Rețete ruladă - top 5 rețete de rulade cu carne, brânză și rulade dulci

LaDoiPasi

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocată de pui;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri pesmet;
  • 2 ardei grași roșii;
  • 1 ardei gras portocaliu;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 fir țelină;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 Sare și piper după gust.
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare ruladă de pui

Se amestecă într-un bol carnea de pui și pesmetul. În paralel, într-un robot de bucătărie se pun la mărunțit: ceapa tăiată în patru, ardeii grași tăiați felii sau cubulețe, morcovul tăiat rondele, țelina. După ce s-au mărunțit bine toate legumele, se amestecă cu carnea tocată.

În aceeași compoziție se adaugă și usturoiul zdrobit, ouăle, sare și piper și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Forma de copt în care vom pune rulada de pui trebuie unsă în prealabil cu ulei. Amestecul de ruladă va trebui pus într-o folie din plastic, umezită înainte cu puțină apă, și totul trebuie rulat cu grijă pentru a da forma unei ruladă. Ulterior, rulada de pui se desface din folia de plastic și se așează în tavă.

Rulada de pui trebuie acoperită cu o folie de aluminiu și lăsată la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră. După acest timp, se scoate folia și se mai lasă încă 15 minute la cuptor, până când rulada este bine rumenită.
Nu scoate rulada din tavă imediat, ci las-o să se răcească. Când s-a răcit, taie rulada felii și totul este gata!

 

 

Top 5 rețete de rulade de încercat acasă

Ruladele de carne și ruladele din brânzeturi sunt aperitivul ideal atunci când trebuie să pregătești o masă pentru mai mulți invitați. Însă, nu ne limităm doar la acest tip de rulade și vă dezvăluim și rețete de rulade dulci. Un desert numai bun după masă. Așadar, iată recomandările noastre:

 

Rețetă ruladă cu spanac și somon
Ingrediente pentru rulada cu spanac - număr porții: 12-15.

750 gr spanac proaspăt frunze sau spanac congelat;
200 gr somon afumat;
300 gr cremă de brânză;
6 ouă;
100 gr migdale măcinate sau făină;
un cățel de usturoi;
5 g praf de copt;
sare și piper

Mod de preparare ruladă de spanac cu somon:

Spanacul se spală și se taie de codițe, după care se pune la fiert pentru 10 minute. Se poate folosi și spanac congelat, dar este recomandat să fie lăsat la dezghețat și scurs foarte bine înainte de a-l folosi. Dacă folosești spanac congelat, atunci el nu mai trebuie fiert, poate fi pus direct în blender alături de restul ingredientelor. Dacă folosești frunze de spanac proaspăt, după ce a fiert, se lasă să se răcească, se stoarce bine și se pune într-un blender pentru mărunțit împreună cu ouăle și usturoiul. Când spanacul s-a mărunțit, se adaugă migdalele mărunțite sau făina, praful de copt, sare, piper și totul se mai mixează încă un minut.

Amestecul de spanac se pune într-o tavă, pe foaie de copt, se nivelează și totul se pune la cuptor, la temperatura de 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Imediat cum s-a făcut, blatul de spanac trebuie lăsat să se răcească în tavă, pentru 2 minute, după care poate fi scos.
Acum, blatul de spanac se rulează (pentru că este cald, acesta nu se va rupe), și va sta rulat până când se va răci și va ajunge la temperatura camerei. După ce s-a răcit, blatul se poate derula, atenție, cu grijă pentru a nu se rupe, și se poate îndepărta foaie de copt.

Peste blatul de spanac se adaugă crema de brânză și se întinde pe toată suprafața blatului. Peste crema de brânză se așază și feliile de somon afumat și se rulează din nou blatul, cât de strâns este posibil. Rulada de spanac cu somon se învelește iar cu aceeași foaie de copt și totul se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore, înainte de servire.
După ce s-a răcit, aceasta poate fi tăiată și servită.

 

Rețetă ruladă de brânză cu ou
Ingrediente pentru ruladă de brânză cu ou - număr porții: 6-8.

150 gr brânză de burduf;
200 gr brânză dulce;
150 gr telemea;
100 gr unt, la temperatura camerei;
4 ouă fierte;
morcov și mazăre (pot fi folosite din conservă);
verdeață - mărar sau pătrunjel.

 

Mod de preparare ruladă de brânză cu ou

Începem cu toate cele trei feluri de brânză pe care le vom sfărâma cu furculița ori le vom da pe răzătoare. Le amestecăm pe toate și adăugăm untul la temperatura camerei. Vom continua să amestecăm până când obținem o compoziție omogenă.

Peste brânzeturi se adaugă verdeața tocată mărunt și legumele din conservă tăiate mărunt.
Începem să formăm rulada de brânză cu ou.
Se așează o folie din plastic pe masă și se întinde un strat gros de brânză. Peste stratul de brânză se așează ouăle fierte și totul se împachetează. Rulada trebuie foarte bine strânsă la capete. Totul se pune la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire. Imediat scoasă din frigider, rulada se desface din folie și poate fi tăiată pentru servire ca aperitiv.

 

Rețetă ruladă cu ciocolată
Ingrediente pentru ruladă de ciocolată - număr porții: 6

4 linguri de zahăr;
3 ouă;
4 linguri de făină;
½ pliculeț praf de copt;
o lingură de apă;
o linguriță de zahăr pudră;
un praf de sare
Nutella sau orice altă cremă de ciocolată pentru umplutură.

Mod de preparare ruladă cu ciocolată

Ouăle se amestecă cu praful de sare și se bat cu mixerul pentru aproximativ 10 minute, până când vei obține un aluat gălbui. Treptat, în amestec, se încorporează și făina pe care ai amestecat-o în prealabil cu praful de copt.

Aluatul obținut se întinde într-un strat subțire și se pune într-o tavă pe care ai așezat foaie de copt și totul se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, până când blatul devine auriu închis.

Blatul se scoate din cuptor și se așează,cu hârtie de copt în sus, pe o altă foaie de copt pe care înainte ai presărat zahăr pudră. După ce s-a răcit, desprinde foaia de copt de deasupra și întinde imediat un strat de cremă de ciocolată ori Nutella. Acum, începe să rulezi blatul.
Odată rulat blatul cu ciocolată, totul se pune la frigider pentru o oră.
Scoate rulada cu ciocolată de la frigider, presară puțin zahăr pudră deasupra și taie în felii subțiri.

 

Ruladă cu brânză dulce
Ingrediente pentru ruladă cu brânză dulce - număr porții: 10

5 ouă;
5 linguri făină;
5 linguri zahăr;
o linguriță esență de rom;
½ borcan gem de caise sau orice alt gem;
100 gr unt;
350 gr brânză dulce;
o lămâie;
zahăr pudră.


Mod de preparare ruladă de brânză dulce

Se separă albușurile de gălbenușuri. La început, se bat albușurile cu zahărul până se face spumă, după care se adaugă gălbenușurile, făina și esența de rom. Se amestecă bine, iar compoziția obținută se pune la cuptor, la temperatura de 180 de grade, pe hârtie de copt, pentru 15 minute, până când blatul devine auriu.
Imediat cum ai scos blatul din cuptor, rulează-l într-un prosop și lasă-l să se răcească lent.

Între timp, se mixează untul cu zahărul pudră, peste care se adaugă brânza, coaja și zeama de la lămâie. Când blatul s-a răcit, se desface și se unge cu un strat subțire de gem, după care se întinde un strat mai gros de brânză și se rulează iar.
Rulada cu brânză rece se ține la frigider cel puțin două ore înainte de servire.

 

Îți recomandăm să încerci aceste cinci rețete simple de rulade și, cu siguranță, îți vei impresiona invitații. Ingredientele proaspete le vei găsi în fiecare zi în magazinele LaDoiPași, așa că nu-ți rămâne decât să te perfecționezi în bucătărie!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Rețete de desert fără coacere

Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...

Vezi rețeta completă

Cinci rețete de vară delicioase

Vara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...

Vezi rețeta completă

Rețete de cocktailuri de vară

Cocktailurile te duc cu gândul la distracție sau relaxare, în orice loc sau moment le-ai savura, așa că merită să încerci câteva rețete. Pentru gustul...

Vezi rețeta completă

Rețetă smoothie detox

Smoothie-ul este o băutură bazată pe legume și/sau fructe proaspete, mixate cu ajutorul unui blender, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente...

Vezi rețeta completă