f
Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pentru început, pune ouăle la fiert. După ce au fiert, taie-le în două și scoate-le gălbenușurile. Acum, pateul îl amesteci cu gălbenușurile, până obții o pastă. Cu această pastă vei umple jumătățile albușurilor.
Separat, pregătești maioneza de casă dintr-un gălbenuș fiert și unul crud. Pui de la început lingurița de muștar, pentru a nu se tăia maioneza, iar la final amesteci totul cu smântână. Acest amestec cu maioneză îl pui într-un vas întins, iar ouăle umplute le aranjezi cu umplutura în jos.
Oul este alimentul ideal de consumat în orice moment al zilei. Face parte din categoria alimentelor sănătoase, sățioase, dar și incredibil de gustoase, fără multe alte ingrediente lângă. Este un aliment ce poate fi pregătit rapid într-o mulțime de rețete pentru micul dejun, masa de prânz, o gustare sau pentru cină. Îți propunem câteva rețete cu ouă numai bune de încercat în această perioadă.
Ingrediente pentru aproximativ 3 porții:
● Cum faci ouă umplute cu ficăței de pui:
Se fierb ouăle tari. Se taie pe orizontală, în jumătate și se scot gălbenușurile. Între timp, ficățeii se fierb, se scurg de zeamă și se pasează. Se amestecă ficățeii cu gălbenușurile, cu pătrunjelul tocat, cu untul, sarea și zeama de lămâie. Se amestecă până obții o pastă, iar cu aceasta se umplu jumătățile de ou.
Ouăle umplute se ornează cu frunze de salată verde.
Ingrediente pentru 2 porții:
● Cum faci ouă Florentine:
Se fierb ouăle ori se poșează, după preferințe. Cât timp fierb ouăle, se pregătește spanacul. Într-un vas se pune untul la topit, după care se adaugă spanacul și se lasă la călit până se înmoaie.
Chiflele se taie în două, se rumenesc puțin și se ung cu unt. Deasupra feliei de pâine se pune o felie de roșie, o lingură cu spanac și câte un ou. Dacă este fiert, oul se taie în două, pe orizontală, și se pune peste spanac.
Poți presăra și un sos deasupra.
Poșarea înseamnă pregătirea unui aliment în apă caldă ori într-un alt lichid cald, precum vinul. Pentru a face ouă poșate trebuie să:
Se va forma spumă de la albuș, însă nu este nicio problemă. Fie o poți lua cu o paletă, fie o poți da spre marginea vasului, pentru a vedea cum se face oul. Asta-i tot. Poți face rapid cât de multe ouă poșate dorești.
Ingrediente pentru 2 persoane:
● Cum se face frittata cu legume:
Se bat ouăle și se amestecă cu laptele, legumele și brânza sau cașcavalul. Când ai obținut un amestec omogen, se pune totul într-o tigaie cu puțin unt sau ulei de măsline. Se lasă pe aragaz până se rumenește, pe ambele părți, după care se introduce la cuptor pentru câteva minute.
Frittata cu legume se servește caldă. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra încă o porție de cașcaval.
Ingrediente pentru 2 porții:
● Cum faci ouă ochiuri pe pat de cartofi:
Se spală cartofii, se curăță de coajă și se taie în cubulețe. Ceapa și usturoiul se taie, dar nu mărunt, și se pun la călit într-o tigaie în unt. Se adaugă și cartofii și se pune capacul pentru a se pătrunde mai repede. Când se înmoaie cartofii, se sparg ouăle deasupra, ca pentru ouă ochiuri. Se presară deasupra condimente, după gust, și se mai lasă pe foc până când sunt gata ouăle.
Rețete simple și rapide cu ou pe care le poți încerca în orice moment al zilei!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă