătoase, sățioase, dar și incredibil de gustoase, fără multe alte ingrediente lângă. Este un aliment ce poate fi pregătit rapid într-o mulțime de rețete pentru micul dejun, masa de prânz, o gustare sau pentru cină. Îți propunem câteva rețete cu ouă numai bune de încercat în această perioadă.

 

Rețetă ouă umplute cu ficăței de pui

Ingrediente pentru aproximativ 3 porții:

  • 6 ouă;
  • 30 gr unt;
  • 150 ficăței de pui;
  • sucul de la o lămâie;
  • salată verde;
  • o legătură pătrunjel;

● Cum faci ouă umplute cu ficăței de pui:

Se fierb ouăle tari. Se taie pe orizontală, în jumătate și se scot gălbenușurile. Între timp, ficățeii se fierb, se scurg de zeamă și se pasează. Se amestecă ficățeii cu gălbenușurile, cu pătrunjelul tocat, cu untul, sarea și zeama de lămâie. Se amestecă până obții o pastă, iar cu aceasta se umplu jumătățile de ou.

Ouăle umplute se ornează cu frunze de salată verde.

 

Rețetă pentru ouă Florentine

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 4 ouă;
  • o roșie mare tăiată în 4 felii rotunde;
  • 2 chifle;
  • frunze de spanac.

● Cum faci ouă Florentine:

Se fierb ouăle ori se poșează, după preferințe. Cât timp fierb ouăle, se pregătește spanacul. Într-un vas se pune untul la topit, după care se adaugă spanacul și se lasă la călit până se înmoaie.

Chiflele se taie în două, se rumenesc puțin și se ung cu unt. Deasupra feliei de pâine se pune o felie de roșie, o lingură cu spanac și câte un ou. Dacă este fiert, oul se taie în două, pe orizontală, și se pune peste spanac.

Poți presăra și un sos deasupra.

 

Rețetă ouă poșate

Poșarea înseamnă pregătirea unui aliment în apă caldă ori într-un alt lichid cald, precum vinul. Pentru a face ouă poșate trebuie să:

  • Pui apă la fiert, până când începe să facă bule mici, când ajunge în punctul de fierbere. Sparge un ou într-un bol mic. Ia o paletă și fă un mic vârtej în apa fiartă, iar apoi, ușor, cu atenție pune oul.

Se va forma spumă de la albuș, însă nu este nicio problemă. Fie o poți lua cu o paletă, fie o poți da spre marginea vasului, pentru a vedea cum se face oul. Asta-i tot. Poți face rapid cât de multe ouă poșate dorești.

 

Frittata cu legume

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 4 ouă;
  • un sfert de cană cu lapte;
  • Legume (ardei, broccoli, ceapă, spanac, câteva bucățele de legume, după preferințe). Poți folosi și mix de legume congelate.
  • Brânză sau cașcaval;
  • Sare și piper.

● Cum se face frittata cu legume:

Se bat ouăle și se amestecă cu laptele, legumele și brânza sau cașcavalul. Când ai obținut un amestec omogen, se pune totul într-o tigaie cu puțin unt sau ulei de măsline. Se lasă pe aragaz până se rumenește, pe ambele părți, după care se introduce la cuptor pentru câteva minute.

Frittata cu legume se servește caldă. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra încă o porție de cașcaval.

 

Rețetă ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 4 ouă;
  • 2 cartofi dulci sau cartofi normali, după preferințe;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 cepe;
  • o lingură de unt;
  • sare și piper.

● Cum faci ouă ochiuri pe pat de cartofi:

Se spală cartofii, se curăță de coajă și se taie în cubulețe. Ceapa și usturoiul se taie, dar nu mărunt, și se pun la călit într-o tigaie în unt. Se adaugă și cartofii și se pune capacul pentru a se pătrunde mai repede. Când se înmoaie cartofii, se sparg ouăle deasupra, ca pentru ouă ochiuri. Se presară deasupra condimente, după gust, și se mai lasă pe foc până când sunt gata ouăle.

Rețete simple și rapide cu ou pe care le poți încerca în orice moment al zilei!

Rețetă brânzoaice pufoase - cum faci poale-n brâu moldovenești

Brânzoaice pufoase sau poale-n brâu, plăcintele umplute cu brânză și cu ou, sunt desertul pe care bunicile noastre îl pregăteau în casă la fiecare să...

Vezi rețeta completă

Rețete ruladă - top 5 rețete de rulade cu carne, brânză și rulade dulci

Rulada este unul dintre cele mai apreciate și gustoase aperitive. Din fericire, este un preparat pe care îl poți face extrem de ușor acasă, iar partea cea ...

Vezi rețeta completă

Ciorbă țărănească de legume

Inspirată de una dintre specialitățile bunicii ei, Laura Adamache propune o rețetă cu tradiție. Ciorba țărănească de legume are doar câteva ingredien...

Vezi rețeta completă

Tort de morcovi cu cremă de brânză - desertul ideal de făcut acasă

Tortul de morcovi sau carrot cake, așa cum mai este cunoscut, este desertul ideal în orice anotimp. Gustos, aspectuos, dar și extrem de sănătos, deoarece a...

Vezi rețeta completă