Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Se amestecă într-un bol carnea de pui È™i pesmetul. În paralel, într-un robot de bucătărie se pun la mărunÈ›it: ceapa tăiată în patru, ardeii graÈ™i tăiaÈ›i felii sau cubuleÈ›e, morcovul tăiat rondele, È›elina. După ce s-au mărunÈ›it bine toate legumele, se amestecă cu carnea tocată.
În aceeaÈ™i compoziÈ›ie se adaugă È™i usturoiul zdrobit, ouăle, sare È™i piper È™i se amestecă până se obÈ›ine o compoziÈ›ie omogenă.
Forma de copt în care vom pune rulada de pui trebuie unsă în prealabil cu ulei. Amestecul de ruladă va trebui pus într-o folie din plastic, umezită înainte cu puÈ›ină apă, È™i totul trebuie rulat cu grijă pentru a da forma unei ruladă. Ulterior, rulada de pui se desface din folia de plastic È™i se aÈ™ează în tavă.
Rulada de pui trebuie acoperită cu o folie de aluminiu È™i lăsată la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră. După acest timp, se scoate folia È™i se mai lasă încă 15 minute la cuptor, până când rulada este bine rumenită.
Nu scoate rulada din tavă imediat, ci las-o să se răcească. Când s-a răcit, taie rulada felii È™i totul este gata!
Ruladele de carne È™i ruladele din brânzeturi sunt aperitivul ideal atunci când trebuie să pregăteÈ™ti o masă pentru mai mulÈ›i invitaÈ›i. Însă, nu ne limităm doar la acest tip de rulade È™i vă dezvăluim È™i reÈ›ete de rulade dulci. Un desert numai bun după masă. AÈ™adar, iată recomandările noastre:
750 gr spanac proaspăt frunze sau spanac congelat;
200 gr somon afumat;
300 gr cremă de brânză;
6 ouă;
100 gr migdale măcinate sau făină;
un cățel de usturoi;
5 g praf de copt;
sare și piper
Spanacul se spală È™i se taie de codiÈ›e, după care se pune la fiert pentru 10 minute. Se poate folosi È™i spanac congelat, dar este recomandat să fie lăsat la dezgheÈ›at È™i scurs foarte bine înainte de a-l folosi. Dacă foloseÈ™ti spanac congelat, atunci el nu mai trebuie fiert, poate fi pus direct în blender alături de restul ingredientelor. Dacă foloseÈ™ti frunze de spanac proaspăt, după ce a fiert, se lasă să se răcească, se stoarce bine È™i se pune într-un blender pentru mărunÈ›it împreună cu ouăle È™i usturoiul. Când spanacul s-a mărunÈ›it, se adaugă migdalele mărunÈ›ite sau făina, praful de copt, sare, piper È™i totul se mai mixează încă un minut.
Amestecul de spanac se pune într-o tavă, pe foaie de copt, se nivelează È™i totul se pune la cuptor, la temperatura de 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Imediat cum s-a făcut, blatul de spanac trebuie lăsat să se răcească în tavă, pentru 2 minute, după care poate fi scos.
Acum, blatul de spanac se rulează (pentru că este cald, acesta nu se va rupe), È™i va sta rulat până când se va răci È™i va ajunge la temperatura camerei. După ce s-a răcit, blatul se poate derula, atenÈ›ie, cu grijă pentru a nu se rupe, È™i se poate îndepărta foaie de copt.
Peste blatul de spanac se adaugă crema de brânză È™i se întinde pe toată suprafaÈ›a blatului. Peste crema de brânză se aÈ™ază È™i feliile de somon afumat È™i se rulează din nou blatul, cât de strâns este posibil. Rulada de spanac cu somon se înveleÈ™te iar cu aceeaÈ™i foaie de copt È™i totul se pune la frigider pentru cel puÈ›in 2 ore, înainte de servire.
După ce s-a răcit, aceasta poate fi tăiată și servită.
150 gr brânză de burduf;
200 gr brânză dulce;
150 gr telemea;
100 gr unt, la temperatura camerei;
4 ouă fierte;
morcov și mazăre (pot fi folosite din conservă);
verdeață - mărar sau pătrunjel.
Începem cu toate cele trei feluri de brânză pe care le vom sfărâma cu furculiÈ›a ori le vom da pe răzătoare. Le amestecăm pe toate È™i adăugăm untul la temperatura camerei. Vom continua să amestecăm până când obÈ›inem o compoziÈ›ie omogenă.
Peste brânzeturi se adaugă verdeaÈ›a tocată mărunt È™i legumele din conservă tăiate mărunt.
Începem să formăm rulada de brânză cu ou.
Se aÈ™ează o folie din plastic pe masă È™i se întinde un strat gros de brânză. Peste stratul de brânză se aÈ™ează ouăle fierte È™i totul se împachetează. Rulada trebuie foarte bine strânsă la capete. Totul se pune la frigider pentru cel puÈ›in două ore înainte de servire. Imediat scoasă din frigider, rulada se desface din folie È™i poate fi tăiată pentru servire ca aperitiv.
4 linguri de zahăr;
3 ouă;
4 linguri de făină;
½ pliculeÈ› praf de copt;
o lingură de apă;
o linguriță de zahăr pudră;
un praf de sare
Nutella sau orice altă cremă de ciocolată pentru umplutură.
Ouăle se amestecă cu praful de sare È™i se bat cu mixerul pentru aproximativ 10 minute, până când vei obÈ›ine un aluat gălbui. Treptat, în amestec, se încorporează È™i făina pe care ai amestecat-o în prealabil cu praful de copt.
Aluatul obÈ›inut se întinde într-un strat subÈ›ire È™i se pune într-o tavă pe care ai aÈ™ezat foaie de copt È™i totul se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 10-15 minute, până când blatul devine auriu închis.
Blatul se scoate din cuptor È™i se aÈ™ează,cu hârtie de copt în sus, pe o altă foaie de copt pe care înainte ai presărat zahăr pudră. După ce s-a răcit, desprinde foaia de copt de deasupra È™i întinde imediat un strat de cremă de ciocolată ori Nutella. Acum, începe să rulezi blatul.
Odată rulat blatul cu ciocolată, totul se pune la frigider pentru o oră.
Scoate rulada cu ciocolată de la frigider, presară puÈ›in zahăr pudră deasupra È™i taie în felii subÈ›iri.
5 ouă;
5 linguri făină;
5 linguri zahăr;
o linguriță esență de rom;
½ borcan gem de caise sau orice alt gem;
100 gr unt;
350 gr brânză dulce;
o lămâie;
zahăr pudră.
Se separă albuÈ™urile de gălbenuÈ™uri. La început, se bat albuÈ™urile cu zahărul până se face spumă, după care se adaugă gălbenuÈ™urile, făina È™i esenÈ›a de rom. Se amestecă bine, iar compoziÈ›ia obÈ›inută se pune la cuptor, la temperatura de 180 de grade, pe hârtie de copt, pentru 15 minute, până când blatul devine auriu.
Imediat cum ai scos blatul din cuptor, rulează-l într-un prosop È™i lasă-l să se răcească lent.
Între timp, se mixează untul cu zahărul pudră, peste care se adaugă brânza, coaja È™i zeama de la lămâie. Când blatul s-a răcit, se desface È™i se unge cu un strat subÈ›ire de gem, după care se întinde un strat mai gros de brânză È™i se rulează iar.
Rulada cu brânză rece se È›ine la frigider cel puÈ›in două ore înainte de servire.
ÎÈ›i recomandăm să încerci aceste cinci reÈ›ete simple de rulade È™i, cu siguranță, îÈ›i vei impresiona invitaÈ›ii. Ingredientele proaspete le vei găsi în fiecare zi în magazinele LaDoiPaÈ™i, aÈ™a că nu-È›i rămâne decât să te perfecÈ›ionezi în bucătărie!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă